Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus 1.8TDCi, MK2.5, ostao bez antifriza

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Focus 1.8TDCi, MK2.5, ostao bez antifriza

Poruka od Vladan » ponedeljak, 5. nov. 2012. u 18:10h

Kao sto naslov kaze. Cale me zvao, kaze pocelo nesto da pisti i ispisalo mu nesto "extreme danger...". On otvorio haubu i utvrdio da antifriza uopste nema u cantri. Kupio sam 3l G12/ 40, i to smo nasuli.

Pride, kaze da mu je i ulje ispod minimuma.

U toku ove nevolje, nije dizao temperaturu preko 1/2 i izgleda da nije palio check engine, mada to nije sigurno.
Posle sipanja ovih 3l, klima ne greje, duva hladno.

Kako je moglo da dodje do ovoga? Koliko je sad hitno da se ide u servis?

Auto je 21 marta bio na redovnom servisu, jos uvek je bio pod garancijom. Od tada nije presao ni 10KKm.
Zanimljivo je da sam i ja istog dana bio u Grandu, a da sam prosle nedelje primetio da mi nedostaje antifriz.
To je totalno cudno. Vec sam paranoisao da su meni odvrnuli da kaplje kociono, a sad jos i ovo.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Re: Focus 1.8TDCi, MK2.5, ostao bez antifriza

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 5. nov. 2012. u 18:17h

morate da sipate kolko izlazi a 3L je malo, ne mora antifriz, moze i voda do servisa, a ako bas izlazi mnogo onda nije za voznju jer brzo moze da se pregreje i onda kaput..crevo ili selna na crevu od vode je popustila..ulja nema zato sto se tek sad setio da ga proveri..

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » ponedeljak, 5. nov. 2012. u 18:30h

Ne vidi se neka barica, malo vlazno, ali mozda je to od drgog nekog ostala. A ulje, ok, ali nov auto, tek izasao iz garancije, tdci, za 6m da potrosi ulje?! Pri tome ide normalno. Nije bilo rezona da gleda.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 5. nov. 2012. u 18:34h

pa zato sto onaj grandu koji sipa nema rezona, pa nasuo manje a vozeno celo leto po onim vrucinama pa malo i isparilo..

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“