Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Prva brzina zaglavljivanje

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
wilson
Poruka: 111
Član foruma od: sreda, 26. dec. 2012. u 09:23h
Kontakt:

Prva brzina zaglavljivanje

Poruka od wilson » nedelja, 24. feb. 2013. u 13:59h

Hteo sam da vas pitam, primetio sam nekoliko puta da teško ubacujem u prvu brzinu tek pošto upalim auto. Ovo se nikada ne dešava kada je auto zagrejan, već tek po paljenju.
Ne mogu da kažem da neće da ubaci, ali kao da kači nešto, pa teže uđe. Inače čim se auto zagreje posle 100m menjač ulazi u prvu bez ikakvog problema.

Jel to normalno ili se nešto dešava sa menjačem?

sierra 20i
Poruka: 439
Član foruma od: ponedeljak, 22. jun 2009. u 14:08h

Re: Prva brzina zaglavljivanje

Poruka od sierra 20i » nedelja, 24. feb. 2013. u 14:24h

hoce to kad je hladno vreme...i jos ako je neko gusto ulje u menjacu. Kad se zagreje i razredi ulje sve ide ko podmazano. To pricam iz moga iskustva na starijim automobilima thumbsuph

dimges
Poruka: 636
Član foruma od: subota, 22. maj 2010. u 10:50h

Poruka od dimges » nedelja, 24. feb. 2013. u 17:52h

a kako je situacija s rikvercom ?, posebno ako ostaviš neveče na parkingu u rikverc ( mali kontra nagib a nisi povukao ručnu)

wilson
Poruka: 111
Član foruma od: sreda, 26. dec. 2012. u 09:23h
Kontakt:

Poruka od wilson » ponedeljak, 11. mar. 2013. u 21:14h

Uvek parkiram nizbrdo, menjač u rikvercu ali dignem ručnu, da ne bude posle da nađem auto na komšijinom braniku ili zadnjoj klupi : ))

Pa nekada mi se dešava da ga jedva izbacim iz brzine, ali čim se zagreje menjač ide kao podmazan.

Menjač me je najviše oduševio. Pre ovoga sam vozio Corsu OPC line D, i realno menjač od Forda starijeg osam godina je klasa iznad opelovog, mada je i on dobar.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“