Neujednačen rad motora
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 4
- Član foruma od: četvrtak, 3. maj 2012. u 12:42h
Neujednačen rad motora
Pozdrav svima.
Već nekih godinu dana vozim FORD MONDEO 2.0 TDDI, 116 ks.
Od samog početka kada sam ga kupio primetio sam da s vremena na vreme motor dok je na leru počne da radi neujednačeno, sam od sebe, obrtaji se podižu i spuštaju i oserti se trzanje motora.Problem se javlja nekad odmah po paljenju motora, nekada posle dužeg rada motora, nekada svakog dana po više puta a nekada i po mesec dana motor radi savršeno (bez pravila).Neujednačen rad motora se javlja samo dok je na leru, u vožnji se ništa neoserća.Motor posle 10-30-40 sekundi počne sam od sebe da radi normalno.Primetio sam da ako u momentu kada motor počne da brlja, ugasim auto i ponovo ga upalim motor ponovo radi sasvim normalno.
Obišao sam više servisa, više puta je radjena dijagnostika (neprijavljuje nikakvu grešku), proverene su dizne kao i EGR ventil ali problem i dalje nije rešen.
DA LI NEKO ZNA U ČEMU JE PROBLEM I KOJE JE REŠENJE ZA ISTI?
hvala!
Već nekih godinu dana vozim FORD MONDEO 2.0 TDDI, 116 ks.
Od samog početka kada sam ga kupio primetio sam da s vremena na vreme motor dok je na leru počne da radi neujednačeno, sam od sebe, obrtaji se podižu i spuštaju i oserti se trzanje motora.Problem se javlja nekad odmah po paljenju motora, nekada posle dužeg rada motora, nekada svakog dana po više puta a nekada i po mesec dana motor radi savršeno (bez pravila).Neujednačen rad motora se javlja samo dok je na leru, u vožnji se ništa neoserća.Motor posle 10-30-40 sekundi počne sam od sebe da radi normalno.Primetio sam da ako u momentu kada motor počne da brlja, ugasim auto i ponovo ga upalim motor ponovo radi sasvim normalno.
Obišao sam više servisa, više puta je radjena dijagnostika (neprijavljuje nikakvu grešku), proverene su dizne kao i EGR ventil ali problem i dalje nije rešen.
DA LI NEKO ZNA U ČEMU JE PROBLEM I KOJE JE REŠENJE ZA ISTI?
hvala!
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Re: Neujednačen rad motora
kako su proverene dizne?
-
Neznam kako su proverene dizne, iskreno neznam ni da li to može da se proveri.Auto sam odneo u servis i tržio da mi reše problem.
Kada sam došao po vozilo rečeno mi je šta su sve proveravali ( izmedju ostalog i dizne) ali nisu pronašli problem.
Kada sam došao po vozilo rečeno mi je šta su sve proveravali ( izmedju ostalog i dizne) ali nisu pronašli problem.
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
suni neki dobar aditiv i trebalo bi da prodje..ako ne onda moraju dizne na remont/zamenu, posto je tddi nije ni skupo toliko..
-
- Poruka: 126
- Član foruma od: nedelja, 18. dec. 2011. u 19:11h
da li je moguce da je zbog loseg goriva?il ti pumpa polako riknjava
-
- Poruka: 1
- Član foruma od: petak, 7. maj 2010. u 11:55h
Pozdrav, nisam bas kompetentan da ti odgovaram na problem i nisam mehanicar, ali sam i ja imao slican problem na dvojci 1.8 td i resio sam ga podesavanjima sajli za gas i ler gas. ne znam da li to ima ikakve veze, dizne su mi ok, ali sam ja popustio sve sajle i skokovi obrtaja na leru su prestali, naravno posle sam vise puta po malo dotezao sajle (ler) dok se nisam vratio na 800 obrtaja i dobio koliko toliko snage pri kretanju. Problem je resen, pare ustedjene, a da li ce biti drugih posledica za sada ne znam (to sam radio krajem proslog leta) pa ako si za eksperimentisanje...izvoli. Pozdrav
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
mk3 tddi i tdci nemaju sajlu za gas.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Re: Neujednačen rad motora na MONDEU 3 TDDI
Da li neko može da mi preporuči neki dobar i pouzdan servis u blizini NS-a gde bi bar mogli da ustanove sta je problem
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h