Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Neravnomeran broj obrtaja motora pri paljenju Focus 1.8 TDCI

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Neo Anderson
Poruka: 28
Član foruma od: subota, 24. apr. 2010. u 11:58h

Neravnomeran broj obrtaja motora pri paljenju Focus 1.8 TDCI

Poruka od Neo Anderson » petak, 2. nov. 2012. u 16:18h

Pozdrav svima potreban savet,
kada upalim auto ujutru desava se da po paljenju kazaljka koja pokazuje obrtaje motora oscilira a motor se cuje neravnomerno kao da se pojaca pa smanji i tako par minuta. Automobil je Ford focus 1.8 TDCI 2001 godiste, od drugih zapazanja primetio sam da se tesko zagreva, zivim na Vidikovcu a u kabini pocinje da greje tek kad stignem otprilike do sajma ajde mozda je to i ok, desavalo mi se da ubacim kljuc u bravu dobijem kontakt ali kad okrenem nista ni da zavergla izvucem kljuc vratim i upali kao mina mada se to desilo mozda 3-4 puta za poslednjih 2-3 godine, zadnje tri zime je palio i na minus 15 bez problema inace problem stoji vec 3 godine ali oscilira kad upali dok se ne zagreje, neki dan mi se u voznji upalila lapmpica grejaca a kako mi se to desavalo i ranije znam da po pravilu upali safe mod i ne dozvoljava da ga vozis sa velikim brojem obrtaja pa sam ga ugasio u pokretu i krenuo da upalim na kljuc ali je samo jednom zaverglao i nista, vratio sam kljuc dao kontakt i upalio bez problema, na ocitavanju ne pokazuje greske mada sam prve od tri godine od kako imam problem jednom nedeljno se upali lampica grejaca i da izgubi snagu dok ove godine se to desilo mozda jednom ili dvaput, sto se tice snage u prvoj pod gasom otima volan, druga je onako u trecoj je dosta jak hoce da zalepi za sediste, kada ga silujem ne izbacije nikakvu gresku mada mi se cini da je problem najcesce nastajao kada sam ga prebacivao iz trece u drugu na uzbrdici, dizne i pumpa su provereni i oni su ok, sve filere i ulje menjam na 10000km, da li se ovo nekome desavalo ko je problem resio? :ford: a da ne zaboravim da pomenem katalizator je skinut.

DB9
Poruka: 332
Član foruma od: subota, 8. sep. 2012. u 07:55h
Kontakt:

Re: Neravnomeran broj obrtaja motora pri paljenju Focus 1.8

Poruka od DB9 » sreda, 7. nov. 2012. u 19:04h

i ja bih voleo da dobijem odgovor na ovo pitanje.
kod men isto varira gas dok je hladan,samo sto nema paljenja grejaca i sta ti ja znam.
na dijagnostici izbacio gresku previsok pritisak na usisnoj grani.

Neo Anderson

Poruka od Neo Anderson » petak, 23. nov. 2012. u 16:48h

DB9 piše:i ja bih voleo da dobijem odgovor na ovo pitanje.
kod men isto varira gas dok je hladan,samo sto nema paljenja grejaca i sta ti ja znam.
na dijagnostici izbacio gresku previsok pritisak na usisnoj grani.
Svi se razumeju u nesto samo u ovo niko :clap: ...............

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » petak, 23. nov. 2012. u 16:53h

po ko zna koji put..naspite nekoliko bocica aditiva wurth cr ili liqui moly cr (cr=common rail) prema uputstvu..trebalo bi da se se poboljsa stanje..ali ako je stanje tesko onda samo remont dizni ili cr pumpe..sta je vec od ta dva..

DB9
Poruka: 332
Član foruma od: subota, 8. sep. 2012. u 07:55h
Kontakt:

Poruka od DB9 » nedelja, 25. nov. 2012. u 16:14h

Kod mene je u pitanju regulator pritiska auto samo dok je hladan ima malo variranje u broju obrtaja,lampica grejaca se ne pali u toku voznje i auto ne gubi snagu u bilo kom broju obrtaja,normalna potrosnja 6-8 litara,samo sada planiram pocetkom meseca zatvaranje egr i decat da vidim da li ce nestati crni dim prilikom punog gasa nema puno ali da probamo.
ako to ne pomogne idemo u detaljno pretresanje sistema za ubrizgavanje pa ne vozim TDI da bi bilo "normalno"
da zadimi na punom gasu :ford: :ford: :ford: :ford: :ford:

Neo Anderson

Poruka od Neo Anderson » ponedeljak, 26. nov. 2012. u 23:44h

Bljak :bljak: ne svidja mi se remont :suicide: gde si kupovao tecnost Milane?

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“