Grejanje lose na sjeri dohc
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 145
- Član foruma od: petak, 28. avg. 2009. u 22:31h
Grejanje lose na sjeri dohc
Voda cirkulise normalno ima je dovoljno u posudi ali grejanje mi jedva mlakusno duva maltene da nema neke razlike izmedju hladnog i toplog a zimus je przila maltene da se opeces kad priblizis saku.Temperaturu vrlo brzo postigne stoji na pocetku slova R tako je uvek i bilo ispustio sam 2 puta svu vodu i nasuo novu ali samo mlakusno duva kada je na leru onda skoro hladno da duva e tek kad ga bacim u obrtaje onda kao malo toplije greje ali ni blizu kao zimi.Sta bi to moglo da me zeza?imali gde saf za ozracivanje celog sistema??? Mada ga vozim vec 500km i sve isto,voda brzo cirkulise kroz mali hladnjak tako da nebih rekao da je zapusen.....zamislite napolju 100 stepeni a ja nemam grejanje 

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21572
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Grejanje lose na sjeri dohc
Zameni grejač kabine (mali hladnjak).
A može biti da je i pumpa za vodu popustila ali bi ti se po ovim vrućinama to i pokazalo da je popustilo
A može biti da je i pumpa za vodu popustila ali bi ti se po ovim vrućinama to i pokazalo da je popustilo

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
- Poruka: 239
- Član foruma od: nedelja, 16. okt. 2011. u 12:34h
Pa sta ce ti grejanje na +40?! Salim se, doce zima... Prvo pogledaj da ga izluftiras, kod mene na eskoru ima sraf za luftiranje, kodd mene se nalazi u motornom prostoru, na crevu koje ulazi u hladnjak. Ako nije do toga, onda pogledaj da ti se nije otkacila sajla sa kutije grejanja. A sada lupam da ti nije mozda prljava kutija grejanja? 

- Markedjani
- Predsednik kluba
Nema odzračivanja... otvoren je sistem.
A i što kaže čovek može da se desi da se otkačila sajla sa ručice.
A i što kaže čovek može da se desi da se otkačila sajla sa ručice.

-
Jel moguce da je zbog njega posto sam skidao crevo i vidim kroz njega ide voda ko blesava na leru a kad dodam gas onda pod punim pritiskom sto znaci da je protocan
doduse sipao sam onu 1 bocicu praha zaptivaca za hladnjake da ne curka voda itd posle toga se i pojavio ovaj problem ali sam 2 puta isprao sistem i opet isto
radi sajla otvara do kraja....

-
- Poruka: 239
- Član foruma od: nedelja, 16. okt. 2011. u 12:34h
E onda ga moras zameniiti.. Verovatno ti ga je taj prah negde zacepio.. NAdji negde na otpadu polovan i zameni i opet ima da suri celu zimu... 

- Markedjani
- Predsednik kluba
Kao što rekoh... kupi nov mali hladnjak.
Košta oko 2k dinara... ne smaraj se sa polovnim... ipak tu treba da rasturiš pola table i da izgineš dok zameniš isti pa da ne radiš dva puta isti posao u slučaju da polovan nije ispravan.
Košta oko 2k dinara... ne smaraj se sa polovnim... ipak tu treba da rasturiš pola table i da izgineš dok zameniš isti pa da ne radiš dva puta isti posao u slučaju da polovan nije ispravan.

-
Bio sam napolju,problem je napokon resen
isprao sam ga razredjivacem sta je sve iz njega izaslo
uglavnom sad przi kao sasav ekstra greje
kao pre
nemojte sipati prah za zapusavanje da vam se nebi desilo slicno tj i ako morate nemojte punu bocicu i nemojte naglo tj sve od jednom da prospete vec postepeno,ja sam izgleda preterao sa prahom