Focus sam odrzava gas
Moderator: Dragomir
- NesaNis
- Poruka: 46
- Član foruma od: petak, 6. apr. 2012. u 13:44h
Focus sam odrzava gas
Imam jedan problem na fokusu 1.6 16v 2002god. koji mi ne smeta toliko ali bih voleo da znam u cemu je problem. Kada je auto hladan tj. nije vozen bar nekoliko sati, upalim auto, predjem 50-tak metara i pustim gas, auto odrzava neku brzinu koja je obicno 15-20 km/h i tako moze da ide dosta dugo sve dok je ravan teren ili dok meni ne dosadi pa dam gas i nastavim da vozim. Kada kasnije u toku voznje pustim gas auto normalno radi i usporava tako da pretpostavljam da se to desava dok se motor ne zagreje.
Da li je neko imao ovakav slucaj i da li neko zna sta bi mogao da bude problem tj. da li zahteva odlazak kod majstora ili da ga ignorisem?
Da li je neko imao ovakav slucaj i da li neko zna sta bi mogao da bude problem tj. da li zahteva odlazak kod majstora ili da ga ignorisem?
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Re: Focus sam odrzava gas
Ignoriši ga, to je njegov problem sa zadržavanjem gasa ili sporim opadanjem, pogotovo kad je hladan. Kad bi u tom trenutku stisnuo kvačilo, verovatno bi ti radio na otp. 2000-2500 obrtaja. Nov motorić ler gasa mislim da je oko 100€.

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Ili možda nije problem, već samo "sauh" u pitanju.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- NesaNis
Nisam gledao u obrtomer u tim trenucima, bas cu sutra da proverim ali ako je 100e u pitanju bice ignorisan! 

- oristic
- Poruka: 1035
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
To je normalno, hladan auto radi na vecim obrtajima i ima dovoljno snage da se krece neopterecen neko vreme bez pritiska na papucicu gasa. Reko bih da je to sasvim normalno, osim ako ne vuce nesto ekstremno jako!
- Neša
- VIP
- Poruka: 5056
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Ja bih ti preporucio da skoknes do Srdjana ford company u Komrenu. Mozda imaju i neki polovan motoric ler gasa.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Stefan_focus
- Poruka: 214
- Član foruma od: sreda, 6. okt. 2010. u 18:19h
50e ti je polovan motorcic kod njega a ja polovan ne bi stavio, 4500din kosta nov pitaj gorana mond pa nek salje postom... Uso jednom u ford company i vise nikad ..
- NesaNis
Cim ga upalim obrtaji su oko 1400, posle kraceg vremena dok radi u mestu padnu na oko 1100-1200.
@oristic Ne vuce jako nego odrzava neku konstantnu brzinu, obicno oko 15-20 km/h. Nisam probao koliko dugo moze da ide sam ali sam prelazio i po 300-400m bez gasa pa onda nastavim normalno da vozim jer me mrzi da se vucem po putu.
@Stefan_focus Hvala na savetu ali necu da zurim sa kupovinom, nije to neki problem da bih nepotrebno bacao pare, vise me je interesovalo u cemu bi mogao da bude problem. A to sto kazes za Ford company me zbunilo jer sam od vise ljudi cuo da su najbolji servis za Fordove u Nisu, da su povoljni sa cenama servisa i da obavezno idem tamo.
Imas li nekog drugog da preporucis?
@oristic Ne vuce jako nego odrzava neku konstantnu brzinu, obicno oko 15-20 km/h. Nisam probao koliko dugo moze da ide sam ali sam prelazio i po 300-400m bez gasa pa onda nastavim normalno da vozim jer me mrzi da se vucem po putu.
@Stefan_focus Hvala na savetu ali necu da zurim sa kupovinom, nije to neki problem da bih nepotrebno bacao pare, vise me je interesovalo u cemu bi mogao da bude problem. A to sto kazes za Ford company me zbunilo jer sam od vise ljudi cuo da su najbolji servis za Fordove u Nisu, da su povoljni sa cenama servisa i da obavezno idem tamo.
Imas li nekog drugog da preporucis?
- totti
Ako ti ne diže obrtaje kad je hladan na 2000-2500 i slično, nema potrebe ništa da brineš i diraš.

- oristic
Ja tu nista ne bi dirao za sad...
- Stefan_focus
- Poruka: 214
- Član foruma od: sreda, 6. okt. 2010. u 18:19h
Pa ne znam, ja ti prenosim moje iskustvo sa njima, ja se obracam Dragomiru za svaki problem koji mi iskrsne na kolima tako da za Nis nemam preporuka 

- NesaNis
Daleko mi je Dragomir, nazalost 

- mbole
- Poruka: 14988
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Tebi je motorcic lera krenuo da riknjava, al nije jos crko skroz.
Sasvim je normalno da broj obrtaja poraste pri paljenju hladnog motora (to smo isto radili "na ruke" sauhom na fici, jugu i kecu), ali nije normalno da poraste bas toliko. Trebalo bi da ga drzi negde oko 1000 rpm.
Sve u svemu, trazi nov motorcic lera, to jest spremaj pare za njega. Nije jos riknuo skroz, al uskoro ce.
Sasvim je normalno da broj obrtaja poraste pri paljenju hladnog motora (to smo isto radili "na ruke" sauhom na fici, jugu i kecu), ali nije normalno da poraste bas toliko. Trebalo bi da ga drzi negde oko 1000 rpm.
Sve u svemu, trazi nov motorcic lera, to jest spremaj pare za njega. Nije jos riknuo skroz, al uskoro ce.
Djak pesak 

- totti
- milanbil
- Poruka: 779
- Član foruma od: utorak, 2. nov. 2010. u 08:20h
Upravo toliko. 

- oristic
Hocete reci da ukoliko poterate skroz hladan auto na 1250 ob/min i pustite gas na ravnom da treba da stane i ugasi se momentalno isto kao da je vruc? Onda ni meni ne valja motorce 

- milanbil
- totti
Ja hoću da kažem da kad se hladan upali, na leru treba da radi na oko 1250 obrtaja, ne znam za druge šta su hteli da kažu... 

- milanbil
Pa isto što i toti.
- NesaNis
Meni ipak radi na 1400 kad ga upalim pa posle par minuta rada u mestu padne na 1200. Meni to vise lici na sauh nego na problem sa motorcicem ler gasa ali nisam siguran. A to sto odrzava brzinu me ponekad nervira, pogotovo kad prolazim neasfaltiranim putem u blizini moje kuce koji je pun rupa pa moram da polako pritiskam kocnicu da ne bi ostavio tocak negde.
- oristic
Kod mene je ovako, kad upalim auto skroz hladan ode kazaljka na sredinu izmedju 1250 i 1500, koliko je sad to u brojku ne znam, to verovatno precizno moze samo dijagnostika da pokaze jer ja ne bi verovao bas tim kazaljkama...posle par sekudi samo rada padne na 1250 ob/min, dakle prva crta iznad 1000 ob/min. Kad se potpuno ugreje padne malo ispod prve crte ispod 1000 ob/min, sto po mojoj racunici dodje na manje od 700 ob/min jer je ta prva skala drugacija...
- Ratibor
- Poruka: 236
- Član foruma od: petak, 29. jul 2011. u 12:30h
Meni se desava sledece. Kad je auto potpuno hladan (ujutru recimo) ler gas je oko 750 0/m ali kad se auto malo zagreje, narocito kad je potpuno zagrejean a izbacim ga iz brzine (na semaforu, nizbrdici, parkingu) nabije oko 1000 do 1100 obrtaja. Kad pritisnem kvacilo obrtaji padnu na oko 800...cim kvacilo pustim (idalje izbacen iz brzine) ponovo obrtaji odu preko 1000. Znaci samo kad je zagrejan nabija gas i varira prilikom stiskanja kvacila. Sta bi to moglo da bude? Fiesta 1.4 tdci
Moj ford stari nikad se ne kvari