Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

pomoc-hitno

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
peki_92
Poruka: 465
Član foruma od: utorak, 10. nov. 2009. u 17:19h

pomoc-hitno

Poruka od peki_92 » ponedeljak, 29. okt. 2012. u 22:27h

Menjao sam grejace... Pri zameni drugog ispao mi je iz ruke i upao negde izmedju pumpe i bloka motora. Trazio sam ga dva sata i nisam ga nasao. Skinuo sam creva od vode, posudu serva... Nista.(nije ispod kola)! Toliko sam pobesneo da sam slomio posudu od serva gde ide odvodno crevo(slucajno). Cini mi se da cu bos pumpu morati da skidam. Jel bi neko hteo da mi pomogne ako ne budem znao da je vratim? Od surcina sam 25km. I da mi objasnite sta se i kako skida da bi se lakse vratilo i sta menja specijalne alate. Hvala vam unapred puno.
L A V

Loyale
Poruka: 359
Član foruma od: sreda, 22. feb. 2012. u 19:37h

Re: pomoc-hitno

Poruka od Loyale » utorak, 30. okt. 2012. u 09:02h

Meni je na Focusu tu upao neki sraf i auto tako ide vec 6 meseci.Nisam blesav da skidam pumpu zbog toga a ne vidim zasto se i ti toliko opterecujes kad taj grejac nemoze da ti napravi nikakav problem.

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » utorak, 30. okt. 2012. u 09:15h

I meni je isto na mondeu, neznam koja fora da se izvadi, jel se vidi, pogledaj odozdo :(

peki_92

Poruka od peki_92 » utorak, 30. okt. 2012. u 09:42h

ispustio sam ga negde ali ga ne vidim. bojim se da ne upadne izmedju kaiseva i remenja. pukne kais, motor prezupci, pukne kais serva, alternatora... ne znam gde je upao. kada je ispao, naslonio se na celicnu cev od vode koja je izmedju pumpe i bloka... onda sam ga sravcigerom pokusao izvaditi i onda je negde pao i vise ga ne mogu naci...ako upadne negde napravi neki kratak spoj, upadne u razvod... mada ne verujem ustvari da moze napraviti neki kratak spoj jer nema zica tamo koje su gole osim alnasera... :) a skinuti pumpu je ipak veeliki posao
darko darko piše:I meni je isto na mondeu, neznam koja fora da se izvadi, jel se vidi, pogledaj odozdo :(
sta je tebi ispalo? i koliko vozis tako?

aj ukratko koje ulje da sipam u servo i kako se ozracuje? ako je veliki posao koliko ulja da kupim pa da skinem samo povrat crevo i da vrtim volan. koliko mi ulja treba odprilike?
L A V

sierra 20i
Poruka: 439
Član foruma od: ponedeljak, 22. jun 2009. u 14:08h

Poruka od sierra 20i » utorak, 30. okt. 2012. u 12:52h

pa imas li neki magnet da ga izvuces???? Imaju da se kupe oni fleksibilni magneti za takve stvari...

peki_92

Poruka od peki_92 » utorak, 30. okt. 2012. u 13:29h

pa trazio sam ga ne znam gde je zapeo tacno.
L A V

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » utorak, 30. okt. 2012. u 14:34h

peki_92 piše:ispustio sam ga negde ali ga ne vidim. bojim se da ne upadne izmedju kaiseva i remenja. pukne kais, motor prezupci, pukne kais serva, alternatora... ne znam gde je upao. kada je ispao, naslonio se na celicnu cev od vode koja je izmedju pumpe i bloka... onda sam ga sravcigerom pokusao izvaditi i onda je negde pao i vise ga ne mogu naci...ako upadne negde napravi neki kratak spoj, upadne u razvod... mada ne verujem ustvari da moze napraviti neki kratak spoj jer nema zica tamo koje su gole osim alnasera... :) a skinuti pumpu je ipak veeliki posao
darko darko piše:I meni je isto na mondeu, neznam koja fora da se izvadi, jel se vidi, pogledaj odozdo :(
sta je tebi ispalo? i koliko vozis tako?

aj ukratko koje ulje da sipam u servo i kako se ozracuje? ako je veliki posao koliko ulja da kupim pa da skinem samo povrat crevo i da vrtim volan. koliko mi ulja treba odprilike?
secam se kada sam sve zamenio tek data sam ka snimio, (to je sa starim mondeom) al nemogu da se setim gde, probaj odozdo lampu i gledaj, pogledaj da nije na alnaseru , stvarno lupam mozak da se setim , al mislim da visi na bos pumpi odozdo, i ja sam se oga plasio.

peki_92

Poruka od peki_92 » utorak, 30. okt. 2012. u 14:37h

gledao sam i odozgo. podigao sam desni tocak pa sam ga trazio... skinuo creva od vode da zavucem ruku bolje i nista. padala je kisa sinoc i bio je mrak pa zato mozda nisam video najbolje. hvala. koje ulje da sipam u servo jer je iscurilo malo kad sam slomio posudu.
L A V

peki_92

Poruka od peki_92 » sreda, 31. okt. 2012. u 09:03h

izvadio sam ga. :) uz pomoc stapa i kanapa. zamenuo krejace pali na pola kljuca. :)) zamenio servo ulje i antifriz. :jeeej: :woohoo: :ford:
L A V

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“