Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.
Ma samo ti se cini da je tesko, skini obavezno poklopac akumulatora (ako ga imas), i tada vec mozes da skines poklopac fara sa zadnje strane. Na kraju krajeva, odvrtis drzac akumulatora, i samo ga gurni prema motoru, posto je ono postolje vece od samog akumulatora, i to ce da ti omoguci dovoljno prostora za zamenu.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
Potrazi malo bolje na forumu,imas ovaj problem vec opisan i pojasnjen i to u varijacijama zamene sijalice na starijem i na restilizovanom faru!Ja sam na staroj verziji fara sijalicu menjao bez skidanja akumulatora...
Ovo ce ti poprilicno pomoci! [youtube][/youtube]
E sad, ja sam skidao na svom 1.4 2002 god. tako sto sam pratio uputstva sa videa, ali sam naisao na jedan dodatni sraf kojeg nema na videu.
Skida se 10-kom. Sagni se ispod branika i skontaces gde se nalazi. Lampa bi ti dobro dosla ako radis u slabijem osvetljenju!
Ma znam da je sijalica u pitanju, ali je on pitao kako bez skidanja akumulatora da zameni.
Ako nece skidati akumulator, onda mora far skidati ceo. Bar je kod mene tako.
Vec 2 puta mi crkavaju sijalice i to obe, i leva i desna, odem u servis, ne ovlascen, kupim sijalicu i oni mi nameste za 2 min. i naplate samo sijalicu! Ne skidaju nista! Samo na faru neki poklopac! Focus 2002. benzinac!
Zamenio sijalicu bez skidanja fara i akumulatora za 3 minuta sa sve mojim prstima ko cevapi. Skine se plasticni poklopac i oslobodi zicani osigurac. Posle je ladna voda.