Izvini - laik sam, pa ne zameri - jesu li vodjice "kanal" kojim se krece staklo u vratima?

Potrazicu sprej i videti kako ce se ponasati. Hvala.
UPDATE:
Kupio sam i naprskao kao sto si mi preporucio - silikon u spreju u vodjice stakala ... ostavio malo da osusi, iako ne znam treba li da se susi, i provozao. Mislim da je bolje, jer se ne cuje nista. Javicu opet za par dana, jer ovo zna da se ponasa kao ona zaba iz "Hello my babe" - ako znate crtani o kom pricam - nekad se cuje, a nekad ne, a primetio sami da na visim temeperaturama, kada izadjem iz garaze, koja je podzemna hladna, hoce da pocne taj zvuk/zvuci. Mada, kazem danas posle prskanja, nije ih bilo.
Hvala na savetu, nadam se da ce ovo resiti problem.
Pozdrav.
UPDATE 2:
Zahvaljijem se VAN-u, prskanje silikonskim sprejom je (za sada) otklonilo iritantne zvuke i skripu, ostaje jos da vidim da li je to trajno resenje (naravno, to podrazumeva da cu ako treba opet poprskati).
Sto je ispalo zanimljivo, plasticni delovi izmedju vrata i jos po koji stilizovani plasticni eksterijer, koji sam slucajno poprskao, pa posle brisao, skontao sam da jako lepo izgleda kada se malo naprska i lepo uglanca, je jos jedna dobra strana ovog saveta.
Hvala jos jednom svima i pozdrav.