Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

karburator

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
BgBoris
Poruka: 46
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 18:30h

karburator

Poruka od BgBoris » ponedeljak, 21. sep. 2009. u 13:06h

Pozdrav fordadzije,zna li neko....Gde je moguce naci karburator za Sierru 2.0.
U pitanju je Weber 2V TLD pa ako neko zna gde mogu da nadjem polovan....Lose radi sa svim mogucim ciscenjima ali nadam se da ima nade ... Pozz

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21561
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: karburator

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 21. sep. 2009. u 13:50h

Pretpostavljam da si BGmatrix sa pikeca...

Koliko sam skapirao ti imaš 2.0 DOHC sa karburatorom.

Da li si nosio karburator na servisiranje ili si ga samo čistio ?
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 21. sep. 2009. u 14:21h

Nekad se dešava da ni reparacija karburatora ne može da pomogne ako je baš loše stanje
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » ponedeljak, 21. sep. 2009. u 15:07h

Sem ako misevi ne iskacu kada otvoris karburator i neke zesce pojedenosti osovina , sve ostalo se da srediti . Koji je problem sa karburatorom ?

BgBoris

Poruka od BgBoris » utorak, 22. sep. 2009. u 13:31h

Markedjani piše:Pretpostavljam da si BGmatrix sa pikeca...

Koliko sam skapirao ti imaš 2.0 DOHC sa karburatorom.

Da li si nosio karburator na servisiranje ili si ga samo čistio ?

Karburator je kompletno servisiran posledji put u dec. i opet nista nije reseno. Koliko sam skapirao majstora, nije dobro sklopljen tokom nekog od ciscenja i sad lose radi. Ne razumem se ali valjda treba vestacki da mu digne ler da bi radio normalno sto povlaci potrosnju,a kad je kako bi trebalo valjda kaplje ili tako nesto. Ciscen je i ranije pa mi je Bosko(Djuroski) rekao jedino drugi karburator da nadjem..... Sad ga vozim uglavnom na plin .....Ne isplati mi se na benzin!

van
VIP

Poruka od van » utorak, 22. sep. 2009. u 16:19h

Ne postoj vestacki dizan ler . Ler se podesava na 800 obrtaja , pitasnju je smesa , tj. odnos benzina i vazduha . Moja je pretpostavka da ili visok nivo u plovku , ili zapusen neki kanal za vazduh , pa vuce samo gorivo ili je ostecena neka vakumska membrana od uredjaja za obogacivanje smese pri punom gasu pa je uredjaj stalno u funkciji ... Naravno , ako nije pogresno sklopljen
Problem je sto u zemlji Srbiji , svako misli da je majstor , a nema nikakve skole za zanimanje koje obavlja , ili opreme . Postoji nacini da se izmeri kakva je smesa , tj. odnos goriva i vazduha i najjeftiniji je obicna lambda sonda od 30ak evra + unimer od 300 din.
Karburator servis bi morao da ima uredjaj koji mori HC i CO da bi mogao da nasteluje karburator .
Ovo od uva ti je sviranje ...cu . Sta li radi za smesu , gurne nos u auspuh pa mirise ?

BgBoris

Poruka od BgBoris » utorak, 22. sep. 2009. u 22:03h

van piše:Ne postoj vestacki dizan ler . Ler se podesava na 800 obrtaja , pitasnju je smesa , tj. odnos benzina i vazduha . Moja je pretpostavka da ili visok nivo u plovku , ili zapusen neki kanal za vazduh , pa vuce samo gorivo ili je ostecena neka vakumska membrana od uredjaja za obogacivanje smese pri punom gasu pa je uredjaj stalno u funkciji ... Naravno , ako nije pogresno sklopljen
Problem je sto u zemlji Srbiji , svako misli da je majstor , a nema nikakve skole za zanimanje koje obavlja , ili opreme . Postoji nacini da se izmeri kakva je smesa , tj. odnos goriva i vazduha i najjeftiniji je obicna lambda sonda od 30ak evra + unimer od 300 din.
Karburator servis bi morao da ima uredjaj koji mori HC i CO da bi mogao da nasteluje karburator .
Ovo od uva ti je sviranje ...cu . Sta li radi za smesu , gurne nos u auspuh pa mirise ?

Hvala.
Malo jasniji problem ,ali ne i resenje :) . Servis karburatora sam platio 3000.Dzabe njemu sto gurne u auspuh sondu kad ne moze da ga nasteluje...
Gledao sam majstora ,steluje...nazad dim crn...ne mnogo ,ali je dim....pa kaze da unutra karburator negde curi,kaplje.....pojma nemam sta prica kad se ne razumem.... Postoji li neki drugi karburator kao zamena,ili mora isti ? Neko mi je predlozio Weber DGAS 38/38 sta mislis o tome ? Ja sam gledao fabricki manual i najblizi mu je weber 2V DFTM...ili mi se bar tako cini po semi i skici ...

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21561
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » utorak, 22. sep. 2009. u 22:14h

Bilo kakav dvogrli sa Fordovog 2.0 motora će ti završiti posao.

Gledaj neki sa ručnim sauhom ako voziš na plin... lakše ti je za korigovanje lera kad su hladni dani ;)
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

van
VIP

Poruka od van » četvrtak, 24. sep. 2009. u 17:50h

Weber DGAV 32/36 od nekog pinto motora . Proveri samo raspon rupa po duzoj strani , posto ima dva razlicita standarda za dvogrle karburatore , da vidis da li ti pase na usisnu granu .
Taj DGAS 38/38 je mozda prejak za kulturnu voznju ...

Pretpostavimo da ti dizne nisu ostecene , kao i ventil plovka , ostale su samo membrane . Mnoge od njih rade na vakuma koji se stvara u usisnoj grani . Kada je motor na leru ili na pola gasa , vakum je prisutan . Kada pritisnes pun gas , vakum u usisnoj grani nestaje posto motor slobodno usisava kroz otovrena grla .Tada feder koji je sa druge strane membrane i kome se opirao vakum , moze slobodno da se rasiri i pritisne neki ventil kroz koji onda ide gorivo .
Na dosta karburatora koje sam cackao , bio je bas ovaj problem .
Na jednom sam sredio tako sto sam izbacio iz funkcije taj sistem i malo rasirio diznu mrgreen , a na drugom sma morao da narucim da mi se napravi membrana , posto je stajala spolja i nije mogla da se izbaci .

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“