fokus lupkanje
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 14
- Član foruma od: subota, 9. jun 2012. u 15:42h
fokus lupkanje
Postovani.
imam focusa 2008 karavana. u zadnje vrijeme na rupama se cuje jako ruzno lupanje.(klong klong) mislim da se cuje na lijevom tocku. na desnom ne toliko. i cuje se sve vise i sve jace. majstor kaze da je letva volana. nisam bas ubijedjen u to. kontam da bi se cula i kad skrecem i okrecem volan. cuje se ona malo kad je auto ugasen i cimam volan , ali kad ga upalim i cimam volan necuje se. i zvuk koji se cuje kad je auto ugasen i kad naletim na ispupcenje nije ni blizu isti. nekad se zna cuti i kad pustim kvacilo ili naglo ubrzam. i da nigdje ne curi na letvi. ima li neko nesto pametno da predlozi. i ako je letva zna li neko moze li da se servisira jer polovna kosta oko 250evra.
pozz
imam focusa 2008 karavana. u zadnje vrijeme na rupama se cuje jako ruzno lupanje.(klong klong) mislim da se cuje na lijevom tocku. na desnom ne toliko. i cuje se sve vise i sve jace. majstor kaze da je letva volana. nisam bas ubijedjen u to. kontam da bi se cula i kad skrecem i okrecem volan. cuje se ona malo kad je auto ugasen i cimam volan , ali kad ga upalim i cimam volan necuje se. i zvuk koji se cuje kad je auto ugasen i kad naletim na ispupcenje nije ni blizu isti. nekad se zna cuti i kad pustim kvacilo ili naglo ubrzam. i da nigdje ne curi na letvi. ima li neko nesto pametno da predlozi. i ako je letva zna li neko moze li da se servisira jer polovna kosta oko 250evra.
pozz
- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
Re: fokus lupkanje
A da nije mozda u pitanju stabilizator ako se cuje kad naidjes na neravninu. meni se otprilike tako cuo stabilizator kad je prolupao, nekako metalni zvuk kao da udara neka sipka u sipku (bas sam slikovito objasnio) 

Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
- Buda01
- Poruka: 22
- Član foruma od: četvrtak, 22. mar. 2012. u 19:57h
- Kontakt:
Moze li mi neko reci od cega bi moglo dolaziti lupkanje sa snimka? Zaljuljao sam auto levo-desno i evo sta se cuje
http://www.espoj.com/Voice004.mp3
Prednji deo auta, otprilike izmedju levog tocka (ili na njemu) i sredine auta
http://www.espoj.com/Voice004.mp3
Prednji deo auta, otprilike izmedju levog tocka (ili na njemu) i sredine auta
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
-
:d jel to odgovor na moj ili budin post 

-
i cisto da napomenem, otkad je majstor dole pregledao sta lupka, lupkanje se pogorsalo 80% sad lupka i bez rupa.
-
svaka vam cast.Dragomir piše:Solje amortizera i amortizeri
bilo je do amortizera. otisao sam kod drugog majstora koji ga je samo stegnuo i sad nema nikakvog lupkanja.
a sad odoh do majstora koji mi je rekao da je otisla letva volana da mu poderem diplomu. kako sam se mogao naglaviti 600-700evra to je sramota.
Dragomire hvala Vam jos jednom.
- zMajushka
- Poruka: 39
- Član foruma od: nedelja, 10. jun 2012. u 19:37h
ISTI slučajsubzero81 piše:i cisto da napomenem, otkad je majstor dole pregledao sta lupka, lupkanje se pogorsalo 80% sad lupka i bez rupa.

...nije poteklo od majstora, al se pogoršalo. Reče da je neka čašica amortizera.
Poslednja izmena: zMajushka, na dan sreda, 13. jun 2012. u 00:03h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- Buda01
- Kontakt:
E i ovo si u pravu... Meni su skoro skidali menjac pa samim tim i ceo prednji trap i od tada je lupkanje mnogo jace i cuje se sad na obe strane
Kolega mi rece da mu deluje kao da su zglobovi. Na neravninama kad se ide polako se cuje bas kao na snimku, a pri vecim brzinama se skoro i ne cuje
Kolega mi rece da mu deluje kao da su zglobovi. Na neravninama kad se ide polako se cuje bas kao na snimku, a pri vecim brzinama se skoro i ne cuje
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Šolja.zMajushka piše: ...nije poteklo od majstora, al se pogoršalo. Reče da je neka čašica amortizera.

Dešava se, ništa strašno.
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- Sharpshooter
- Poruka: 5111
- Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h
Šolje amortizera dođu kao potrošna roba. Jbg sa našim putevima je normalno da će nešto da se rasklima i da lupka. Šta god da mi se čuje na trapu nije iznenađenje. Pokušajte samo da prebrojite koliko rupa, neravnina, pukotina, ležećiš pandura i sličnih gluposti tokom dana zabodete. Šoljice, silen blokovi i gumice balans štangle ako izdrže po 30k km naših puteva svaka im čast.
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
- Buda01
- Kontakt:
Jos nisam stigao do majstora, ali sam probao otkriti o cemu se radi kod mene.
Kad bas jako zaljuljam auto levo-desno (ili kad prelazim preko lezeceg, na primer), cuje se "tup". Otvorio sam haubu i zaljulao auto, kao da je nesto na dnu ili ispod menjaca. Kad se tocak poprilicno podigne uvis, cuje se taj zvuk, ali na sredini auta.
Da li je moguce da dolazi od poluosovina? Da nisu dobro legle u menjac nakon sto su skidane. Probao sam naspanati jednu od dok je auto ljuljano, ali nikakve promene nije bilo. Letva nije sigurno. Kako najbolje proveriti stabilizatore?
Kad bas jako zaljuljam auto levo-desno (ili kad prelazim preko lezeceg, na primer), cuje se "tup". Otvorio sam haubu i zaljulao auto, kao da je nesto na dnu ili ispod menjaca. Kad se tocak poprilicno podigne uvis, cuje se taj zvuk, ali na sredini auta.
Da li je moguce da dolazi od poluosovina? Da nisu dobro legle u menjac nakon sto su skidane. Probao sam naspanati jednu od dok je auto ljuljano, ali nikakve promene nije bilo. Letva nije sigurno. Kako najbolje proveriti stabilizatore?
- Buda01
- Kontakt:
Cisto da obavestim, u pitanju su bili stabilizatori