Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

cena seta za eskorta

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

vlade
Poruka: 89
Član foruma od: četvrtak, 26. nov. 2009. u 20:28h

Re: cena seta za eskorta

Poruka od vlade » sreda, 12. jan. 2011. u 13:47h

@novosadjanin- ako i dalje imas problema sa malim hladnjakom probaj da nadjes drugi cep sa boce za rashladnu tecnost. Zamenio sam tri mala hladnjaka dok nisam provalio da je cep zapekao , nema oduska , stvara pritisak i strada obicno ili neko crevo ili jos gore mali hladnjak .Za paljenje , proveri kompresiju ili se moli bogu ujutro pre ulaska u vozilo .
@mirko015 -molim te da pojasnis koliki je sex zamena pumpe .Cuo sam da je razlika u kvalitetu ogromna ali nisam znao da moze zamena .
pozdrav

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » sreda, 12. jan. 2011. u 14:48h

mirko015 piše:Pozdrav dobri ljudi.Ja sam ovde nov pa je red da se predstavim,ja sam Mirko iz Sapca,inace automehanicar,najvise radim dizel auta.Praznici pa sad imam malo vise vremena.Vozim dva eskorta,jedan je pick-up 1.8d 2000god. a drugi je karavan 1.8td 1996god.Vidim da je mnogima problem prvo paljenje forda.Ja iskreno sa tim nemam problema jer se to resava ugradnjom bosch pumpe umesto katastrofalne lukas pumpe.Inace eskort karavan td 51kw sa bosch pumpom ide kao metak,potrosnja mnogo manja oko 5,5-6 litara,dok mi je sa lukas pumpom trosio 8-9.Motor duva katastrofa,a pali bes problama i na -15 ovih hladnih dana.
i mene zanima bas to , posto kod mene nje ba sjajna, ona radi i dalje za sada nemam problema sa njom ali da znam ako budem menjao da li da uzmem tako kao ti ili da vratim staru....
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

mirko015

Poruka od mirko015 » sreda, 12. jan. 2011. u 17:52h

U svakom slucaju bosch je bosch.Iako sam mehanicar,radim i sa kupovinom i prodajom auta.Svakog forda kojeg kupim 1.8 d ili td skidam lukas pumpu i bacam i ugradjujem bosch.Imam kamaru ispravnih lukas pumpi.To su pumpe za mene totalni promasaj.Nemoze da radi bez brdo stvari okacenih oko nje,dok bosch pumpi treba samo dovod goriva i teraj...

novosadjanin
Poruka: 15
Član foruma od: ponedeljak, 13. sep. 2010. u 19:05h

Poruka od novosadjanin » sreda, 19. jan. 2011. u 02:12h

diskove sam promenio stavio juridove,platio sam 3200 ,imao sam ferodove za 3800 i neke italijanske za 3 crvene covek mi rekao da su ovi najbolji iplocice neke japanske 1400 mekse da nebi zeznuo ponovo diskove,original plocice su bile 2700 ali tvrde su jako skripe,sto se tice malog hlanjaka cep je bio problem nisam nasao drugi samo ga ne zatvorim do kraja da ne pravi pritisak sad je sve ok grejanje mi radi ,hladnjak ne curi,to prvo paljenje me zeza vergla po pola minuta sipam euto dizel vec 2 meseca ,dosipam dvotaktol,servisi sve redovno ulje ,ali nece da upali da ga j...s,sta je tu je da izguram jos par meseci pa cemo menjati makinu ako bog da,e da imam problem sa tim selen blokovima to mi trebalo da se zameni,majstor mi rekao da nema kvalitetnih ne zna nista da mi preporuci a to moram srediti ako neko zna stone uvezi njih neka javi pozdrav thumbup

knez91

 

Poruka od knez91 » sreda, 19. jan. 2011. u 10:23h

a koji su simptomi kada ti odu s.blokovi.....

trebao si pitati ove sa foruma..... ne treba verovati svakom prodavcu....

ajmi reci koliko te je ukupno izaslo dva diska , pakne za njih i ruke???
Knežević Enterijer

mirko015

Poruka od mirko015 » sreda, 19. jan. 2011. u 12:41h

Selen blokovi su dobri FEBI.Ja te koristim,kostaju oko 500,00 din. obadva.Menjaju se jako lako i brzo,za 30min.obadva.Mislim da su ponajbolji na trzistu posto original fordovih i nema kod nas,samo kopije turske i kineske.
Simptomi su lupkanje i klepetanje kad prelazis preko neravnina.

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » sreda, 19. jan. 2011. u 14:44h

Nije tacno da nema orginala.A febi se po meni pokazao mnogo lose
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

novosadjanin

Poruka od novosadjanin » četvrtak, 20. jan. 2011. u 00:15h

pa simptomi su da mi lupa na neravninama auto ,i kad ulazim malo brze u krivinu on se zanese ,malo fali da se prevrnem,sve mi je ok amortizeri,viljuske,spone,lezajevi,ceo trap sam pretreso imao neke pare reko ajde da ga utegnem,dok ne ode lova samo mi ostali ti selen blokovi,a diskove sam platio 3200 juridove,i plocice 1400dina japanske neke,mekse,ruke sam dao 700 dina trazio je 500 ,ja mu dam jos 2glave dinara,korektan je decko skroz,inace drzi auto otpad u futogu fordov,on mi radi sve oko auta po preporuci ,stvarno je ok,i hladnjak mi je menjao,komplet kvacilo,servise,tako da je jeftiniji po mene,jer sta god da rikne zna da cu kod njega doci,a plocice i diskove sam kupio kod albina isto korektan lik,po preporuci isto,eto

novosadjanin

Poruka od novosadjanin » četvrtak, 20. jan. 2011. u 00:21h

da umalo da zaboravim pitanje za Dragomira koja je cena tih selen blokova originalnih i kako doci do istih,unapred zahvalan

novosadjanin

Poruka od novosadjanin » nedelja, 6. feb. 2011. u 03:06h

auto mo se raspada svake nedelje nesto ode ja to vise ne mogu da izdrzim finansiski,propala mi je pedala kvacila prekjuce odem kod majstora ,pukla ona poluga sa tegom,majstor nema na otpadu pa mi nabudzili neku ok benzinca,bio juce i prekjuce u bg-u i samo cekam da pukne na brankovom mostu pa da ga gurnem niz most i odem kuci lepo,he,he,u ponedeljak menjam selen blokove,i stabilizatore i jos nesto mi lupa napred to cu da vidim staje,kao da sam u zacaronom krugu sa ovim eskortom svake nedelje nesto crkne,ali svake,uf aj pozzzzzzz war

blam me vise da odem na cugu sa drustvom uvek dodjem od majstora,smesno a i tuzno ljudi

knez91

 

Poruka od knez91 » nedelja, 6. feb. 2011. u 11:08h

jbg... nije auto kriv za to , on je odradio svoj vek, pogledaj realno on je star 14god i presao 200k i realno je da se trebaju fabricki delovi menjati....
mada on bi mogao jos dosta da izgura samo da ga je prethodni vlasnik odrzavao i nije ga terorisao po gasu.....
evo kod mene, da kucnem u drvo i da ne ureknem.... moj je presao 250k ima 14god i kod mene je nekih 9meseci i preao sam sa njim oko 10k km da ti kazem da me nikad na putu nije ostavio, a jedino sto sam menjao a da nije redovan servis jeste iglicast lezaj (mehanicki ) ovo oko sijalica podizaca ne racunam....
Knežević Enterijer

novosadjanin

Poruka od novosadjanin » četvrtak, 10. feb. 2011. u 02:13h

evo radio sinoc do 11 stojim na stajalistu udju mi neki likovi da ih vozim ja dam kontakt da upalim nece da zavergla, ja opet ono nista ,ima struje sve radi,kasetofon ,stanica,svetla,kad dam kontakt cuje se grejac ali nece da zavergla,a pre 10 dana sam uradio alnaser remont akomulator nov,poludecu vise.dodje drugar povuce me ja upalim kola ,rade svetla sve normalno ali nece da vergla, ujutru idem kod elektricara da ga zadavim

ricci
Poruka: 4
Član foruma od: utorak, 4. sep. 2012. u 12:26h

Poruka od ricci » sreda, 5. sep. 2012. u 10:07h

U svakom slucaju bosch je bosch.Iako sam mehanicar,radim i sa kupovinom i prodajom auta.Svakog forda kojeg kupim 1.8 d ili td skidam lukas pumpu i bacam i ugradjujem bosch.Imam kamaru ispravnih lukas pumpi.To su pumpe za mene totalni promasaj.Nemoze da radi bez brdo stvari okacenih oko nje,dok bosch pumpi treba samo dovod goriva i teraj...
Jeste tema malo starija. Al evo pitanja za mirka015, ako je jos aktivan.
Pored aktuelnog mondea, imam i mk2 sa lukas pumpom, interesuje me ugradnja Bosch pumpe.

Ili ako neko zna nekog mehanicara koji to zna da uradi, neka predlozi.

Fala.

Dex84
Poruka: 93
Član foruma od: subota, 19. feb. 2011. u 17:50h
Kontakt:

Poruka od Dex84 » sreda, 5. sep. 2012. u 11:05h

imaš Dragomira.
POŠTUJ SAOBRAĆAJNE PROPISE!!!
Slika

mbole
Poruka: 14997
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 5. sep. 2012. u 11:54h

ricci piše:Pored aktuelnog mondea, imam i mk2 sa lukas pumpom, interesuje me ugradnja Bosch pumpe.
A sto bi to radio?
Djak pesak :)

ricci

Poruka od ricci » četvrtak, 6. sep. 2012. u 10:16h

Hocu da sipam biodizel u njega, a lucas pumpa koliko sam ja informisan je na to osetljiva za razliku od bosch-ove.

mbole
Poruka: 14997
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » petak, 7. sep. 2012. u 08:02h

Verovatno ces morati da zamenis i racunar, a moguce i jos po nesto od davaca, senzora...
Pored toga, cini mi se da sam negde nasao da je bilo problema sa tom bosovom pumpom, pa da je zato i zamenjena lukasovom (ne uspevam sad da nadjem sta je konkretno bio problem).
Djak pesak :)

DRAGANFORD
Poruka: 427
Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h

Poruka od DRAGANFORD » petak, 7. sep. 2012. u 08:11h

kako od forda td napraviti d. stavis bosch pumpu. ljudskim glupostima nikad kraja. imao sam prilike da vidim ovakav rad na mondeu. prvo trosi 12l i nemoze da ide .sva instalacija i senzori stavljeni u stranu a ecu uopste nije u funkciji.

ricci

Poruka od ricci » petak, 7. sep. 2012. u 09:15h

Hvala na savetima, znaci nije pametna akcija. Problematika lucasovih pumpi i bio goriva su gumice, semerinzi. Drugar iz engleske mi predlaze da repariram pumpu i da postojece gumice zamenim Viton gumicama. Sta mislite o tome?

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » petak, 7. sep. 2012. u 09:25h

pa sredjujes je ako pocne zaebavati..sta ima sad da se 'ebavas..

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“