eskort V 1.8 td
Moderator: Dragomir
- maraiggy
- Poruka: 62
- Član foruma od: ponedeljak, 14. dec. 2009. u 21:54h
eskort V 1.8 td
kada startujem auto radi normalno ali posle nekog vremena kada stanem kao da je nestabilan u radu. Broj obrtaja se ne menja, a ima zvuk kao da se menja. I primetio sam da pocne da dimi posle nekog vremena (beli dim), a ne trosi ni tecnost za hladjenje ni ulje. Neki mi kazu da su mozda problem dizne. Molim za savet.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Re: eskort V 1.8 td
Kada das kontakt dali se iz pravca bos pumpe cuje neki zvuk tipa zujanja ?
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- maraiggy
nista se ne cuje iz pravca bos pumpe.rsdforddragomir piše:Kada das kontakt dali se iz pravca bos pumpe cuje neki zvuk tipa zujanja ?
- djekic
- Poruka: 151
- Član foruma od: četvrtak, 23. apr. 2009. u 12:29h
Evo i ja da pridodam malo skromnog saveta :
Sumlja je mozda bosh pumpa (elementi) iskreno ne verujem da su dizne, ali ovaj "beli dim" je cudan pa mozda se moze posumljati na dihtung glave,da li si pokusao da otvoris explozivnu posudu dok auto radi da li izlazi dim iz nje ???
Kako pali kada je hladno ?
kada ga upalis da li trokira ???
Jel ti radi sauh ??
edit: Nije eksplozivna, nego ekspanziona.
Sumlja je mozda bosh pumpa (elementi) iskreno ne verujem da su dizne, ali ovaj "beli dim" je cudan pa mozda se moze posumljati na dihtung glave,da li si pokusao da otvoris explozivnu posudu dok auto radi da li izlazi dim iz nje ???
Kako pali kada je hladno ?
kada ga upalis da li trokira ???
Jel ti radi sauh ??
edit: Nije eksplozivna, nego ekspanziona.
- maraiggy
kada je bio najveci mraz pustim grejace da odrade 2-3 puta i palim ga bez problema. Ne trokira, stabilan je. tek kada se zagreje cuje se promena rada motora, kada stoji, tj kao da trokira ali broj obrtaja je isti. sauh je koliko su mi rekli elektronski. Ne znam nista oko auta. Ovo mi je prvi auto u zivotu.
- djekic
Realno tesko je ovako sve odrediti ali po tvojoj prici ....
Desava se kada jedan grejac ne radi trokira dimi kada ga upalis ali tesko ga i upalis.
Koliko vidim kod tebe krese iz mesta !
sauh jeste el. ali kada upalis auto da li radi na vecem broju obrtaja dok ne zagreje i polako pocinje da ga spusta tj. dolazi na 850 obrtaja + - u zavisnosti koliki ti je ler gas !
E sada mi nije jasno sta znaci "kad se zagreje" jel to mislis kad dostigne radnu temp. ili nakon par minuta rada ??
Samo malo strpljenja i dobices odgovor verovatno i ovde,ima tu jos dobrih i pametnih ljudi poput dragomira .... koji zele da podele svoje znanje sa ostalima
Desava se kada jedan grejac ne radi trokira dimi kada ga upalis ali tesko ga i upalis.
Koliko vidim kod tebe krese iz mesta !
sauh jeste el. ali kada upalis auto da li radi na vecem broju obrtaja dok ne zagreje i polako pocinje da ga spusta tj. dolazi na 850 obrtaja + - u zavisnosti koliki ti je ler gas !
E sada mi nije jasno sta znaci "kad se zagreje" jel to mislis kad dostigne radnu temp. ili nakon par minuta rada ??
Samo malo strpljenja i dobices odgovor verovatno i ovde,ima tu jos dobrih i pametnih ljudi poput dragomira .... koji zele da podele svoje znanje sa ostalima
- maraiggy
nakon paljenja radi konstantno na nekih 900 obrtaja. pocne da dimi kada dostigne radnu temperaturu.
- djekic
Kada ga upalis trebao bi da ide na 1100 obrtaja dok se malo ne zagreje pa tek onda da spusti ali za to je zaduzen el sauh koji verovatno ne radi !
A sada ovo drugo ovo sto dimi necu sa sigurnuscom da tvrdim javi ce se jos neko ali iskreno sumljam na dih. glave !
Poslusaj savet i kada pocne da dimi otvori exp. posudu i pogledaj imali belog dima .
A sada ovo drugo ovo sto dimi necu sa sigurnuscom da tvrdim javi ce se jos neko ali iskreno sumljam na dih. glave !
Poslusaj savet i kada pocne da dimi otvori exp. posudu i pogledaj imali belog dima .
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h