Pokazivač nivoa benzina sierra
Moderator: Dragomir
- boljidani
- Poruka: 85
- Član foruma od: petak, 27. feb. 2009. u 17:36h
Pokazivač nivoa benzina sierra
Na mojoj sierri 2,0i CLX, dohc imam čudan problem.
Da prvo napomenem da se pojavio kada mi je izvikani mehaničar menjao pumpu u rezervoaru i stavio mi neku polovnu (vidi se da je otvarana pa pertlovana).
Naime, problem je u tome što, kada je vlažnost vazduha visoka (naročito noću) ili pada kiša, pokazivač nivoa benzina pada na nulu, do kraja. Kada vozim i kiša prestane ubrzo proradi i radi uz povremeno padanje na nulu i vraćanje u normalu. Kada vozim i uletim u kišu, pada gotovo odmah.
Moj mehaničar mi je rekao da je to problem sa masom. Pre par meseci sam ponovo menjao pumpu za benzin (jer je ona polovna oslabila na 0,8 bara) i mehaničar je pregledao plovak i rekao mi je da je sa njim sve u redu. Očistio je dobro kontakt gde se priključuje masa i ostale kontakte, ali nije mi rešio problem. Kaže da može da bude problem u samom kablu za masu, ali se ne isplati ponovo skidati rezervoar zbog toga.
Ima li neko ideju šta bi to moglo da bude?
I još jedan sitan problem sa strujom: Zadnji brisač ne završava ciklus kada se isključi već stane na sred stakla u trenutku isključenja.
Da prvo napomenem da se pojavio kada mi je izvikani mehaničar menjao pumpu u rezervoaru i stavio mi neku polovnu (vidi se da je otvarana pa pertlovana).
Naime, problem je u tome što, kada je vlažnost vazduha visoka (naročito noću) ili pada kiša, pokazivač nivoa benzina pada na nulu, do kraja. Kada vozim i kiša prestane ubrzo proradi i radi uz povremeno padanje na nulu i vraćanje u normalu. Kada vozim i uletim u kišu, pada gotovo odmah.
Moj mehaničar mi je rekao da je to problem sa masom. Pre par meseci sam ponovo menjao pumpu za benzin (jer je ona polovna oslabila na 0,8 bara) i mehaničar je pregledao plovak i rekao mi je da je sa njim sve u redu. Očistio je dobro kontakt gde se priključuje masa i ostale kontakte, ali nije mi rešio problem. Kaže da može da bude problem u samom kablu za masu, ali se ne isplati ponovo skidati rezervoar zbog toga.
Ima li neko ideju šta bi to moglo da bude?
I još jedan sitan problem sa strujom: Zadnji brisač ne završava ciklus kada se isključi već stane na sred stakla u trenutku isključenja.
- Scorpio 696
- Poruka: 1374
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h
Re: Pokazivač nivoa benzina sierra
- boljidani
Ne znam da li je menjao ceo sklop ili samo pumpu, ali pumpa je bila pričvršćena za plovak crnim plastičnim vezicama (kao da je samo ona menjana). Pitaću ga, ako se seća, jer je to bilo pre 2 godine.
Danas sam razgovarao sa jednim auto električarom i on predpostavlja da je neki kabl priklješten rezervoarom pa može da gubi kontakt kada dođe vlaga tu. Šta ti misliš?
Danas sam razgovarao sa jednim auto električarom i on predpostavlja da je neki kabl priklješten rezervoarom pa može da gubi kontakt kada dođe vlaga tu. Šta ti misliš?
- Scorpio 696
- Poruka: 1374
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h
Pa zato i pitam sta je menjao posto se menja samo pumpa ako je plovak ok.

A pumpa je ovako pricvrscena

dole je plasticno leziste i crevo izmedju pumpe i metalne cevi.
Sad kod mene na rezervoaru (skorpio) je deo sa kontaktima upusten tako da ne dodiruje karoseriju kada je rezervoar dignut.
Ps.
dodatna stvar koja moze da pravi problem nevezano za ovaj sto imas je da crevo (ovo sa dve selne) spadne sa metalnog dela pa pumpa gura u rezervoar umesto u motor.
Nemozes ustanoviti kvar dok ne odes u service slep sluzbom a sve to kosta 2x su me vozili tako dok sam nisam resio problem sa dve selne
Ako vec skidate rezervoar kod majstora proveri to.

A pumpa je ovako pricvrscena

dole je plasticno leziste i crevo izmedju pumpe i metalne cevi.
Sad kod mene na rezervoaru (skorpio) je deo sa kontaktima upusten tako da ne dodiruje karoseriju kada je rezervoar dignut.
Ps.
dodatna stvar koja moze da pravi problem nevezano za ovaj sto imas je da crevo (ovo sa dve selne) spadne sa metalnog dela pa pumpa gura u rezervoar umesto u motor.
Nemozes ustanoviti kvar dok ne odes u service slep sluzbom a sve to kosta 2x su me vozili tako dok sam nisam resio problem sa dve selne

Ako vec skidate rezervoar kod majstora proveri to.
- boljidani
Razumeo sam te zašto me to pitaš jer sam i ja posumnjao da mi je stavio nečiji polovan ceo sklop pa mu je plovak pokvaren. Ali zato ti i kažem da je bila pumpa pričvrćena za plovak običnim našim crnim plastičnim vezicama što mi liči da je menjao samo pumpu.
I kod mene je deo za plovak upušten u rezervoar.
Hvala ti na svemu a naročito na upozorenju za ono crevo. Čim budemo morali da skidamo rezervoar obratiću pažnju na to. Pozdrav
I kod mene je deo za plovak upušten u rezervoar.
Hvala ti na svemu a naročito na upozorenju za ono crevo. Čim budemo morali da skidamo rezervoar obratiću pažnju na to. Pozdrav
- boljidani
Novi momenat kod mog pokazivača nivoa benzina. Kada sam krenuo na more, napunio sam benzin do 45 litara. Nije se dešavalo da padne nivo ni kada je kiša padala ni kada je temperatura bila niža za 15 stepeni od dnevne. Šta li mu je onda?
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Gremlini nisu hteli da idu na more

Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- boljidani
Ti se zezaš, ali do tada sam uvek imao oko 15-20 litara benzina u rezervoaru. Tada sam iznenadio rezervoar sa 45 litara i na tom nivou je stajao, a i sada stoji, kada sam se vratio, ali oko 40 litara le ostalo. Gremlini su tu.