sijalica za kočnicu nekad ne svetli
Moderator: Dragomir
- dimges
- Poruka: 636
- Član foruma od: subota, 22. maj 2010. u 10:50h
sijalica za kočnicu nekad ne svetli
fiesta MK4, 1996, 1.3/37kw...od pre par meseci redovno povlačim ručnu kočnicu...sad u zadnje vreme sam primetio da se nekad ne uključuje, a takođe nekad ne svetli i kod davanja kontakta. Dali je stvar u kontrolnoj tabli (sijalica) ili ima i neko drugo mesto gde može da se gubi kontakt ?? Disk pločice su obične bez žice.
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Re: sijalica za kočnicu nekad ne svetli
Može da se ne pali sijalica i ako nešto nije u redu sa prekidačem ručne kočnice... Ali ako me pamćenje služi, ne bi ni trebalo da ta sijalica gori prilikom davanja kontakta, osim u slučaju da je ručna stvarno povučena.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- dimges
problem je da se nekd ne pali kad dam kontakt, onda i kad povučem ručnu se ne pali...e na to i ja sumnjam, prekidač ručne kočnice... jel on u kabini ili odozdo ?
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
U kabini.
- dimges
da, kad daš kontakt ako nije povučena ručna nikad se ne pali ta sijalica... ali mislim kad se vergla, po logici, da bi na kratko trebalo da zasvetle SVE sijalice, da bi vozač znao da li su sve sijalice i sistemi u autu ispravne, to nisam zapazioBojanM piše:Može da se ne pali sijalica i ako nešto nije u redu sa prekidačem ručne kočnice... Ali ako me pamćenje služi, ne bi ni trebalo da ta sijalica gori prilikom davanja kontakta, osim u slučaju da je ručna stvarno povučena.
Otvarao sam gumu poluge za ručnu, prekidač je bar naizgled kao nov...tad sam se setio da sam pre neki dan odštekavao kabel na poklopcu rezervoara za glicerin...ponovo sam ga odštekao i uštekao lepo do kraja, sad ima lampica... ako je ručna povučena..
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Onda je to bilo to 

pozdrav, Bojan