Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

MONDEO 2.0 tdci ispitivanje "uljnog" termostata

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Re: MONDEO 2.0 tdci ispitivanje "uljnog" termostata

Poruka od milan_gt » subota, 15. dec. 2012. u 10:55h

jesi probao?
ma ima i meni grejanje nego je bolje kad je na pola temperatura

nikola_focus
Poruka: 1498
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Poruka od nikola_focus » subota, 15. dec. 2012. u 10:57h

Stvarno ne znam kako moze takvo grejanje da vam bude. Promenio sam 4 auta (znam, nije neki broj :D ) i nijedan hladnjak kartona nije video. I sada na Fokusu, promenjen termostat pre nekoliko dana, zakuca kazaljku na pola, na nizbrdici pocne da pada za sirinu kazaljke, ali grejanje ne slabi, ja se vozim u majici 8) Razumem da je razlicit sistem, ali opet.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » subota, 15. dec. 2012. u 11:12h

svaki mondeo mk3 je takav nazalost :(
jesam skoro isto, nemogu da ocenim za ovo kratko vreme, ali nema bitnije ralike, ti ako imas malo na gasu, nema prblema, cim se pusti gas 3 minuta, oooode

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » subota, 15. dec. 2012. u 13:58h

zoradonjic piše:Pošto mi ni to nije bilo jasno da opet na nizbrdici po minusu obara tragali smo dalje. Ova priča o iskoristivosti motora je tačna. Motor malo energije troši na toplotu. Količina rashladne tečnosti je velika...
Na nizbrdici i nije toliko cudno, jer ako ga ostavis u brzini motor prakticno ne sagoreva, mada opet prebrzo obori temp., u svakoj drugoj situaciji jeste cudno jer i pored velike kolicine tecnosti u startu bi trebalo da se greje samo ona u motoru..

I ja uveliko razmisljam o kartonu :doh: ..
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

milan_gt

Poruka od milan_gt » subota, 15. dec. 2012. u 14:42h

ja ga montirao napred..ispred onog od klime i ispred interkulera, njemu sam malo prostora ostavio, ne mogu da zavucem izmedju dva hladnjaka..sve sam zabarikadirao pa cu videti sta se desava veceras..:)

milan_gt

Poruka od milan_gt » nedelja, 16. dec. 2012. u 10:32h

ko sto rece dare karton ne pomaze..celog sam zabarikadirao i nista..

darko darko

Poruka od darko darko » nedelja, 16. dec. 2012. u 18:04h

meni sada normalno, samo je zezao na niskim temperaturama i to samo na dugackim nizbrdicama :haha:

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » subota, 22. dec. 2012. u 09:36h

Ajde da ne otvaram novu temu. Neki ljudi na Talkford forumu tvrde da je uzrok "pothlađivanja" na Mondeo dizelu blokiranje EGR. Naime, neki od njih su vršili testiranje i našli da se automobil mnogo duže zagrijava ako mu je blokiran EGR. Kod mene je blokiran EGR ali ne znam da li je to uzrok nešto slabijem grijanju. U svakom slučaju sve mi bude normalno čim izađem na autoput i odvalim ga po gasu. Mada kada se zaustavim ili vozim nizbrdo kazaljka se dosta obori. Ne na minimum ali prilično spadne.
Uglavnom zanimljiva tema za razmišljanje.
Evo linka za tu temu na Talkford-u.
http://www.talkford.com/topic/208458-egr-blank-test/
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

ford 2.0tdci
Poruka: 5
Član foruma od: petak, 11. jan. 2013. u 19:54h

Poruka od ford 2.0tdci » ponedeljak, 28. jan. 2013. u 01:53h

Ljudi citam ove postove i vidim da imam isti problem kao i ogromna vecina vas. Elem,zamenio sam termostat pre 15ak dana(za ovaj drugi nisam ni znao da postoji),ako bi neko mogao da mi kaze gde stoji taj drugi bio bih vam veoma zahvalan. U svakom slucaju problem je ostao isti,auto nece da digne temperaturu preko cetvrtine pa boga zovi. Prosle nedelje sam isao sa njim za Nemacku i nabio mu karton ispred hladnjaka ali nije mnogo pomoglo . Tek na brzinama preko 130 on digne temperaturu malo preko 1/4. Sto se tice grejanja on pocne da greje toplo cim ga upalis(sto mi je doduse cudno) mada nije to to kao kad ga poteras uzbrdo pa digne temperaturu na pola(onda kao da ima Pera lozac ispod haube,moraju i prozori da se otvore). Na povratku kroz Madjarsku mi se javio problem pokazivaca spoljne temperature. Posle stajanja na pumpi je "povileneo" i poceo da pokazuje temperaturu na displeju za 15 do 20 stepeni vecu. Veceras mu je pisalo 10 C a na termometru ispred kuce -6. Znam da skrecem sa teme ali bi mi pomoc dobro dosla.

Munjeni
Poruka: 4
Član foruma od: četvrtak, 9. feb. 2012. u 18:18h

Poruka od Munjeni » petak, 8. feb. 2013. u 12:48h

Posedujem Mondea 2.0 TDCI vec 5 god i simptome sa hladjenjem indenticne Cedinim. Sve to je pocelo prosle godine a do tada je i postizao i odrzavao temperaturu fantasticno. Elem prosle zime zamenim glavni termostat (zamenski) i nista se ne desi. Ove godine zamenim i uljni (original) i dalje nista. Majstor takodje predlaze da kupim originalni glavni pa da vidimo. Nemam predstavu zasto se ovo desava ali od ranije znam da ma kakav minus bio postizao mi je radnu temperaturu vec posle prvog kilometra voznje i nije bilo velikih oscilacija kazaljke, uvek je bila na polovini radnog polja to jest na normali.
Munjeni

mileprokic
Poruka: 155
Član foruma od: nedelja, 1. jul 2012. u 15:27h

Poruka od mileprokic » petak, 8. feb. 2013. u 15:59h

kod mene to sve radi normalno i kad je hladno i toplo, kad postigne radnu temperaturu ona tu onda i stoji, nije mi to nikako jasno sta bi moglo biti :(
Ford mondeo 2.0 tdci 2002god

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » petak, 8. feb. 2013. u 18:13h

Munjeni piše: ma kakav minus bio postizao mi je radnu temperaturu vec posle prvog kilometra voznje
Tako brzo radnu temperaturu???
Slika

darko darko

Poruka od darko darko » petak, 22. mar. 2013. u 01:35h

reseno :rotfl:
Slika :rotfl:

zelimir
Poruka: 85
Član foruma od: nedelja, 3. maj 2009. u 00:53h

Poruka od zelimir » petak, 22. mar. 2013. u 09:10h

Ja sam imao slicanproblem ali kada sam menjao vodenu pumpu majstor je polomio termostat i morao sam zamenio taj cuveni drugi termostat. Otad je sve ok.Moj auto ima i pomocni elektricni grejac koji sigurno pomaze da se grejanje u kabini sto pre uspostavi.Ne znam da li to spada u serisku opremu ili je ubaceno samo u neke modele mondea mk3.

darko darko

Poruka od darko darko » petak, 22. mar. 2013. u 10:04h

gde stoji taj grejac, jel se vidi?

Neša
VIP
Poruka: 5056
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » petak, 22. mar. 2013. u 11:53h

I mene to interesuje,gde je taj grejač? Inače nešto vam tu ne štima,meni kazaljka zakucana na sredini uvek
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

darko darko

Poruka od darko darko » petak, 22. mar. 2013. u 12:11h

ma i meni, al kada ga na minusu vozis na 1500 obrtaja, ima temperatu al skala stoji nisko, i sporo nabija temperaturu!

zelimir
Poruka: 85
Član foruma od: nedelja, 3. maj 2009. u 00:53h

Poruka od zelimir » petak, 22. mar. 2013. u 14:21h

darko darko piše:gde stoji taj grejac, jel se vidi?
vidi se kad se auto pogleda od dole na kanalu ili dizalici.Ti ga Neso sigurno imas jer imas first edition opremu za holandsko trziste isto kao na mom autu.
ovako to cudo izgleda i ima 750w
Slika

Neša
VIP
Poruka: 5056
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » petak, 22. mar. 2013. u 21:45h

darko darko piše:ma i meni, al kada ga na minusu vozis na 1500 obrtaja, ima temperatu al skala stoji nisko, i sporo nabija temperaturu!
To je normalno.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

darko darko

Poruka od darko darko » petak, 22. mar. 2013. u 23:09h

Pa kada zurim, ima neka velika uzbrdica prema grockoj, odma dok je hladan-gas, na 2 km nabije temperaturu ma koliki minus bio, ali nemozes ovako jak auto da vozis na 25000 obrtaja, nema smisla, nemozes 120 kroz naseljeno, i onda ide 6 brzina, na toliko nemas gde ovde da ga vozis, jednostavno trazi vislju, a ipod nemoze da nabije temperaturu, to je poblem!
Mada ovaj grejac me jako zanima!

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“