Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Focus Mk2 - POLUOSOVINE - ''klang'' kod kretanja!!

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
April Smith
Poruka: 137
Član foruma od: utorak, 1. maj 2012. u 12:49h

Ford Focus Mk2 - POLUOSOVINE - ''klang'' kod kretanja!!

Poruka od April Smith » petak, 12. okt. 2012. u 17:44h

Zdravo svima!

Zanima me jel netko na ovom forumu imao dotični problem sa poluosovinama na Focusu MK2?
Kod mene (a i kod mnogih drugih vlasnika) se manifestirao problem poluosovine gdje su poluosovine imale luft unutar uglavljenja na glavčine kotača. Kod polaženja (pogotovo u R i na uzbrdici) bi se iz prednjeg dijela ovjesa čulo ''klang''. Najprije sam mislio da se radi o kvačilu ili čak o paknama u bubnjevima straga. Ipak su poluosovine ,tvornički valjda, rasklimane unutra uglavljenja. :diablo:
I to sad kad je garancija prošla riješio sam o vlastitiom trošku. Oko 300 kn (40Eura). Naime, poluosovine se odvidaju i očiste i zatim se u uglavljenje na glavčinama kotača stavi posebno Fordovo (bijele boje) ljepilo i to je to. Čeka se 1 sat da zaljepi i teraj Miško! Sad, pitanje je koliko će to držati i ima li naznaka da bude kakve veće havarije. Od kad sam zaljepio više se ne čuje, do kad će, ne zna se! :/

Ako se čuje taj famozni ''klang'', oprez! Zvuči kao kad se odapne komad lime od komad lime.

Javite sa sličnim iskustvima! :ford:

dax92

 
Poruka: 7633
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Re: Ford Focus Mk2 - POLUOSOVINE - ''klang'' kod kretanja!!

Poruka od dax92 » petak, 12. okt. 2012. u 22:22h

Primetio sam da su se na to zalili mnogi vlasnici mk2 Focusa.

Ovo je ipak mk1 Focus forum, pa ces tesko naci odgovor na to. hahahaha
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“