Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Dugo verglanje

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
stojkeno
Poruka: 4
Član foruma od: nedelja, 10. okt. 2010. u 11:39h

Dugo verglanje

Poruka od stojkeno » petak, 25. maj 2012. u 23:21h

MK2 1.8 tdi "99 imam 2 i po godine i problem na koji se nisam navikao , a još nisam našao rešenje (uglavnom nagadjanja) !
Ajde što dugo vergla prilikom paljenja , nego brže pali zimi nego leti !
Većina kaže da je bosh pumpa , ali šta dalje, bez konkretnog odgovora !?
Ko mi reši problem ima da ga uramim (ali ozbiljno !!!) :ford:

stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h

Re: Dugo verglanje

Poruka od stefan milanov » subota, 26. maj 2012. u 15:52h

da li je nekad na tom autu merena kompresija i kolika je bila (ako je merena)? ako nije, oteraj kod majstora da izmeri pa javi rezultate. pozz

mbole
Poruka: 14987
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » subota, 26. maj 2012. u 22:38h

Imam istu pricu na zalost. I na zalost je jos uvek nisam resio.
Postoje dve moguce pretpostavke i obe jednako verovatne.
1. Lose uzupcena pumpa.
Ali tako da je ugao ubrizgavanja (ekvivalent uglu paljenja kod benzinaca), pomeren na stranu koja odgovara hladnom vremenu. Mk2 ima advance solenoid koji moze da regulise ugao za oko 2 stepena napred-nazad. Ali ako izadjes iz toga on vise ne moze da ga dovede u normalu. Koliko znam kod nas jedino BT dizel ima racunaljku koja moze da meri ugao ubrizgavanja za taj motor (verovatno je ima i Grand, ali...)

2. Pumpa treba da se predihtuje.
Pumpa jos uvek ne pusta gorivo napoje, ali vazduh moze da udje u nju. Kada je hladno, zazori se smanjuju, pa "zadihtuje".
Djak pesak :)

stojkeno
Poruka: 4
Član foruma od: nedelja, 10. okt. 2010. u 11:39h

Poruka od stojkeno » subota, 2. jun 2012. u 12:43h

Što se tiče kompresije radio sam motor mesec dana posle kupovine auta jer je došla zima i nije mogao da sastavi uopšte .Motor je radjen kod Vukašinovića i izašla me je opravka (pre 2 godine) 1000e + anlaser 80e + neke sitnice .Od tada je palio uz malo verglanja dok nije došlo leto gde je verglanje bilo sve duže.Sledeće godine isto (zimi kraće , leti duže) U servisu su mi rekli da je pumpa imala mnogo intervencija i da je zbog toga takvo paljenje.Rečeno mi je da ako mi dosadi verglanje da će nabaviti drugu pumpu za 250e.MUKA MI JE OD SVEGA , ali da ću sigurno rešiti taj problem daću i tih 250e !Koliko je to već do sada ?Još da napomenem ,sve ostalo je za moje uslove super , komfor , amortizacija , potrošnja ...ali ovo paljenje me ubi !!!

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“