Problem pri radu! xr3i
Moderator: Dragomir
- TBV
- Poruka: 597
- Član foruma od: sreda, 24. jun 2009. u 19:57h
-
- Poruka: 72
- Član foruma od: nedelja, 15. avg. 2010. u 11:31h
- Kontakt:
Re: Problem pri radu! xr3i
Da, da
bas od njega sam i kupio... Kazem, izgledala mi sumnjivo ali je zvekn'o odma bez gasa 

-
- Poruka: 11
- Član foruma od: nedelja, 23. jan. 2011. u 17:41h
I mene moj xr3i zeza (potrošnje oko 15l, zuji pumpa), baš sam danas bio kod majstora koji je merenjem utvrdio da je pritisak u sistemu 6.1 i da je pritisak koji pumpa šalje gotovo isti takav!
Njima je to bilo čudno, pa su posle nekih dodatnih provera došli do zaključka da ne valja k-glava (sumnjaju na neki regulator pritiska u/oko nje).
Nađem odmah polovnu, odem, nameste mi je, i isti rac, još i secka nešto. Onda insistiram da mi vrate moju (barem je auto lepo radio) a ovu drugu vratim.
Prođe dan, ja za ovo šetkanje po k-glavu i vraćanje iste izgubio i vreme i novac i na kraju ništa.
Još mi se (sa mojom k-glavom) desilo da kada sam na blagom usponu krenuo da prebacim u 3. upalile su se lampice kao kad se daje kontakt, imao sam osećaj da se ugasio auto, onda je u prvoj povukao i krenuo.
Vidim da je pritisak u sistemu ok, ali što je ovaj pritisak od pumpe toliki? On bi trebalo da bude oko 4...
Njima je to bilo čudno, pa su posle nekih dodatnih provera došli do zaključka da ne valja k-glava (sumnjaju na neki regulator pritiska u/oko nje).
Nađem odmah polovnu, odem, nameste mi je, i isti rac, još i secka nešto. Onda insistiram da mi vrate moju (barem je auto lepo radio) a ovu drugu vratim.
Prođe dan, ja za ovo šetkanje po k-glavu i vraćanje iste izgubio i vreme i novac i na kraju ništa.
Još mi se (sa mojom k-glavom) desilo da kada sam na blagom usponu krenuo da prebacim u 3. upalile su se lampice kao kad se daje kontakt, imao sam osećaj da se ugasio auto, onda je u prvoj povukao i krenuo.
Vidim da je pritisak u sistemu ok, ali što je ovaj pritisak od pumpe toliki? On bi trebalo da bude oko 4...
-
- Poruka: 72
- Član foruma od: nedelja, 15. avg. 2010. u 11:31h
- Kontakt:
Proveri dizne. Znaju da naliju cilinre. Pumpa za benzin mora da ima oko 6 bar-a malo vise. A u sistemu mora imati najmanje 4bar. Merenje se vrsi izmedju k-glave i regulatora zagrevanja! U k-glavi ne postoji mogucnost stelovanja ventila pritiska...on je fixan. U k-glavi se nalaze gumice. Sve zavisi kako su oni to merili. Pritisak pumpe se meri odma kod nje. K-glavu mozes rastaviti i sastaviti ako imas gumice i membranu. Ako su gumice krute mozes ih baciti. Tesko da imaju negde da se kupe. Ko zna kakva ti je i ta druga k-glava valjala. Proveri dizne obavezno, izvrni ih, odvoji struju i zaverglaj, vidi kakavo je rasprsivanje. Ako ne zatvaraju pri iskljucenju kontakta tj. verglanja onda ne valjaju i ako pisaju isto ne valjaju, mora biti jednaka magla benzina. Mi smo dizne nasli na e-buy u Americi. Ovi nasi odrase a isto i u nemackoj. Ovde 100e komad
a ja za 36$ nasao
.