Imam ford mondea 2.0 tdci 130 ks iz 2002.god. imam problem dok navlaci do 60-65 km/h sve je ok posle toga počinje da trese dok ne dostigne neku brzinu recimo 100km/h . Kada održavam brzinu (nije bitno koju) sve je u redu, kad opet puknem po gasu opet se trese dok ne navuče. Vozio sam ga na popravku i rekli su mi da trokraki ležaj na kraju poluosovine ima na jednom kraku(piksna) lufta al ja taj dio nemogu nigdje da pronađem. Jel iko zna da li je to uzrok i gdje mogu naci ovaj dio?
Unaprijed hvala.
Trese dok vuče
Moderator: Dragomir
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Re: Trese dok vuče
Nema tog dela za mondea MK3 koji se nemoze naci.Uzrok tom tresenju je los krst poluosovine ili losa solja u koju ulazi krst.
Kod koga odrzavas auto ?
Kod koga odrzavas auto ?
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- Neša
- VIP
- Poruka: 5041
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Re: Trese dok vuče
To se meni desilo prvi put veceras. Vozim normalno ali kad nabodem gas motor mi bucniji i imam utisak kao da auspuh vibrira po karoseriji?
Kada turiram gas sve je normalno,kad sam stao na semafor pri kretanju kao da je krcnuo zglob i posle toga sve normalno.
Da li je isti problem i kod mene? (Pomalo mi krcka jedan zglob od kad sam kupio auto)
Kada turiram gas sve je normalno,kad sam stao na semafor pri kretanju kao da je krcnuo zglob i posle toga sve normalno.
Da li je isti problem i kod mene? (Pomalo mi krcka jedan zglob od kad sam kupio auto)
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h