Novo zapazanje
Moderator: Dragomir
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21580
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Novo zapazanje
Sve te stvari su tu zarad ekologije i u suštini smetaju motoru (neka vrsta restrikcije)... tako da nema negativnog uticaja od eliminisanja svih tih eko gluposti osim negativnog uticaja na našu voljenu majčicu Zemlju i njen vazduh.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Upravo tako + sto se posle odredjene kilometraze ovi sistemi zasite i krene veci belaj po atmosferu nego korist, pitanje je samo da li malkice vise zagadjivati atmosferu u odnosu na potpuno ispravan auto, u slucaju da se resis te gvozdjurije, ili nastaviti po starom uz unistavanje i automobila i atmosfere ili zameniti sve po ne maloj ceni..
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Uz duzno postovanje iskusnijim Fordadzijama, to je ponavljanje poznatog, pisalo se 1000 puta ovde na forumu, logika je tu, sve stoji, nemam primedbi.
Ali, ja pitam, ima li nekog ovde ko je tako vozio 10 godina, ili bar 5, jedan isti auto? Ako ovde nema takvih, a cini mi se da ih nema, da li postoji takav link? Dakle, ne "kako i zasto", vec "dugogodisnje, neprekidno, pozitivno iskustvo".
Ali, ja pitam, ima li nekog ovde ko je tako vozio 10 godina, ili bar 5, jedan isti auto? Ako ovde nema takvih, a cini mi se da ih nema, da li postoji takav link? Dakle, ne "kako i zasto", vec "dugogodisnje, neprekidno, pozitivno iskustvo".
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Ne kontam, time esencijalno samo vratiš "moderniji" motor na nivo njegove starije sabraće, kakvu empiriju osim ponuđene tražiš?
Drugo, ko je pre 5 ili 10 godina kupio auto sa time imao je nov auto i verovatno se nije za*ebavao da od gotovine pravi veresiju na taj način.
Ne kažem, možda i postoji primer čak i kod nas na forumu, ali ne znam kakve rezultate misliš da vidiš koji bi odgovarali tvojim očekivanjima?
Drugo, ko je pre 5 ili 10 godina kupio auto sa time imao je nov auto i verovatno se nije za*ebavao da od gotovine pravi veresiju na taj način.
Ne kažem, možda i postoji primer čak i kod nas na forumu, ali ne znam kakve rezultate misliš da vidiš koji bi odgovarali tvojim očekivanjima?
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Da ne idemo u godine, dovoljna je neka solidna kilometraza, ocekujem da se javi poneko sa licnim iskustvom ili iskustvom servisiranja takvih vozila, pa da stanemo na loptu sa filozofijom
jer ja nisam cuo da je neko imao probleme, a ne vidim da imaju problem ni generaciju stariji motori koji su isli bez svega toga, pricam o cistoj mehanici, druga stvar je ako elektronika pocne da brljavi usled skidanja/izbijanja/secenja kod odredjenih motora, ali i za to ima leka..
EDIT: Pretece me Bojan, kratko i jasno kao i uvek..

EDIT: Pretece me Bojan, kratko i jasno kao i uvek..
- Vladan
Takodje @ CedoBojanM piše:Ne kontam, time esencijalno samo vratiš "moderniji" motor na nivo njegove starije sabraće, kakvu empiriju osim ponuđene tražiš?
Rekoh vec, ne sporim logiku. Plasim se da ne postoji negde neko "ali".
Empirija, pa to bi bila otprilike neka uporedna statistika za
1. automobile sa motorom bez,
2. motorom sa, i
3. onima koji su bili sa, pa im je skinuto,
o
a. godinama u exploataciji (bez obzira na kilometrazu, i godine su bitne),
b. predjenim kilometrima,
c. broju i vrsti kvarova na motoru,
d. broju i vrsti kvarova na ostalim sklopovima, itd.
Statistike za 1. i 2. postoje. Nedostaju samo za 3.
- BojanM
- BOFH
Hm, ako bismo išli do te mere u pedanteriju, "uporedna" (u smislu naučna, potvrdiva i uporediva) statistika neće postojati u skorije doba jer nije popularno sponzorisati ozbiljno ispitivanje koje je suprotstavljeno ekološkoj opciji. A ovako laički... paaa čak i da niko nema ništa neobično da prijavi, uvek će neko moći da se pozove na dobar stari aksiom da odsustvo dokaza (o kvarovima) nije dokaz odsustva (kvarova) i da bude sasvim u pravu, i onda nismo ništa postigli.
Iliti skraćeno, čini mi se da mnogo tražiš.
Iliti skraćeno, čini mi se da mnogo tražiš.

pozdrav, Bojan

- Vladan
Ako smo sigurni da izmedju starijih i novijih motora nema razlike, tj da su sve te skalamerije nakacene spolja, auxilary, onda i nemam sta da trazim, u tom segmentu.
Ostaje pitanje kompjutera itd, tj. da li sve to moze da se podesi da radi OK, kao sa starim tipom motora. Ako moze, onda ok, ali ako nismo sigurni, onda ostaje da cekamo.
inspiracija mi je bio Veljo 81, imao lonac, nije imao, izbaceno sace, ovo, ono, pomislio sam, pa mozda je sve to bas zato i desava, sto je neko u Italiji to sve izbacio i odsekao, jer nema uticaja, a kad je uticaj poceo da se oseca, onda je auto, jel'te, prodao nasem kolegi,
Ostaje pitanje kompjutera itd, tj. da li sve to moze da se podesi da radi OK, kao sa starim tipom motora. Ako moze, onda ok, ali ako nismo sigurni, onda ostaje da cekamo.
inspiracija mi je bio Veljo 81, imao lonac, nije imao, izbaceno sace, ovo, ono, pomislio sam, pa mozda je sve to bas zato i desava, sto je neko u Italiji to sve izbacio i odsekao, jer nema uticaja, a kad je uticaj poceo da se oseca, onda je auto, jel'te, prodao nasem kolegi,
-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1399
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
nisam ja izbacivao nista, to su "skolovana" braca izbacila, izbace, naplate a platinu zadrze da ti ne prljas gepek a onda je prodaju
sat vremena trazim dokument na koji sam naletio u ovim svojim problemima gdje je detaljno objasnjeno zasto mora postojati pritisak nazad u motor i ne mogu da nadjem, ne valja da klipovima bude prelako uglavnom ali tu je pisalo od a do z zasto i koliki pritisak i sve
jednom mom drugaru izgori kat na audiju a4 2008 gp, 1.9 tdi i on ode u auspuh servis da izbiju kat i onda mu tamo lijepo objasne da ne moze samo da se izbije, mora se nastimati tacan pritisak nekakav, on kaze da su mu prvo stavili jedan mali lonac umjesto kata pa su onda nesto mjerili pa su skinuli taj a stavili malo veci i onda su mjerenja bila dobra
ovo sve sam cuo i procitao, mozda nije istina i zamolio bh da se ne obrusite na mene zbog necijih tvrdnji, samo sam ih prenio i ja cu staviti umjesto kata lonac ako radi niceg drugog radi toga da turbina ne zvizdi
sat vremena trazim dokument na koji sam naletio u ovim svojim problemima gdje je detaljno objasnjeno zasto mora postojati pritisak nazad u motor i ne mogu da nadjem, ne valja da klipovima bude prelako uglavnom ali tu je pisalo od a do z zasto i koliki pritisak i sve
jednom mom drugaru izgori kat na audiju a4 2008 gp, 1.9 tdi i on ode u auspuh servis da izbiju kat i onda mu tamo lijepo objasne da ne moze samo da se izbije, mora se nastimati tacan pritisak nekakav, on kaze da su mu prvo stavili jedan mali lonac umjesto kata pa su onda nesto mjerili pa su skinuli taj a stavili malo veci i onda su mjerenja bila dobra
ovo sve sam cuo i procitao, mozda nije istina i zamolio bh da se ne obrusite na mene zbog necijih tvrdnji, samo sam ih prenio i ja cu staviti umjesto kata lonac ako radi niceg drugog radi toga da turbina ne zvizdi
- Vladan
Strucnjaci kazu da je taj povratni pritisak potreban samo benzincima, a da dizeli najbolje rade kad ga nema, pa je time sve to secenje i izbacivanje naucno opravdano.
-
- Trovač foruma!
povratni pritisak smanjuje nekakav udar snage turbine, npr ne da da ti kida nosace motora, trap...
otprilike, samo sam preletio te tekstove, nisam se puno zadrzao na njima
otprilike, samo sam preletio te tekstove, nisam se puno zadrzao na njima
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
vladane, jel skoro 180.000km dovoljno? 

- Vladan
Toliko si presao za X godina, bez katalizatora (izbijen), zadnjeg, srednjeg lonca (odseceni), i EGRa (zapusen), i nisi imao nikakve probleme?
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9939
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- milan_gt
jeste Vladane..samo lonce nisam dirao..sve sa jednim autom..
- Vladan
Cisto za moju znatizelju, u koliko godina? Bez problema sa ECU, osim sto se zvaka sasusila?
A za Velju, ebi ga, nije do toga. Trazi dalje.
A za Velju, ebi ga, nije do toga. Trazi dalje.
- milan_gt
za tri godine i par meseci..
-
- Trovač foruma!
stavio sam nov aupuh, jos remenica alternatora i zvuk ce biti predivan
dosad sam presao 150 kilometara i kazaljka se nije pomjerila ni za debljinu, tankao sam do prvog klika pistolja da mogu izmjeriti
vec sam se ovako radovao pa corak bio ali nadam se da sam sad "ubo" direkt u problem
top speed i dalje 165 km/h
dosad sam presao 150 kilometara i kazaljka se nije pomjerila ni za debljinu, tankao sam do prvog klika pistolja da mogu izmjeriti
vec sam se ovako radovao pa corak bio ali nadam se da sam sad "ubo" direkt u problem
top speed i dalje 165 km/h
- matke
- VIP
- Poruka: 308
- Član foruma od: subota, 17. okt. 2009. u 21:45h
fokus koji ne ide 190kmh nije fokus
veljo ili popravljaj ili ga bacaj

veljo ili popravljaj ili ga bacaj

-
- Trovač foruma!
popravicu, cekaj malo da se gotivim u potronji, presao 250 km a jos nije odbio 1/4 tanka, i to do prvog klika tankano
imam vec odredjene indicije sta bi moglo da bude, ne slusam vise nikog
valjda mi nece admini obrisati ovo
imam vec odredjene indicije sta bi moglo da bude, ne slusam vise nikog

valjda mi nece admini obrisati ovo

- BojanM
- BOFH
Pošto su ti inače šatro redovno brisali postove? Ajde ne trućkaj. 

pozdrav, Bojan

-
- Trovač foruma!
ne redovno ali desavalo se, nekad opravdano a nekad ne
sinoc hocu covjeku da prodam mpps neko obrise, mpps 100 evra, skidanje dpf-a 200 evra
sinoc hocu covjeku da prodam mpps neko obrise, mpps 100 evra, skidanje dpf-a 200 evra
- matke
- VIP
- Poruka: 308
- Član foruma od: subota, 17. okt. 2009. u 21:45h
ne brisite nam velju 

- BojanM
- BOFH
Ja ne znam šta je on hteo da pošalje, ali to mu nije bilo obrisano.
A za prodaju inače postoje oglasi, PP... nije teško biti fin.
A za prodaju inače postoje oglasi, PP... nije teško biti fin.
pozdrav, Bojan