fokus 1.6se problem
Moderator: Dragomir
- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4945
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
fokus 1.6se problem
opet imam problem sa autom,ugasen je juce i posle toga nije hteo da upali...bobina je menjana pre par meseci,proverena su oba senzora(na bregastoj-radilici) rade...jos neku ideju sta moze biti?auto u toko voznje predhodnih dana nije trzao niti je bilo ikakvih problema...
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- Djole
- Master of Tanjirača
Re: fokus 1.6se problem
pumpa ne baca gorivo
- Djole
- Master of Tanjirača
izgoreo dzek na pumpi sredjen i radi kao sat...
- milanbil
- Poruka: 779
- Član foruma od: utorak, 2. nov. 2010. u 08:20h
Jel pumpa nije crkla zato što ti je gorivo bilo na rezervi?
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21574
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
ima neki razlog zašto je izgoreo džek... nije baš sam od sebe "izgoreo" 

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- milanbil
Mom kolegi je crkla pumpa jer je 3-4 puta vozio na rezervi...
- Djole
- Master of Tanjirača
topila se masa tj ogorevala sad zbog cega ne znam,neki ljudi kazu da hoce to kod njih sad iz kog razloga ne znam bas,mozda je slab kontakd bio,kako god za sad radi

- oristic
- Poruka: 1035
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
Ako se vozi dok se ne upali lampica i plafon 20-30 km posle nece imati nikakve posledica na pumpu, to su samo predrasude! Pa zato lampica, a i rezerva inace i sluze!
Poslednja izmena: oristic, na dan ponedeljak, 10. sep. 2012. u 18:22h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Masa se topila zato sto nije imala dobar kontakt..
- AndrejM
- Poruka: 50
- Član foruma od: sreda, 11. jan. 2012. u 13:44h
Ne puštaj kazaljku da padne ispod prve crtice, to jeste manje od jedne četvrtine rezervoara i miran si. Zamisli da ti je to crvena i to je to.
- oristic
Ajd mi molim te daj neko detaljnije objasnjenje za to tvrdjenje? Sta mislis zasto je tamo neki inzenjer smislio da rezerva bude oko 7l i svetlosnu signalizaciju kad padne ispod, zasto nije stavio rezervu 20l i lampicu koja se tada pali. Zna se gde pumpa stoji u rezervoaru i kad ostaje bez goriva ili hladjenja, time se je neko vec bavio i skalu gradirao na osnovu nekih proracuna.....
- AndrejM
Otvori knjigu koju si dobio uz Focusa (ako si je dobio) i sve će ti biti jasnije. Rezerva ti pokazuje da bi uskoro mogao ostati bez goriva i da svratis na prvu benzinsku pumpu, a ne da će da ti ode pumpa ako ti stalno bude na rezervi.
- oristic
Pa upravo to sto si rekao, nema onda razloga da ne spustas nivo goriva ispod 1/4 ako sam dobro razumeo, mozes bez posledica po bilo koji sklop da vozis do paljenja lampice/ulaska u rezervu!
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Da, ako ga prethodno natankiraš do vrha, kao što je to po meni normalno, i za šta je taj sklop namenjen.
Ako stalno dolivaš 5-10 litara goriva čisto eto da ne ostaneš skroz bez čorbe, što je čest slučaj u Srbalja, praksa pokazuje da to nije najzdravije za pumpu.
Ako stalno dolivaš 5-10 litara goriva čisto eto da ne ostaneš skroz bez čorbe, što je čest slučaj u Srbalja, praksa pokazuje da to nije najzdravije za pumpu.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- oristic
Pa nisam na to ni mislio da stalno vozis tako, i da dosipujes na kasicicu, ja konkretno sipam uvek preko pola i vozim dok se lampica ne upali, tada ubrzo sipam opet. Znam da u normalnim zemljma (kod nas malo redje) ljudi pune rezervoar i voze do paljenja lampice, voze i pod upaljenm lampicom po gradu neko vreme...
- AndrejM
To je druga stvar, ljudi voze i dok ne stane. Natankaš pun i voziš do prve crtice onda opet pun i tako u krug
Opet potrošiš istu količinu goriva.

- milanbil
Ljudi, činjenica je da pumpe stradaju ljudima koji stalno voze na rezervi, šta god pisalo u bukvici...
- AndrejM
To i piše u bukvici
nije ni to lud pisao