Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo dizel teško pali

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Gringo
Poruka: 7
Član foruma od: četvrtak, 6. sep. 2012. u 14:12h

Mondeo dizel teško pali

Poruka od Gringo » petak, 7. sep. 2012. u 10:00h

e ovako pocinju moji problemi. vozim ford mondea 1.8td 97god... ode mi lukas pumpa, ja uzmem drugu postavim auto tesko pali,ja reko nije dobra ja uzmem trecu ono isto izmerim kompresiju na tri klipa 29 na jednom 28 ,ubacim 4 bošova grejača,ono ni pomaka,kad ga ugrejes dva puta on upali ,a jednom nikako samo vergla.i onda ja uzmem jednog stranca skinem sa njega pumpu,kuciste filtera sa pmpicom ,step motoric,komplet creva od goriva,ono isto .e sad ja malo zakrenem pumpu bolje pali al mjenja zvuk.sto se tice vuče ide dobro ima malo i dima posto je pumpa u ranom palenju,dizne dobre,alnaser rađen,proveravao sam zupčenje mada bez alata al dignem klipove gore stavim blokade napumpu i bregastu raspustim sarafe stavim ga u bocu, a on opet nece.e ima jos jedna zezancija ventl za palenje i gasenje je sa jednom zicom dal on zna stvarati problem jer taj je bio kad sam ga kupio. na ove sa tri zice nije hteo da upali.e sad vas molim za bilo kakvu pomoc hvala unapred svima,ako ima nekih gresaka upisanju izvinjenje unapred

mbole
Poruka: 14997
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: Mondeo dizel teško pali

Poruka od mbole » petak, 7. sep. 2012. u 13:00h

Kad jednom upali, jel ide kako treba?
Ako je odgovor pozitivan, prvo probaj da preskocis grejac (crna kutija pored filtera goriva). On cesto ume da pust avazduh. Naravno proveri i prelivna crevca.
Ako mozes skini sa tog stranca i dizne, ili idi do nekog bosiste da ti proveri postojece.
Djak pesak :)

Krsma-XR3i
Poruka: 125
Član foruma od: sreda, 8. avg. 2012. u 14:05h

Poruka od Krsma-XR3i » petak, 7. sep. 2012. u 13:08h

dizela bez alata je malo zeznuto uzupciti kako treba jel kad zupcis treba sve da bude na nuli ,ja kad god sam zupcio sa alatom obavezno i blokadu na pumpu sve kad stegnem povadim blokade auto pali ko mina bez pomeranja paljenja. Mnogi ljudi su se cudili tome al tako je.
Kad stelujes paljenje moras pomerati pumpu po mrvicu sve dok ne dobijes da valja, ima tu dosta zezalica...

Gringo

Poruka od Gringo » subota, 8. sep. 2012. u 12:43h

predgrejač sam izbacio odmah on kad upali dobro ide dizne sam takodj skidao i isti slučaj ja sam pumpu malo pomakeo da bolje pali al na minusu je moram pomaketi do samog kraja tek onda upali i zvrci ko da ima dva cekića u njemu dok se malo ne zagreje

Gringo

Poruka od Gringo » subota, 8. sep. 2012. u 13:03h

i da zaboravih jos da kazem stavljao sam prelivna creva vec tri puta nisu bila losa.stvljao sam i elektro ventil od benzina na dovod goriva ,kad vratis kontakt nema kud da se vrati. jedina stvar koja me muci je samo da je problem u zupcenju al postavim blokade na pumpu i bregastu jedino da je kvaka u radilici.mozel se negdje naći ta blokada il dali se moze napraviti?

Krsma-XR3i
Poruka: 125
Član foruma od: sreda, 8. avg. 2012. u 14:05h

Poruka od Krsma-XR3i » subota, 8. sep. 2012. u 16:16h

ako ti se pumpa cuje da lupa kako sam razumeo onda ona sigurno ne valja, ne bi smela da se bas cuje dok je ladan mozda ti lupaju dizne dok je ladan ili ako je u ranijem...., ma tu nesto nije uzupceno verovatno ti je pobegla radilica. Rekoh ti da je bez blokade bas zeznuto uzupciti dovoljno je da ti malkice pobegne i eto problema oko paljenja

Mosha
Poruka: 272
Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 21:39h
Kontakt:

Poruka od Mosha » subota, 8. sep. 2012. u 21:42h

Da ti nije negde zeznuta veza termosenzor-komp-solenoid pa pumpa uopste ne steluje paljenje kako treba?

CrnaTica
Poruka: 363
Član foruma od: nedelja, 8. apr. 2012. u 23:49h

Poruka od CrnaTica » nedelja, 9. sep. 2012. u 02:27h

Mosha piše:Da ti nije negde zeznuta veza termosenzor-komp-solenoid pa pumpa uopste ne steluje paljenje kako treba?
Nema to veze, ako je sve dobro, mora palit i bez coka. Razlika je sto ce se na hladno malo cut ko vw.

@zacetnik teme, potrazi moju temu - isti motor, drugi auto, isti problem. Izmedju rucne pumpe i lukasice mi se ne vraca gorivo, a izmedju rucje pumpe i rezervara se vrati malo, al to nema veze

Sent from my Nokia 3310 using TapaTalk Pro
Ford bez hrđe je kao Mercedes bez nišana mrgreen

Gringo

Poruka od Gringo » nedelja, 9. sep. 2012. u 19:24h

to mi zvrcanje se desava kad je ja malo zakrenem motoric od coka takodje radi selenoid takodje zvrci kad dam kontakt .a ta termo veza kako znam dal valja?a kad ga upalim ujutro oblak dima oko mene i nizak mu je ler kad se zagreje poraste

Gringo

Poruka od Gringo » nedelja, 9. sep. 2012. u 19:52h

a i da mi vrati gorivo kakokad ga ugrejem dva puta upali iz prve i vruc pali na prvu a kad ostoji pola sata sat vec teze moras sacekati rele da cvakne pa tek onda upali

CrnaTica
Poruka: 363
Član foruma od: nedelja, 8. apr. 2012. u 23:49h

Poruka od CrnaTica » nedelja, 9. sep. 2012. u 22:53h

stavi providna creva da vidiš di točno vuče zrak
Ford bez hrđe je kao Mercedes bez nišana mrgreen

Gringo

Poruka od Gringo » subota, 29. sep. 2012. u 13:43h

evo i ja da se javim sa mojim problemom.dizne prekontrolisane jedna nije valjala,stavio drugu razlika nije vidljiva al sam nasao jedan od problema ALNASER.stvio drugi auto pali bez verglanja,e sad mi mje procurio ventil na pumpi on radi zvrci al piska stvio sam i providna creva i pumpicu stavio od lagune nevraca nesto malo posve po koji mjehuric mali nema da kad prenoci da ima veći baloncica,pumpa je u ranom auto pusi ko ćiro al pali , kad ga vratim na pumpi na normalno da nepusi on vergla oce motor izletit napolje dok upali dal je u pitanju ventil il koji mu je vise

Loyale
Poruka: 359
Član foruma od: sreda, 22. feb. 2012. u 19:37h

Poruka od Loyale » subota, 29. sep. 2012. u 18:41h

Jel si merio kompresiju?

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21575
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » subota, 29. sep. 2012. u 18:45h

u prvom postu piše.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Gringo

Poruka od Gringo » subota, 29. sep. 2012. u 21:58h

evo opet ja nasao sam ventil al je od fiata brave pogledam isti ima dve zice spojim ga naprazno zvrci radi .zavrnem ima neki sitni promjena manje crnog dima sad je sivlji mirnije radi ne cekica al kad vratim pumpu u fazu opet isto vergla i vergla .malo sam furao po forumu i dunulo mi je jedna stvar kad sam ga kupovao nisu se slagala zadnja tri broja sasije i motora stoznaci da motor nije njegov .evo moa misljenja da je to motor od mk1 posto kad sam ga kupio nije imao step motorica vec je bilo pvezano na rcvu vode a to je od mk1.sad citao sam da ti motori nisu bas isti ima ovaj moj i senzor radilice isve je kao na mk2 .dal bi to mogao biti problem?ostala mi jos verzija da mu zavrnem metalnu cev pa kad baci naftu na prvi klip da blokiram pumpu pa da to jos probam da se okanem oznaka jos mi samo to pada na pamet

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“