Ja sam novi na "Fordclubserbia".Zovem se Aleksandar i vozim jednog Ford focusa 1.6 benz model 2000...
Od kad sam ga kupio(prije 1 godinu),imao je problem sa visokim obrtajima(i pri prvom paljenju-hladan start,i tokom voznje,a najvise na otvorenom putu,gdje je sam vukao....)
Bio sam kod par majstora-niko ne zna,bio na dijagnostici- NISTA...kompjuter ne pokazuje kvar...majstori cistili regulator ler gasa,kazu ok...kazu da ne vuce fals vazduh......
I na kraju,promijenim regulator ler gasa...
Sad...kad ga palim"na hladno",ne spusta obrtaje ispod 1200,cak krene da se penje do 1500,ali se brzo vrati...odmah krenem da vozim i kako se temperatura podize,tako se i broj obrtaja normalizuje...kad postigne radnu temperaturu,a ja zaustavim auto,broj obrtaja na nekim normalnih 700-800...od postizanja radne temperature,voznja je super korektna...auto ne vuce sam,koci motorom,spusta se broj obrtaja kad pustim gas...
Moja pitanja :
1) Da li je ovo normalan rad motora i automatskog sauha? (Vozio sam Zastavu 101,kojoj sam podesavao rucni sauh,dok ne postigne radnu temperaturu,a sad racunam da ovaj ima automatski sauh....)
2) Ako neko mislim da ovo nije dobro (i kaze mi npr.da i prilikom paljenja "na hladno" broj obrtaja mora biti ispod 1000...),sta bi onda mogao biti kvar?
Unapred hvala na svim odgovorima!
P.S.Veceras sam se registrovao...da li je ovo predstavljanje(u prvoj recenici teksta) dovoljno? Vidim da se treba predstaviti,ali ne mogu da nadjem tu rubriku...
Aleksandar