Focus TDdi nece da pali
Moderator: Dragomir
Focus TDdi nece da pali
Radio je super i odjednom preneki dan nece da upali. Odslepao sam ga do majstora prikali na comp i kaze da je bosch pumpa riknula. Ima li neko ideju sta bi jos moglo biti u pitanju ili gde mogu naci polovnu pumpu ako je riknula.
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Re: Focus TDdi nece da pali
Na koju dijagnostiku ga je prikacio?
Moze da bude banalan kvar kao senzor bregaste.
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
viewtopic.php?f=94&t=19067
Neznam stvarno, ne razumem se u to, samo sam video da je izbacilo greska br.564 cini mi se i pisalo pumpa za ubrizgavanje. Nista vise nisu ni gledali ni rekli.
- dusan80
- Poruka: 293
- Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:46h
Ne moraš tražiti drugu pumpu, postojeća se može popraviti. Ako neće da upali a dijagnostika pokazuje da nije nešto u redu sa pumpom najvjerovatnije je otišla elektronika Bosch pumpe. Kod tddi-ja to u 90% slučajeva bude kada se radi o pumpi. Pri tom se skida samo elektronika sa pumpe,a pumpa ostaje, tj. ne skida se.
Zamalo da se oženim al' srećom zasro' sam na vrijeme!!
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Najgluplji nacin popravke koji u veoma dosta slucajeva pravi probleme posle u voznji i vucidusan80 piše:Ne moraš tražiti drugu pumpu, postojeća se može popraviti. Ako neće da upali a dijagnostika pokazuje da nije nešto u redu sa pumpom najvjerovatnije je otišla elektronika Bosch pumpe. Kod tddi-ja to u 90% slučajeva bude kada se radi o pumpi. Pri tom se skida samo elektronika sa pumpe,a pumpa ostaje, tj. ne skida se.
Posto imam veoma lose iskustvo sa ovim vidom popravke(jedno 10 pumpi sam posle ovih popravki zamenuo) i losih iskustava sa bosistima iskljucivo stavljam polovne pumpe
A uzrok ovog kvara moze biti u kolicini goriva u rezervaru a i u kvalitetu
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- dax92
-
- Poruka: 7632
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Pa onda moze i loz ulje u TDDI.Dragomir piše:A uzrok ovog kvara moze biti u kolicini goriva u rezervaru a i u kvalitetu

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
-
- Poruka: 111
- Član foruma od: petak, 17. feb. 2012. u 23:45h
A šta da se sipa u focusa 2000 godište? Euro 5 koji nije postojao, D2 ili ložika... Pa Nemci više ni u svoje motornedax92 piše:
Pa onda moze i loz ulje u TDDI.
testere ne sipaju dvotaktol kao što ovde svi preporučuju... Ko bolje podmazuje pumpu, D2 ili euro 5 (sa dvotaktolom). I koja je razlika između D2, ložike i euro 5 dizela (mislim na sumpor i parafin).
- dax92
-
- Poruka: 7632
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Treba da se sipa ED koji ima mnogo manje sumopra u sebi. Ako se dobro secam, cifre su do 10 za ED i do 20 000 za D2.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- Shelby
- Poruka: 1272
- Član foruma od: nedelja, 11. jul 2010. u 12:44h
druze @ dole fiesta
Motorne testere su dvotaktni motori i ne mogu da rade bez dvotaktol ulja
Motorne testere su dvotaktni motori i ne mogu da rade bez dvotaktol ulja

Ovde neki spominju da nije senzor radilice mozda?BokiRS piše:Na koju dijagnostiku ga je prikacio?