Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

gasi se na ler esc v 16 efi resnje problema

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
dekile
Poruka: 91
Član foruma od: četvrtak, 13. avg. 2009. u 02:17h

gasi se na ler esc v 16 efi resnje problema

Poruka od dekile » petak, 15. mar. 2013. u 16:20h

Problem je cudne prirode,auto(na benzin) normalno radi,obrtaji na 1000 u leru. Kada je toplije vreme i postigne radnu temperaturu,(samo na plin)obori obrtaje na ler ili se ugasi ali ne uvek samo kada se ukljuci ventilator na hladnjaku i tada pocne nekako nemirno da radi,sve je ukazivalo na problem sa strujom.Probao sam da postavim relej za ventilator sa stalnom strujom i opet isto.Auto normalno radi samo ako crevo koje ide od usisne grane do filter vazduha bude raskaceno,cak i uklanjanje filtera nije resilo problem.Problem sam nasao posle duzeg isprobavanja raznih kombinacija ,hvalilo je crevo od fitera za vazduh do veznog lima i kada se ukljuci ventilator upumpava vazduh u usisni deo na fiteru. :ford:
Neznam zasto sam ovo napisao ali ne skodi a mozda nekom i bude od koristi . :haha:
[*]Jel potrebno onda promjeniti parametre u racunalu da ECU zna da ima jos jedna svjecica?? Nista na silu,samo veci cekic

matke
VIP
Poruka: 308
Član foruma od: subota, 17. okt. 2009. u 21:45h

Re: gasi se na ler esc v 16 efi resnje problema

Poruka od matke » sreda, 20. mar. 2013. u 23:31h

to je cest problem kod eskorta benzinca sa plinom cak i kada ima usisnik za vazduh.
najlakse resenje za ovaj problem je skidanje usisnika sa veznog lima i okretanja suprotno prema kabini
tako se resava problem usisavanja prevelike kolicine vazduha u voznji ili kada se ukljuci ventilator
najlakse i najbrze resenje bez posete servisu thumbsuph

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“