Mondeo benzinac paljenje i nivo goriva...
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 30
- Član foruma od: sreda, 21. sep. 2011. u 20:58h
Mondeo benzinac paljenje i nivo goriva...
Mondeo benz. 2001. god. Desava mi se da, kada nivo goriva u rezervoaru, padne ispod prve crte ( one izmedju nule i prvog podeoka) prvo jutarnje paljenje mi uspe tek iz petog, sestog puta. To se narocito desava kada sam na rezervi. Kasnija paljenja su bolja, ali nikad iz prve sa tim nivoom goriva. Kada dospem benzin, pa kazaljka ode preko prve crte, pali normalno iz prvog, drugog puta. Ima li neko predstavu sta se dogadja?
- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
Re: Mondeo benzinac paljenje i nivo goriva...
Pumpa vrati gorivo pa s obzirom da ga ima malo ne moze tako lako da povuce, plus mozes da zeznes pumpu tako. Trudi se da ga ne ostavljas sa toliko malo corbe (laicko misljenje, ne licno iskustvo) 

Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
-
I ja sam tako mislio, ali da uvek u tanku imam 15/20 lit mnogo mi je... poslednji put sam imao problem kada sam bio na rezervi i sipao za 1000 din i nista se nije popravilo. Ali kad ima 15 ak lit sve ok.
Inace vozim na plin, zaboravih reci...
MOD EDIT: Inače, koristi opciju "Uredi" kad hoćeš da odmah dodaš nešto već poslatoj poruci.
Inace vozim na plin, zaboravih reci...
MOD EDIT: Inače, koristi opciju "Uredi" kad hoćeš da odmah dodaš nešto već poslatoj poruci.
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
mesto da dajes majstoru pare da ti stavlja novu pumpu i sta ti ja znam, sad odes i naspes da imas pola rezervara..i tu odrzavas..ne znam sta ti znaci 'mnogo imam goriva u rezervaru' jos kukas na 15-20L 

- Zelj@
- Poruka: 529
- Član foruma od: nedelja, 19. jun 2011. u 20:56h
Održavaj nivo goriva iznad zadnje linije tj. linije rezerve.Kad već voziš na plin to nebi trebalo biti teško.
- milan_gt
ko da ga moj cale pravio.. 

Poslednja izmena: milan_gt, na dan utorak, 31. jul 2012. u 18:36h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Zelj@
- Poruka: 529
- Član foruma od: nedelja, 19. jun 2011. u 20:56h
Poz. za tatu 

- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
Druze, moj cale, a do prosle godine i ja, vozi zastavu 101 takodje na plin i u njenom rezervoaru ima uvek oko 10-15 l benzina, a povremeno se i provoza na benzin da se nebi zapustio benzinski sistem, tako da bih ti savetovao da i ti tako radis sa svojim daleko savremenijim autom, za koji odrzavanje sistema za gorivo nije bas jeftina stavka 

Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
-
Ocekivao sam nekog pametnog sa odgovorom zasto se tako auto ponasa. Kad ono... No nema veze, valjda ce neko imati neki smisleniji odgovor osim sipaj benzin. To i ja znam. Na plin vozim 10 god, razne automobile, i nikad nisam imao takav problem. Ocekivao sam savete u vezi pumpe i slicno, kad ono vickasti lik se javi i jos vredja. Ovaj put sam fin ali sledeci vec necu biti! Tako da komentare ko je koga pravio, ostavi za kuci i za prijatelje i poznanike, a ja ti nisam ni jedno ni drugo!milan_gt piše:ko da ga moj cale pravio..
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Slažem se da je ružan i neumesan vic, ali ako pogledaš dalje od toga... mislim da se odgovor nekako sam nametnuo.
Imaš opciju da promeniš benzinsku pumpu (pod pretpostavkom da je to ono što ne valja) i eventualno očistiš/ispereš/pregledaš rezervoar, da se ne desi da imaš 1/4 rezervoara po plovku, a da je čantra iz koje pumpa srče gorivo "suva" zato što je rezervoar deformisan ili pun neke štroke... uz rizik da potrošiš novac i da se ispostavi da nije to po sredi ili da zamenjeni deo ne radi ništa bolje ili... Nisam majstor pa ne mogu ni da pretpostavim šta sve može da proizvede takvo ponašanje.
S tim u vidu - i niko ne kaže da to ne znaš i sam - ali možda je "jeftinija" opcija da prežališ 15 litara goriva i da proglasiš 1/4 rezervoara za nivo rezerve i teraš dalje.
Imaš opciju da promeniš benzinsku pumpu (pod pretpostavkom da je to ono što ne valja) i eventualno očistiš/ispereš/pregledaš rezervoar, da se ne desi da imaš 1/4 rezervoara po plovku, a da je čantra iz koje pumpa srče gorivo "suva" zato što je rezervoar deformisan ili pun neke štroke... uz rizik da potrošiš novac i da se ispostavi da nije to po sredi ili da zamenjeni deo ne radi ništa bolje ili... Nisam majstor pa ne mogu ni da pretpostavim šta sve može da proizvede takvo ponašanje.
S tim u vidu - i niko ne kaže da to ne znaš i sam - ali možda je "jeftinija" opcija da prežališ 15 litara goriva i da proglasiš 1/4 rezervoara za nivo rezerve i teraš dalje.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- milan_gt
hajde bre nismo ovde da se svadjamo.. 
pa kreni od pumpe..daj 50+ evra za polovnu..al ako je 'zasusila' verovatno ni ona nece raditi pa ces platiti majstoru i montiranje 'nove' pumpe pa i vracanje tvoje jer je ta neispravna pa ces da se ubedjujes sa tim ko ti je poslao oko toga i zavrsices sa neispravnom pumpom i manjkom evra pa ces ponovo da nam se zalis..

pa kreni od pumpe..daj 50+ evra za polovnu..al ako je 'zasusila' verovatno ni ona nece raditi pa ces platiti majstoru i montiranje 'nove' pumpe pa i vracanje tvoje jer je ta neispravna pa ces da se ubedjujes sa tim ko ti je poslao oko toga i zavrsices sa neispravnom pumpom i manjkom evra pa ces ponovo da nam se zalis..

- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Moguce da cantra u rezervoaru zeza,pa gorivo bezi. A svako resenje je barem 3puta skuplje od tih 20l benzina.
- alekco
- Poruka: 178
- Član foruma od: ponedeljak, 7. sep. 2009. u 21:33h
Pumpa za gorivo im je fabricka greska (jedna od njih). Skupa greska nema sta. Nova pumpa (cela cantra sa plovkom) je oko 350 e. Manjak goriva u rezervoaru dovodi do grejanja same pumpe. POstoji i problem sa samim dzekom na pumpi. Sve je skuplje od pola rezervoara goriva. Ja sam menjao pumpu 2x. Do duse polovne ali....
-
Hvala svima! Takve sam odgovore ocekivao, a ne...