Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus 1.6 gasi se nakon stajanja na semaforu

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

pegaz
Poruka: 475
Član foruma od: četvrtak, 15. nov. 2012. u 21:32h

Re: Focus 1.6 gasi se nakon stajanja na semaforu

Poruka od pegaz » subota, 22. dec. 2012. u 21:27h

...+ 4000din za bobinu + ruke u najboljem slucaju 100 jevrica...E sad da li neko ima ideju sta se desava sa skazaljkom benzina zasto pobrljavi kad se auto sam ugasi i posle toga pokazuje za pola podeoka manje benzina. Da li Fokus ima neki plovak u rezervaru koji meri nivo benzina pa da se nije zaprljao mada verovatno ima neki zenzor...

oristic
Poruka: 1035
Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h

Poruka od oristic » subota, 22. dec. 2012. u 21:29h

Ovako, ja stalno sipam gorivo na NISU u taj auto, i nikad mi se nije palila lampica zbog loseg goriva...Ne verujem da je zbog goriva, pre ce da bude da mozda sonda prijavljuje gresku zbog punog katalizatora, recimo.
To sto tako brljavi je struja 100%, bobina reklo bi se! Mozda da narucis na svoju ruku bobinu kod Sime i Gileta jer su cene smesne, pa da probas, ako nije bar ces je imati u rezervi.
Ima plovak sa potenciometrom koji saje signal u tablu. Moze da bude i tabla problem, meni je bas zabrljavila kazaljka goriva samo na tabli pa sam menjao celu, ali posto tebi brljavi dok ti se auto gasi nije tabla uzrok...neka struja baguje i tablu!
Uzmi bobinu, sam je povezi, pali i vozi, pa ces videti sta se desava...to se skida i namesta za 5 min!

pegaz

Poruka od pegaz » subota, 22. dec. 2012. u 21:38h

Prepostavljam da se katalizator moze ocistiti posto zamena istog papreno kosta a negde se nemoze izbaciti...mislim da nemam vremena da narucujem polovnu bobinu posto moram da osposobim auto do utorka jer imam slobodne dane zbog bozica (za koji smo planirali da ce mo oticu kod svojih jer jelte mislili smo da je auto popravljen sad u sredu).

Voleo bi da je bobina uzrok svih ovih problema ali nekako mi smrdi da ima tu jos necega...

oristic

Poruka od oristic » subota, 22. dec. 2012. u 21:40h

Vrlo cesto kao problem sa gasovima prijavljuje lamda sonda zbog zaprljanosti katalizatora. On ne moze ja mislim da se izbaci, ali moza da se ocisti, neki to zovu pranjem katalizatora...
Neki tvrde da su problem resili tako sto su poterali auto na oko 150km/h malo duze po auto putu i to produva, sagori, ne znam, nisma probao, ali dok ne resis problem sa trokiranjem nemoj to ni da pokusavas!
Poslednja izmena: oristic, na dan subota, 22. dec. 2012. u 21:44h. Ukupno izmenjeno 1 put.

goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Poruka od goja » subota, 22. dec. 2012. u 21:43h

pa sto ne navezes auto na neki kanal pa pogledas da nisi nesto zeznuo sa onim snijegom i ledom,tipa zice od l.sonde,ne znam gdje se nalazi na fokusu ali na mom je skoro pa na samom dnu izduvne grane,sto ce reci da bi je mogao cacnuti takvom prilikom,ili zice od kojecega...cisto da ne cekas da ti to neko rijesi,mozda je neka dzidza skroz bezveze...meni bas lici na tako nesto..

pegaz

Poruka od pegaz » subota, 22. dec. 2012. u 21:50h

Vidis zena i ja smo odmah posumljali na sneg jer tog dana smo zaglavili u nekoj ulicu gde je bio dubok polusmrznut sneg koji je prilikom probijanja kroz isti dobro znao da zagrebe auto odozdo. Nekih 500-600m nakon toga na prvom semaforu auto se ugasi i nakon paljenja krene da stuca... Jako cudno pogotovo sto je bilo dosta proklizavanja tokom probijanja kroz snega kad ono posle prvog semafora das gas a on stuca...

E sad neko mi rece da nema sta dole da se sjebe od snega pa da uzrokuje stucanje auta. Inace lampica za motor se upalila tek nakon par dana nakon ovog problema (posle 5 km kako smo sipali benzin na NIS-u).

pegaz

Poruka od pegaz » utorak, 25. dec. 2012. u 19:56h

Samo da javim da je problem resen. :jeeej:

Uglavnom problem je bio u tome sto je motorni prostor bio opran kad smo uzeli auto (a kupljen krajem oktrobra a posle toga dosli hladniji dani). Verovatno sad prepostavljate sta je izazvalo probleme.
Auto je zavrsio kod autoelektricara koji je utvrdio da su pojedini delovi instalacija bili korodirali a na jednom mesto je bio i kratak spoj koji je izazivao slanje laznih signala kompu i zbog toga je dolazilo do paljenje check engine lampice.

Moram da pohvalim momke iz "Maksim" servisa koji nisu pristupili problemu u stilu "menjajmo kojekakve delove dok se problem ne resi". Majstore je nakon provere vodene pumpe i jos jedne dijagnostike posumljao da se u instalacijama negde gubi masa (posto su svecice nove a stari kablovi i bobina uredu jer je prekontrolisao i sa novom), uputio me kod autoelektricara i posle dva sata sve je bilo gotovo. Inace dijagnostika je prvi put pokazala problem sa jednom lamda sondom a drugi put je pokazala da je ona uredu ali da sad druga ima problem.

Sad je sve uredu. Auto vuce kako treba, lampica se nije upalila ni nakon 130km. Eto jos jedno lose iskustvo sa pranjem motornog prostora.

oristic

Poruka od oristic » četvrtak, 27. dec. 2012. u 20:44h

Pa dobro, bitno je da si problem resio, a mi pogodili da je struja thumbsuph hahahaha

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“