Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Blage vibracije na odredjenim brzinama

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
igor_ns
Poruka: 34
Član foruma od: sreda, 21. mar. 2012. u 11:43h

Blage vibracije na odredjenim brzinama

Poruka od igor_ns » ponedeljak, 28. maj 2012. u 17:21h

Pozdrav svima.
Pre mesec-dva skinuo sam zimske, i stavio nove alu felene (kupljene u Fordu) i letnje gume.
Posle odredjenog vremena, poceo sam da osecam vibracije na pedalama i cak volanu. Kao da prelazim preko sitnih izbocina na putu, kao da se tockovi ne uklapaju jedan u drugi (ovo je bas laicki receno, ali takav je osecaj), osetim na kocnici da vibrira, u krivinama takodje, ali samo na brzinama ispod 35-40km i iznad 80km pa do 100km.

Mislio sam da su gume ili felne u pitanju, ali posle 4 razlicita vulkanizera i svih provera i balansiranja felni i guma, zakljucio sam da to nije problem - mada su vibracije u volanu prestale posle 2-3 balansiranja.
Zvao sam servis u Grand M Novi Sad, jer je auto pod garancijom, rekli su da nije nista, a posle mog drugog poziva i insistiranja, zakazali su.
Serviser je provozao auto, i kaze - nista, sve je u redu, malo trese, od puta.

Ali kada sam mu ukazao na par stvari, predocio mi je par problema, mada nevoljno - u pitanju je nesto krstasto koje nosi neke dve letve za tockove ili sta vec (izvinjavam se, ali se zaista ne razumem u delove auta).
Glavni serviser mi je rekao da ga vozim jos 1000km, malo robusnije, pa da dodjem, jer Ford nece da prihvati garanciju na manja ostecenja :lele:

Da li neko zna sta moze biti u pitanju, koji je ovo problem, da li je ovo sto mi serviser sugerisao, ali nije smeo da kaze.... ?

Takodje, ima li neko email Ford centrale u Nemackoj? Bio bih zahvalan ako mi posaljete, moze i na PM.

Pozdrav i hvala,
Igor

Tatanga
Poruka: 67
Član foruma od: petak, 28. maj 2010. u 22:04h

Re: Blage vibracije na odredjenim brzinama

Poruka od Tatanga » ponedeljak, 28. maj 2012. u 18:39h

Vrati zimske gume na automobil, pa posmatraj sta se desava.
Pojam novo ne mora da znaci i da je i ispravno.

Moje ( na zalost ) iskustvo: pre par godina sam kod Radulovica kupio letnje gume Bridgestone , i vec posle mesec dana voznje su pocele da prave neke cudne vibracije. Naravno da sam ih reklamirao i naravno da mi je receno da su u pitanju moje "neispravne" felne. Progutao sam knedlu i tu sezonu sam nastavio da ih vozim. Sledece sezone kad sam hteo da montiram letnje ( Bridgestone) gume, vulkanizer mi skrene paznju da se unutrasnji sloj gume skroz odlepio, i tu mi prodje neki FIJUUUUUUUUU kroz glavu te ja vratim svoje pare od Radulovica i jos im nakacim neku inspekciju na vrat - nepotizam na delu.
Kasnije saznam da su prodavali neku skart klasu guma.

igor_ns

Poruka od igor_ns » ponedeljak, 28. maj 2012. u 21:04h

Probacu to sa gumama, iako su ih proveravali, ali i vec su bile na autu, mada su "prezimile" u garazi, a nisam ih postavio pravilno, jednu na drugu, vec ih naslonio na zid - mozda to moze da utice.

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » ponedeljak, 28. maj 2012. u 21:14h

Samo gume ili kompletan točak?
Slika

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » ponedeljak, 28. maj 2012. u 22:38h

neznam dal je glupo spomenucu, al ja sam imao od kamencica zaglavljenih u zimske gume, al ne u letnje

igor_ns

Poruka od igor_ns » utorak, 29. maj 2012. u 00:32h

totti piše:Samo gume ili kompletan točak?
Samo gume.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“