Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

problem sa paljenjem ford fiste 1.8d

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
petroivcdeni
Poruka: 4
Član foruma od: subota, 15. dec. 2012. u 15:41h

problem sa paljenjem ford fiste 1.8d

Poruka od petroivcdeni » subota, 15. dec. 2012. u 16:17h

Pozdrav svima.
Ja sam Danijela, nova sam ovde, ako negde gresim molim vas oprostite mi.
Imam ford fiestu 1.8 D, 1990 i imam problema sa njom zimi sa paljenjem ili ako upali gasi se u toku voznje.
Prepostavljam da to sto se gasi je sto se smrzne gorivo. Prosle godine sam sipala aditiv, ali nije mi pomoglo. Ove godine sam pocela da koristim evro dizel, ali opet ista prica. Upalio mi je na -10, presla sam nekih 500 m i krenula je da se gasi. Medjutim, njen najveci problem je sto kad nece da upali, posle muke mucim da je ponovo upalim (jedino na gurku). Sad imam isti problem. Napominjem da sam uradila sve pripreme za zimu, zamenila filtere, ulje, proverila grejace (stari su, ali su ok), cak sam i izolovala filter goriva (crevom za klimu). Tako da ne znam sta je problem. Ako neko moze da pomogne bila bih mu veoma zahvalna.

Mosha
Poruka: 272
Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 21:39h
Kontakt:

Re: problem sa paljenjem ford fiste 1.8d

Poruka od Mosha » subota, 15. dec. 2012. u 17:41h

Ako je bas u pitanju aditiv protiv smrzavanja dizela onda mora da radi. Ja sam sipao uvek neki Fam ili Famin tako nesto pise, mala bocica za 100l, i to u D2 i nikad nisam imao problema, ni prosle zime kada je danima bilo po -25. Verovatno negde vuce fals vazduh cim se gasi, stavi providno crevo od filtera do pumpe, ako ima mehurica u crevu dok auto radi onda je to.

petroivcdeni

Poruka od petroivcdeni » subota, 15. dec. 2012. u 19:40h

Hvala. Probacu. Mada mi je majstor pre par dana promenio to crevo, doduse stavio je neko crno pa sad ne mogu da vidim.
Mada je on takav, kad nece da upali nece, samo gurka pomaze. Kod mene je vec 4 godine i svake godine ista prica sa njima. Imam auto a kao da ga nemam.

dax92

 
Poruka: 7633
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » subota, 15. dec. 2012. u 22:58h

Eeeeh, secam se tih muka sa legendarnim Golfom mk2 1.6d iz 91 godine.
svako jutro ustajenje u 6 i guranje da upali. Na kraju sredjen i anlaser i alternator, i zamenjen akumulator (grejaci su prethodne zime zamenjeni), i palio je bez vecih problema. Samo duze vergla, ali upali posle 5-6 sekundi.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

petroivcdeni

Poruka od petroivcdeni » nedelja, 16. dec. 2012. u 00:46h

Ma i moja fiesta je '90 god, stara je dosta. Zna li neko nekog dobrog majsotra da mi preporuci i da nije mnog skup, sve pare dadoh na auto a on i dalje nije bas kako treba. Pre neki dan sam i slepanje morala platiti, jer nije hteo da upali. Bila kod majstora, on zamenio crevo filtera, kaze sve je ok. A on jedan dan radio bez problema, pa sutradan stao u voznji. A sad vergla, mada mi se cini prilicno slabo i nece da upali.

dax92

 
Poruka: 7633
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » nedelja, 16. dec. 2012. u 14:46h

Treba poceti od ova dva cuda- anlasera i alternatora (naravno, ako su grejaci vec zamenjeni).
Sva ta igranka sa nepaljenjem me je kostala skoro 200 evra, ali je posle toga palio.
Mozda je kod tebe i kompresija losa, mozda elektroventil na pumpi ne radi kako treba (mene je i to zezalo kod Golfa)... Ima tu jos sitnica koje treba pogledati.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“