Ford Focus udara u 1. brzini.
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 137
- Član foruma od: utorak, 1. maj 2012. u 12:49h
Ford Focus udara u 1. brzini.
Ford Focus Mk2 2007. 1.6 benzin 100ks, 60000 Km.
Jutros sam vozio auto i sve je radilo OK. Lagana vožnja na otvorenoj cesti. Popodne sjednem u auto i sve je OK, ali kad na mjesu stisnem kvačilo ponekad se začuje kao udar u mjenjaču (barem mislim da je u mjenjaču). Onda se neko vrijeme ne čuje onda kad dođem u gradsku vožnju opet. U sve brzine ide OK, ali kad na mjestu prebacujem u 1. iz neutrala, onda dok lagano guram mjenjač u 1. osjetim lagani udar. Svaki 2-3 put kad šaltam u 1. na semaforu. Dođem kući nakon 25km otvorene ceste i kad hoću u 1. onda više ne lupa. Samo u gradskoj vožnji. Što bi moglo biti.
Jutros sam vozio auto i sve je radilo OK. Lagana vožnja na otvorenoj cesti. Popodne sjednem u auto i sve je OK, ali kad na mjesu stisnem kvačilo ponekad se začuje kao udar u mjenjaču (barem mislim da je u mjenjaču). Onda se neko vrijeme ne čuje onda kad dođem u gradsku vožnju opet. U sve brzine ide OK, ali kad na mjestu prebacujem u 1. iz neutrala, onda dok lagano guram mjenjač u 1. osjetim lagani udar. Svaki 2-3 put kad šaltam u 1. na semaforu. Dođem kući nakon 25km otvorene ceste i kad hoću u 1. onda više ne lupa. Samo u gradskoj vožnji. Što bi moglo biti.
- van
- VIP
- Poruka: 9045
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Re: Ford Focus udara u 1. brzini.
Не одваја квачило довољно . Хвата ниско ?
-
Kvačilo hvata negdje na pola i tako je uvijek bilo. Čak sam testirao na maloj uzbrdici može krenuti samo na kvačilu bez gasa, valjda je kvačilo OK. nakon malo jače ili gradske vožnje mi se to dogodi. kad pičim na otvorenoj cesti nema nikakvih problema. 

- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
I neni lici na kvacilo.Moguce je da je doslo do nekog mehanickog kvara na lameli ili korpi
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
A u petak ide na servis, pa ćemo vidjeti. Tek je prije 10 dana mjenjano ulje u mjenjaču i kvačilu. Možda treba odzračiti kvačilo ili koji cilindar.