Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

mondeo mk2 potrebna mala pomoc

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
nine84
Poruka: 47
Član foruma od: ponedeljak, 8. feb. 2010. u 02:58h

mondeo mk2 potrebna mala pomoc

Poruka od nine84 » nedelja, 12. avg. 2012. u 21:33h

u pitanju je moj mondeo mk2 1.8 benzinac...e sad zanima me sledece, termodavac koji se nalazi sa gornje strane kucista termostata, znaci u njega se odozgo bode kabal sa dve zice...e sad pitanje je cemu sluzi taj termodavac, jel samo za ventilator ili za jos nesto?
primetio sam od kako sam otkacio taj dzek da mi auto mnogo lakse pali kad je motor zagrejan, inace kad je zakacen kad se auto zagreje znatno teze pali, tj. treba vise da se vergla. Sad kako je otkacen auto super pali, jedino se ventilator posle nekih 30 sekundi ukljuci i tako stalno radi...da li je moguce da on zeza sto auto teze pali kad je motor zagrejan?

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Re: mondeo mk2 potrebna mala pomoc

Poruka od Dragomir » nedelja, 12. avg. 2012. u 21:38h

To je termo senzor i daje podatak PCM-u kolika je temperatura,pa posle PCM pali ventilator po potrebi.Kada je otkacen PCM ocitava -40 i gresku ,radi osiguranja pali ventilator,samim tim i kolicina goriva veca i ugao palenja raniji sto prouzrokuje lakse palenje
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

DRAGANFORD
Poruka: 427
Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h

Re: mondeo mk2 potrebna mala pomoc

Poruka od DRAGANFORD » ponedeljak, 13. avg. 2012. u 07:57h

Zezaju tebe prljave dizne

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“