pomoc-hitno
Moderator: Dragomir
- peki_92
- Poruka: 465
- Član foruma od: utorak, 10. nov. 2009. u 17:19h
pomoc-hitno
Menjao sam grejace... Pri zameni drugog ispao mi je iz ruke i upao negde izmedju pumpe i bloka motora. Trazio sam ga dva sata i nisam ga nasao. Skinuo sam creva od vode, posudu serva... Nista.(nije ispod kola)! Toliko sam pobesneo da sam slomio posudu od serva gde ide odvodno crevo(slucajno). Cini mi se da cu bos pumpu morati da skidam. Jel bi neko hteo da mi pomogne ako ne budem znao da je vratim? Od surcina sam 25km. I da mi objasnite sta se i kako skida da bi se lakse vratilo i sta menja specijalne alate. Hvala vam unapred puno.
L A V
-
- Poruka: 359
- Član foruma od: sreda, 22. feb. 2012. u 19:37h
Re: pomoc-hitno
Meni je na Focusu tu upao neki sraf i auto tako ide vec 6 meseci.Nisam blesav da skidam pumpu zbog toga a ne vidim zasto se i ti toliko opterecujes kad taj grejac nemoze da ti napravi nikakav problem.
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
I meni je isto na mondeu, neznam koja fora da se izvadi, jel se vidi, pogledaj odozdo 

- peki_92
ispustio sam ga negde ali ga ne vidim. bojim se da ne upadne izmedju kaiseva i remenja. pukne kais, motor prezupci, pukne kais serva, alternatora... ne znam gde je upao. kada je ispao, naslonio se na celicnu cev od vode koja je izmedju pumpe i bloka... onda sam ga sravcigerom pokusao izvaditi i onda je negde pao i vise ga ne mogu naci...ako upadne negde napravi neki kratak spoj, upadne u razvod... mada ne verujem ustvari da moze napraviti neki kratak spoj jer nema zica tamo koje su gole osim alnasera...
a skinuti pumpu je ipak veeliki posao
aj ukratko koje ulje da sipam u servo i kako se ozracuje? ako je veliki posao koliko ulja da kupim pa da skinem samo povrat crevo i da vrtim volan. koliko mi ulja treba odprilike?

sta je tebi ispalo? i koliko vozis tako?darko darko piše:I meni je isto na mondeu, neznam koja fora da se izvadi, jel se vidi, pogledaj odozdo
aj ukratko koje ulje da sipam u servo i kako se ozracuje? ako je veliki posao koliko ulja da kupim pa da skinem samo povrat crevo i da vrtim volan. koliko mi ulja treba odprilike?
L A V
- sierra 20i
- Poruka: 439
- Član foruma od: ponedeljak, 22. jun 2009. u 14:08h
pa imas li neki magnet da ga izvuces???? Imaju da se kupe oni fleksibilni magneti za takve stvari...
- peki_92
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
secam se kada sam sve zamenio tek data sam ka snimio, (to je sa starim mondeom) al nemogu da se setim gde, probaj odozdo lampu i gledaj, pogledaj da nije na alnaseru , stvarno lupam mozak da se setim , al mislim da visi na bos pumpi odozdo, i ja sam se oga plasio.peki_92 piše:ispustio sam ga negde ali ga ne vidim. bojim se da ne upadne izmedju kaiseva i remenja. pukne kais, motor prezupci, pukne kais serva, alternatora... ne znam gde je upao. kada je ispao, naslonio se na celicnu cev od vode koja je izmedju pumpe i bloka... onda sam ga sravcigerom pokusao izvaditi i onda je negde pao i vise ga ne mogu naci...ako upadne negde napravi neki kratak spoj, upadne u razvod... mada ne verujem ustvari da moze napraviti neki kratak spoj jer nema zica tamo koje su gole osim alnasera...a skinuti pumpu je ipak veeliki posao
sta je tebi ispalo? i koliko vozis tako?darko darko piše:I meni je isto na mondeu, neznam koja fora da se izvadi, jel se vidi, pogledaj odozdo
- peki_92
gledao sam i odozgo. podigao sam desni tocak pa sam ga trazio... skinuo creva od vode da zavucem ruku bolje i nista. padala je kisa sinoc i bio je mrak pa zato mozda nisam video najbolje. hvala. koje ulje da sipam u servo jer je iscurilo malo kad sam slomio posudu.
L A V
- peki_92
izvadio sam ga.
uz pomoc stapa i kanapa. zamenuo krejace pali na pola kljuca.
) zamenio servo ulje i antifriz.

L A V