Kasno se pali ventilator hladnjaka
Moderator: Dragomir
- Fiesta86
- Poruka: 144
- Član foruma od: petak, 21. sep. 2012. u 23:43h
Kasno se pali ventilator hladnjaka
Primetio sam danas da mi se kasno pali ventilator da li je to termostata ili nesto oko instalacije radi se o fiesti mk2 benzincu?
- mbole
- Poruka: 14997
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: Kasno se pali ventilator hladnjaka
Sta znaci "kasno"? Na previsokoj temperaturi, ili nakon duzeg vremena?
Djak pesak 

- Fiesta86
Na previsokoj temperaturi.
- mbole
Ako se ne varam ti imas termoprekidac koji pali ventilator, tako da je verovatno on u pitanju.
Djak pesak 

- Fiesta86
Znaci najbolje da odem kod nekog elektricara da mi ispita to 

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21575
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
A može da bude da ti instrument laže.
U svakom slučaju svrati kod električara.
U svakom slučaju svrati kod električara.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Fiesta86
Ja ovaj auto imam vec 2 god i kazaljka uvek leti dodje do odredjene tacke pri vrhu i ne mrda kao to mu je normala cim pocne malo na gore onda znaci da se greje ili ne valja nesto gubi vodu itd...Za te 2 god promenio sam termodavac i termostat i mislio sam da kad promenim termodavac da ce kazaljka normalno funkcionistati to jest da ce da bude normala negde na plovini (prepostavljao sam da predhotni termodavac nije od fieste nego mozda od nekog drugog forda) ja lepo zamenim to ono isti djavo opet pri vrhu kao sto je i bilo,i onda sta se desava pre nekoliko dana ta ista kazaljka posle malo krace voznje ode skroz gore ja reko gotovo pomesaa vodu i ulje i onda da se roknem ja otvorim haubu ono normalno sve upali se ventilator vodu ima na max nista cudno se ne desava niti mi ukazuje na neki problem da je prokuvao i sl.vratim se u kola kazaljka i dalje stoji skroz gore u max i ventilator dok je radio malo se spustila ali ne i do te tacke na kojoj i treba da stoji kao sto je i stojala e sad ne znam sta moze da bude moguce da se kazaljka pokvarila ili termostat nesto zeza 

- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Ne valja te termoprekidac. I koliko sam razumeo iz tvoje price tebi se auto pregreva vec 2godine...
- Fiesta86
Pa ne verujem da bi toliko izdrzao kent motor da se greje 2 god riknuo bi
mozda je skala mozda je termoprekidac videcu danas kod elekticara .

- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Ja ti lepo kazem,a ti mi ne verujes...
- Fiesta86
bio danas kod elektricara i ovako meni covek kaze ,da taj termostat i termoprekidac nisu original to jest da su turski i reko mi je da pokusam da nadjem motocraftov termostat i termoprekidac ali ja mislim da cu to tesko naci pa ako vi znate gde bi mogo da kupim slobodno napisite necu da se naljutim

- mbole
Kolko se secam u Nisu postoji Grandov servis. Mozda nemaju na stocku, ali uvek je moglo da se naruci (narucivao sam potpuno sasave stvari tipa prekidaca alarma za haubu). Platis neki depozit, i obicno za 15 dana stigne deo.
Ume da se desi da nekog tantuza u servisu mrzi da narucuje, pa izjavi kako to ne moze, al onda cimnes sefa, direktora, centralu... napravis omanji picvajz... znas vec na sta mislim, nisi mali da te ja ucim
Druga varijanta ti je da kontaktiras Goran Mond-a. Mozda ti on iskopa cak i jeftinije.
Ume da se desi da nekog tantuza u servisu mrzi da narucuje, pa izjavi kako to ne moze, al onda cimnes sefa, direktora, centralu... napravis omanji picvajz... znas vec na sta mislim, nisi mali da te ja ucim

Druga varijanta ti je da kontaktiras Goran Mond-a. Mozda ti on iskopa cak i jeftinije.
Djak pesak 

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Kao što crkavaju termoprekidač, termodavač i termostat, tako crkava i pokazivač u tabli.
Po fabrički, termostat se na tom autu otvara na 87 stepeni, ventilator se pali na 92 a gasi na 88, ako se turski termostat otvara i zatvara na 87 i ako turski prekidač pali na 92, onda je potpuno svejedno koje su ti marke dok god rade posao.
Ako sumnjaš na termostat, slobodno ga izvadi i vozi par dana bez njega i onda prati situaciju.
Po fabrički, termostat se na tom autu otvara na 87 stepeni, ventilator se pali na 92 a gasi na 88, ako se turski termostat otvara i zatvara na 87 i ako turski prekidač pali na 92, onda je potpuno svejedno koje su ti marke dok god rade posao.
Ako sumnjaš na termostat, slobodno ga izvadi i vozi par dana bez njega i onda prati situaciju.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Fiesta86
Evo mene opet nisam mogo da udjem na forumu pa jedno 5-6 dana pa zato sada odg...Ja ne mogu da poverujem kakvih sve majstora ima znaci strasno jedan mi je pricao jednu pricu drugi drugu a na kraju se ispostavilo da mi skazaljka u autu ne valja covek samo moze stres da nabije zbog njih 

- nightwolf
- Poruka: 5
- Član foruma od: petak, 20. jul 2012. u 12:46h
Na koji nacin si ispitao da ti kazaljka ne pokazuje dobro?