Povecana potrosnja goriva
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 52
- Član foruma od: utorak, 3. maj 2011. u 20:16h
Povecana potrosnja goriva
Pozdrav svima!U pitanju je nagla potrosnja goriva oko 10-10,5l/100km u gradu ,a na otvorenom oko 9l/100km.Dok je ranije potrosnja bila za oko litar ipo do dva manja u oba slucaja,auto je fokus 1.8 16v85kw motor zetec 2000g.jedini kvar koji se javlja je na km satu zapravo nekad radi nekad ne pa su sve sumnje svedene na senzor brzine ali nikako da se nadje vreme da skoknem do Gagija u Pinosvu.I dali je jos nesto u pitanju ili je za sve kriv taj senzor brzine. Ako neko ima neku ideju sta bi moglo da bude svaki odgovor je dobro dosao.Hvala!!! 

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Re: Povecana potrosnja goriva
Ja bih pevao od sreće da mi 1.8 benzinac troši 10 litara po gradu
Ako govorimo o pravoj gradskoj vožnji, biće da nisi lepo merio ranije kad ti je bio rezultat 8 litara...

Ako govorimo o pravoj gradskoj vožnji, biće da nisi lepo merio ranije kad ti je bio rezultat 8 litara...

-
E ovako merio sam na ovaj nacin sipao sam ga do cepa i par puta sam ga dopunjavao iz kanistera i dva puta je bilo nesto vise od 10l a treci put malo manje od 11l a ranije sam par puta isto tako radio ustvari prosle godine i nije moglo da stane 10l nego skoro litar ostane u kanisteru otprilike 9.3l a na otvorenom i vise od 2l.Neznam sta je ali mi nije to sto je biolo pre nesto ima ali neznam sta je?A trenutno nisam u Beogradu da odem kod Gagija!
- suzic1milan
- Poruka: 40
- Član foruma od: petak, 19. okt. 2012. u 22:36h
Vozim isti auto i bas zadnjih meseci pratim potrosnju izmedju 9.5 i 10 l je 100%
pokusavao sam svasta nemoze da se smanji nikako 
MOD EDIT: NE PIŠI CELU PORUKU VELIKIM SLOVIMA, to se doživljava kao vikanje a i tekst je mnogo manje čitljiv.

MOD EDIT: NE PIŠI CELU PORUKU VELIKIM SLOVIMA, to se doživljava kao vikanje a i tekst je mnogo manje čitljiv.
Mile esam je tebi ljepo reka 

-
Sve je to o.k ali mi ne ide u glavu da i na otvorenome trosi skoro isto a kad predjem 130 pije kao smuk ne razumem,ma nesto nije kako treba 100% http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=7375
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Pa to kad na preko 130 popije, to ti poveca prosek. Vozi 80-90 i bice ko po autodati.
-
Nema sanse da ga na autoputu vozim 80-90 to je besmisleno!Jel ima neko neku ideju sta bi moglo da bude i koji su uzroci pri povecanju potrosnje,da bar znam cemu mogu da se nadam.
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Pogledaj donji link iz mog potpisa. Ne Youtube, nego onaj drugi, NZ. To sto je tebi besmisleno, ne znaci da ga oni nisu tako testirali, kad su davali podatke za auto datu.