Fiesta 1.4 tdci 2002 - eac fail
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 4
- Član foruma od: petak, 14. dec. 2012. u 18:17h
Fiesta 1.4 tdci 2002 - eac fail
Poštovani,
Auto koji vozim je Ford Fiesta 1.4 tdci 2002 god, pređena kilometraža 192.000.
Imam problem sa greškom EAC FAIL koja se u odredjenim, u poslednje vreme veoma učestalim momentima, ispisuje na displeju.
Naime, po ispisu greške, auto automatski prelazi u safe mode režim rada i ne može ići preko 3000 obrtaja.
Problem mi se prvi put javio pre nekih mesec dana. Naravno, odmah sam uradio dijagnostiku, i to na dva mesta, kako bih bio sigurniji.
Na oba mesta je dijagnostika javila grešku na egr ventilu. Saveti majstora su bili ciscenje ventila, i grane istog, i ako pomenute radnje ne daju rezultata, onda zamena.
To je i urađeno, međutim rezultati su izostali. Pošto je greška nastavila da se ponavlja, i to skoro svakog dana, rešio sam, verujući da je to problem koji muči motor, da zamenim ventil novim.
Kupljen je ventil marke Valeo, zamenjen stari, medjutim problem je i dalje isti.
Primećujem, i veću potrošnju goriva, kao i slabiju snagu motora od kada se problem prvi put pojavio.
Auto vozim devet meseci, nikakvih problema do pojave ove greške nisam imao.
Čitam na forumu, takođe i na raznim britanskim forumima da je ovo prilicno nezgodan i čest problem na Fiestama, i da su ljudi imali velikh glavobolja sa istim rešavajući ga.
Da li mi neko može pomoći? Postoji li neko ko može rešiti ovaj problem?
Inače živim i radim u Pančevu.
Unapred zahvalan !
Auto koji vozim je Ford Fiesta 1.4 tdci 2002 god, pređena kilometraža 192.000.
Imam problem sa greškom EAC FAIL koja se u odredjenim, u poslednje vreme veoma učestalim momentima, ispisuje na displeju.
Naime, po ispisu greške, auto automatski prelazi u safe mode režim rada i ne može ići preko 3000 obrtaja.
Problem mi se prvi put javio pre nekih mesec dana. Naravno, odmah sam uradio dijagnostiku, i to na dva mesta, kako bih bio sigurniji.
Na oba mesta je dijagnostika javila grešku na egr ventilu. Saveti majstora su bili ciscenje ventila, i grane istog, i ako pomenute radnje ne daju rezultata, onda zamena.
To je i urađeno, međutim rezultati su izostali. Pošto je greška nastavila da se ponavlja, i to skoro svakog dana, rešio sam, verujući da je to problem koji muči motor, da zamenim ventil novim.
Kupljen je ventil marke Valeo, zamenjen stari, medjutim problem je i dalje isti.
Primećujem, i veću potrošnju goriva, kao i slabiju snagu motora od kada se problem prvi put pojavio.
Auto vozim devet meseci, nikakvih problema do pojave ove greške nisam imao.
Čitam na forumu, takođe i na raznim britanskim forumima da je ovo prilicno nezgodan i čest problem na Fiestama, i da su ljudi imali velikh glavobolja sa istim rešavajući ga.
Da li mi neko može pomoći? Postoji li neko ko može rešiti ovaj problem?
Inače živim i radim u Pančevu.
Unapred zahvalan !
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Re: Fiesta 1.4 tdci 2002 - eac fail
Za resenje tog problema volio bi da pogledam auto i da ja prikopcam dijagnostiku.Svaki problem je resiv
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
Kod kojih majstora si isao? Pretpostavljam u Pancevu.
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
-
Ne bih o majstorima, bar ne ovom prilikom i na ovom mestu. Problem nije rešen, idem dalje do nekog ko će umeti da ga reši
.
Dragomire, gde se vaš servis nalazi?
Da li se termini zakazuju, ili ?

Dragomire, gde se vaš servis nalazi?
Da li se termini zakazuju, ili ?
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Servis je u Pinosavi,podnozije Avale.Zakazivanje obavezno na 011/3907256 od 9-17
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
Dragomire, vidimo se u petak u 9.00 h, zakazan je termin.
Pozdrav!
Pozdrav!
- Ratibor
- Poruka: 236
- Član foruma od: petak, 29. jul 2011. u 12:30h
Vozimo isti auto sa istim motorom, istog godista, a imao sam identicni problem. Jedina razlika je u tome sto meni, koliko se secam motor nije hteo preko 2000 o/min. Naime, problem se javio posle redovnog servisa i na kraju se ispostavilo da je prilikom zamene polen filtera onaj džek (ili kako se vec zove) koji se spaja na pedalu gasa bio labavo postavljen. Tako da to imas u vidu. Zavuci glavu ispod volana otkači ga, izduvaj pa vrati nazad. Meni je to resilo problem.
Pozz
Pozz
Moj ford stari nikad se ne kvari