Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Fiesta 1.25 16v - BROJ OBRTAJA

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
mladenm
Poruka: 15
Član foruma od: utorak, 3. jul 2012. u 10:52h

Fiesta 1.25 16v - BROJ OBRTAJA

Poruka od mladenm » ponedeljak, 23. jul 2012. u 10:50h

Pozdrav svima,

Imam jedno pitanje vezano za broj obrtaja na fordicu iz naslova. O cemu se zapravo radi.
Kada upalim auto auto. saug podigne broj obrtaja na cca. 1200. I onda kada se motor zagreje spusti se na 750. Sto je verujem ispravno. Medjutim kako se auto zagreva a imam obd II prikljucak pa na telefonu pratim tacnu temperaturu jer mi je na tabli digitalno provalio sam da se na 105C pali ventilator a da se termostat zatvara na 86C (recimo kada idem autoputem onda je ovo temp. koja se odrzava).

"Problem" (ako je uopste neispravno ponasanje) je u tome sto se kada auto postigne 105C broj obrtaja podigne na 850, ovo zvuci kao idealan scenario sa obzirom na to da se upali ventilator pa mozda zbog potrebne struje za isti (kao za klimu) podigne se i broj obrtaja na 850. Razlog za 850 je verovatno sto se ventilator upali na prvu brzinu. KAsnije ako se zaglavim u nekoj guzvi u centru ili sl. ode i na 900 ili 950. Verujem da ima veze sa ventilatorom ili mozda gresim.

Ako neko zna kako je broj obrtaja ispravan za spomenuti model bio bih mu zahvalan da znam sta mi je dalje ciniti, ako nisam bio dovoljno jasan u opisu pitajte da pojasnim.

Pozdrav.
Nekad je bolje ćutati, i pustiti ljude da misle da si glup, nego progovoriti i time otkloniti svaku sumnju.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Re: Fiesta 1.25 16v - BROJ OBRTAJA

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 23. jul 2012. u 14:21h

sve je u redu, uzivaj u voznji..

mladenm
Poruka: 15
Član foruma od: utorak, 3. jul 2012. u 10:52h

Re: Fiesta 1.25 16v - BROJ OBRTAJA

Poruka od mladenm » sreda, 25. jul 2012. u 08:55h

Hvala na odgovoru, ali moram da pitam zasto se podize broj obrtaja? Zbog ventilatora ili nesto drugo?
Nekad je bolje ćutati, i pustiti ljude da misle da si glup, nego progovoriti i time otkloniti svaku sumnju.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“