Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Fiesta Servo

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
PersonaGrata
Poruka: 16
Član foruma od: utorak, 6. mar. 2012. u 20:54h

Ford Fiesta Servo

Poruka od PersonaGrata » nedelja, 22. jul 2012. u 17:14h

U pitanju je Ford Fiesta 2007 godiste 1.4 TDCI. Dok je vozilo u stanju mirovanja prilikom okretanja volan "podrhtava". Nema poteskoca u okretanju , ali prilikom motanja volana jednostavno ne ide glatko vec kao da se volan trese. Ne znam kako bih drugacije opisao a da je verodostojno. U voznji se pomenuti problem ne oseca , ulje za servo ne trosi.
Sta mi valja ciniti ?
Ako vam kola života idu lako i brzo pogledajte bolje možda idu nizbrdo

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Re: Ford Fiesta Servo

Poruka od Dragomir » nedelja, 22. jul 2012. u 17:20h

Najverovatnije je problem do servo pumpe.Probaj zamenuti ulje u servu
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

PersonaGrata

Poruka od PersonaGrata » nedelja, 22. jul 2012. u 17:47h

Dragomir piše:Najverovatnije je problem do servo pumpe.Probaj zamenuti ulje u servu
Majstor je sa nekim crevom izvukao negde oko 400 mg tog ulja i sipao novo ali i dalje bez promene.

Kada sam citao review za ovu fiestu pored problema sa vodenom pumpom trebalo bi i ocekivati problem sa servom koji nije nimalo jeftin. To bi hteo da izbegnem :(

PersonaGrata

Poruka od PersonaGrata » ponedeljak, 6. avg. 2012. u 21:44h

Bas niko :( nema resenje

Ulje za servo promenjeno, ne trosi ga nimalo. ali sam primetio da volan pocinje vise da vibrira nakon paljenja klime, par dana se ne pali klima i cini mi se da ima manje vibracija kao da se volan stabilizovao, da li to klima optereti nesto pa kao da neki kais proklizava ili..... Nema lufta u volanu nimalo ali vibracije se najbolje osecaju kada se volan okrece dok je u leru ili u voznji ali prilikom skretanja u malo vece krivine ...
Ako je otisla letva da li to znaci i da je pod obavezno i da iscuri ulje, ne zelim druge ljude da vozim sa sobom u auto koji je mozda neispravan, ali isto tako ne zelim da dajem novce za popravke ispravnog.
Anyone

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“