2010 Focus 1.8 tdci trza na malom gasu oko 1800 obrtaja
Moderator: Dragomir
- zx3
- Poruka: 297
- Član foruma od: nedelja, 12. okt. 2008. u 21:02h
2010 Focus 1.8 tdci trza na malom gasu oko 1800 obrtaja
Prilikom ubrzavanja se ništa ne dešava samo kada je auto opterećen ili kad idem uzbrdo na oko 1500, 1800 obrtaja pri malom gasu, auto trza. Inače radio sam servis u Grandu pre mesec dana i još je u garanciji mesec dana i već sam im poslao mejl da mi zakažu vanredan servis. Znači ludim da li se ovo nekome dešavalo i ima li leka?
Ma samo da je turbo pa nek je i dizel.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Re: 2010 Focus 1.8 tdci trza na malom gasu oko 1800 obrtaja
prvo dijagnostila pa dalje.
Moze biti problem oko kontrole rada turbine ili pucanja nekog creva od vazduha
Moze biti problem oko kontrole rada turbine ili pucanja nekog creva od vazduha
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- zx3
Ma znam nego ludim. Gledao sam po nekim engleskim forumima isti simptomi, dizne , pa zamena mape, pa egr i niko nije popravio navodno fordova fabrička greška. Pojma nemam poludeo sam. Da sam bio pametan i da sam ostavio mog mk1 Focusa znao bi zašto se kvari ,godine korišćenja, ovo spucaš pare za novog i opet isto sranje.
- dule0911
-
- Poruka: 13649
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ajd ajd samo bez nerviranja, ostavis im auto u Grandu, imas garanciju, pa neka popravljaju do mile volje sve dok ne srede. Naravno budi uporan.
Fiesta!!
- zx3
Hvala na podršci Dule.
Danas sam se vratio iz Beograda. Bio u Grandu objasnim ja majstoru šta se dešava, kaže on, da ne tražimo brdo i da ne sedamo nas petorica u auto kako bi ponovio auto to trzanje da ga ja stavim na dijagnostiku pa će da vidimo. Sačekao ja jedno sat vremena pitam se šta se dešava da idem kući da li se radi nešto, čovek sa prijema me pozva kaže da dijagnostika nije pokazala ništa, oni su uradili update softvera, da izbegavam Nis samo da točim na Molu, kaže može i OMV jer ja u Požarevcu samo tu imam od ponuđenih, doduše u poslednje vreme na njoj samo i sipam. Da obratim pažnju na ponašanje auta i ako se ponovi moraću da im odvezem auto na jedno 5 dana da istestiraju i utvrde šta se dešava. Čini mi se da auto posle intervencije, lakše povlači i da je manja potrošnja nego kad sam putovao za BG ne trza više što je najbitnije.
Da li sam dobio samo placebo, ili su stvarno znali šta rade ili su slučajno uboli pojma nemam, delovali su mi zbunjeno prvo sam objasnio liku na prijemu pa je zvao majstora da njemu posebno objasnim jer nije dosad čuo za takav slučaj.
Danas sam se vratio iz Beograda. Bio u Grandu objasnim ja majstoru šta se dešava, kaže on, da ne tražimo brdo i da ne sedamo nas petorica u auto kako bi ponovio auto to trzanje da ga ja stavim na dijagnostiku pa će da vidimo. Sačekao ja jedno sat vremena pitam se šta se dešava da idem kući da li se radi nešto, čovek sa prijema me pozva kaže da dijagnostika nije pokazala ništa, oni su uradili update softvera, da izbegavam Nis samo da točim na Molu, kaže može i OMV jer ja u Požarevcu samo tu imam od ponuđenih, doduše u poslednje vreme na njoj samo i sipam. Da obratim pažnju na ponašanje auta i ako se ponovi moraću da im odvezem auto na jedno 5 dana da istestiraju i utvrde šta se dešava. Čini mi se da auto posle intervencije, lakše povlači i da je manja potrošnja nego kad sam putovao za BG ne trza više što je najbitnije.
Da li sam dobio samo placebo, ili su stvarno znali šta rade ili su slučajno uboli pojma nemam, delovali su mi zbunjeno prvo sam objasnio liku na prijemu pa je zvao majstora da njemu posebno objasnim jer nije dosad čuo za takav slučaj.
- zx3
Još sedam dana do isteka garancije novi problemi, na malim obrtajima kada pustim gas pa dodam nešto lupne iz motornog prostora kao da se lomi neki zglob ,takav zvuk, i primećuje se vrlo malo kad prebacujem iz brzine u brzinu kad malo brže pustim kvačilo. Najbolje poređenje kao kad vozim bajs ,ne okrećem pedale, bajs ide, pa onda okrenem pedale, pedale udare i počnu da pokreću točak
.Sad sam im pustio mail pa kad mi zakažu. Šta bi moglo ovo da bude?

- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
nije valjda zamajac.. 

- zx3
Nadam se da nije i meni je to palo napamet.
- milan_gt
kako to majkumu svi imaju problema kad kupe nov auto..bukvalno sve marke..kao da mora decije bolesti svaki da prodje..
ne znam da li zamajac spada u garanciju..
sent from white land..
ne znam da li zamajac spada u garanciju..
sent from white land..
- zx3
Za koje to još automobile si čuo?
Jeste zamajac je bio u pitanju, zamenili su ga pošto je bio u garanciji. Garancija ističe za tri dana šta je sledeće
Jeste zamajac je bio u pitanju, zamenili su ga pošto je bio u garanciji. Garancija ističe za tri dana šta je sledeće

- milan_gt
super sto ti je zamajac u garanciji, na vw nije..
sent from white land..
takodje nov rav4 prosle godine menjan menjac (u garanciji)milan_gt piše:juce mi prica drug..predprosle godine kupi novog passata highline ludilo ovo ono..posle 7k km zamajac poceo da lupa kaze ne smem u petu da ubacim..ne podleze garanciji..(1.500 €)..idemo dalje, letos na 50k km vraca se iz grcke i prokuva mu na auto-putu, kaze termostat se istopio..generalna komplet ne smem ni da kazem koliko je najezim se..pa ga spuca u vrata i B stub neka budala u Guci dok je bio parkiran pa jos para..sad preko zime menjao sve dizne i jos neke 'sitnice'a auto mu na lizingu rata mu skocila i onako i zbog evra
kaze radim samo za njega..
sent from white land..
sent from white land..
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Ako si normalan vozač, sramota je za Ford da mu rikne zamajac na 15000 km...

- zx3
Meni se doduše ugasio tri četiri, puta, tipa hladan motor izlazim u rikverc ne dam dovoljan gas i on se ugasi i to baš lupi kad se auto ugasi, i jednom na semaforu nešto sam se zamislio mislio da je izbačen kad ono nije. Inače normalno vozim, doduše neki put dodam gas, ali nikad dok je motor hladan. Ne palim gume i ne okrećem pod ručnu. Moguće da je od tog gašenja ali šta da sam početnik pa mi se gasi auto na svakoj krivini.
- dule0911
-
- Poruka: 13649
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ja sve mislim da ce i kod mene prevremeno da strada zamajac od tog gasenja (ne meni, ali caletu i sestri oce ponekad).
Iskreno, i ja mislim da je to sramota, i ne samo za nov auto nego generalno za sve dizele koji imaju plivajuci... Ok, treba biti pazljiv na kvacilu, ali da bas tako lako crkne tj posle nekoliko gasenja, sramota.
Iskreno, i ja mislim da je to sramota, i ne samo za nov auto nego generalno za sve dizele koji imaju plivajuci... Ok, treba biti pazljiv na kvacilu, ali da bas tako lako crkne tj posle nekoliko gasenja, sramota.
Fiesta!!
-
- Poruka: 126
- Član foruma od: nedelja, 18. dec. 2011. u 19:11h
sta se bunis, odlicno sto je crkao 3 dana pre isteka ,sta mislis da se to desilo 3 dana posle.
bice da su kinezi poceli da rade za zapadnu auto industriju.sta ces, potrosacko drustvo.koristi robu odredjeno vreme , pa kupuj novo,jer ako zadrzis duze kostace te skoro kao novo , a vrednost robe 0.pogledajte auta i tehnicku robu koliko gube na vrednosti,strasno.a zasto?zato sto je je posle odredjenog perioda obicno smece, koje zavrsava na nekom balkanu , ima ih (tih balkana) hvala bogu dosta, a cenjeni potrosaci iz zapadne evrope kupuju novo i industrija zivi.da nije tako vec bi se pogasilo 60% te privrede preko.

bice da su kinezi poceli da rade za zapadnu auto industriju.sta ces, potrosacko drustvo.koristi robu odredjeno vreme , pa kupuj novo,jer ako zadrzis duze kostace te skoro kao novo , a vrednost robe 0.pogledajte auta i tehnicku robu koliko gube na vrednosti,strasno.a zasto?zato sto je je posle odredjenog perioda obicno smece, koje zavrsava na nekom balkanu , ima ih (tih balkana) hvala bogu dosta, a cenjeni potrosaci iz zapadne evrope kupuju novo i industrija zivi.da nije tako vec bi se pogasilo 60% te privrede preko.
- milan_gt
nego ti malo promeni stil voznje..nemoj ga mrcvariti mnogo..kao iz naslova.. 

-
- Poruka: 126
- Član foruma od: nedelja, 18. dec. 2011. u 19:11h
e jbga sad.pa nov je. aj sto raznoraznim krsevima uskladjujemo stilove voznje ,al ako treba i novom , onda ........
ma vencavam se s ovim sto ga sad imam do penzije a posle taxi
ma vencavam se s ovim sto ga sad imam do penzije a posle taxi

- milan_gt
mislio sam vozi to brze malo..ne muci ga na 1800 rpm
- zx3
Moram saad da budem pažljiv, jer sam u nekoj izgradnji pa nemam keša, a i istekla garancija, a ja sam sad nahvatao strah.
Inače Focus ima novih momenata, nije htelo desno staklo da se automatski zatvara i otvara. Probao sam juče i danas sreća malo pre je proradilo samo od sebe.
Što je najgore od svega ubeđivao sam prijatelje i rodbinu kako Ford nije krš kao što svi misle i kako je to potcenjen brend i da je u suštini ok. Taman su počeli da menjaju mišljenje kad ono em nov em dva puta u servis za mesec dana.
Inače Focus ima novih momenata, nije htelo desno staklo da se automatski zatvara i otvara. Probao sam juče i danas sreća malo pre je proradilo samo od sebe.

Što je najgore od svega ubeđivao sam prijatelje i rodbinu kako Ford nije krš kao što svi misle i kako je to potcenjen brend i da je u suštini ok. Taman su počeli da menjaju mišljenje kad ono em nov em dva puta u servis za mesec dana.
- milan_gt
os se menjamo..dacu ti produzenu garanciju za moj? 

- sOmir
- Poruka: 165
- Član foruma od: subota, 8. okt. 2011. u 23:45h
Ma ne slušaj ti rodbinu... Evo kod nas novom Passatu na 20.000 zamijenjen motor u garanciji, da ga siliš do besvijesti ne smije otići tek tako. Onda na novom Polu što troklipaši stradaju... Ako ne vjeruju, evo jedan lijepi dokaz kako je to kod Das Auta
http://www.automotosvijet.com/index.php ... or-zamjena

http://www.automotosvijet.com/index.php ... or-zamjena
- milan_gt
Zamjena turbopunjača. Iako je turbopunjač patentiran davne 1905. godine, dakle bilo je evo 106-107 godina za usavršavanje tog mehanizma, na testnom Golfu su morali zamijeniti turbopunjač već nakon 71.900 pređenih kilometara. Da, ovo pokriva garancija. I da, nije se pokvarila sama turbina, nego regulator koji je tako spojen sa sklopom turbopunjača da se ne može zamijeniti samo on, nego se treba zamijeniti cijeli sklop. Jako "pametno" inžinjersko rješenje, pogotovo sa aspekta održavanja. Da se kojim slučajem ovo desilo par desetaka hiljada kilometara kasnije novčanik bi bio tanji za protivvrijednost od 1.600 eura!
Da i ovo uporedimo sa gorepomenutim Focusom. Prešao 276.000 sa istim turbopunjačem, i očekujem da će dosegnuti i 500.000 bez promjene turba!
A automobil je, prema pisanjima Auto Motor i Sporta, automobil je drugi najgori po gubljenju vrijednosti. Za vrijeme testa izgubio je 54,4 posto svoje prvobitne vrijednosti.
- Novak1979
- Poruka: 18
- Član foruma od: subota, 24. jul 2010. u 10:10h
Ma nisu fordovi tako loši druže, evo moj mk1 focus što sam kupio baš od zx3 ide kao lud, em što je lep kao slika, od servisa samo ulje i filter, imao je par nekih malih problema sa vučom ali to sam rešio zamenom rezervoara koji je propao zbog dobrog goriva, osim toga, da čuknem u drvo, ide kao nov, možda čak i bolje