Focus tdci-problem sa radnom temperaturom
Moderator: Dragomir
- nikola_focus
- Poruka: 1497
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Focus tdci-problem sa radnom temperaturom
Dakle problem je sledeci: auto jako sporo dostize radnu temperaturu (zimus mu je trebalo skoro 20km, a kad su temperature preko 10c oko 10km), procitao sam negde da je to njihova boljka, i nisam se previse zamarao sa tim. Medjutim, danas, temperatura 7c, kazaljka dodje do pola i onda na blazoj uzbrdici pocne da pada ( u tom trenutku ukljuceno grejanje i klima) skoro do belog polja skroz levo. U gradu (Nisu) ista situacija, kazaljka ne izlazi iz belog polja a bila je guzva oko 3 popodne. U povratku kuci isto, dostigne radnu temperaturu u gradu, i kad izadjem na otvoreno, umerena voznja 90 u petoj, krene da pada. Kad sam stigao kuci, ispipam creva do posude za antifriz, i bila su topla, mogla je ruka da se drzi na njima. E sad, pre nekoliko dana se desilo nesto jako cudno, naime napolju 25c, auto bio na radnoj temperaturi, i ja upalim klimu, i onda krene da pada temperatura, ugasim klimu i ona se polako dize, ali nikako na polovinu. Moj prvi pik je termostat, zaglavio u nekom zaebanom polozaju, i sad me zeza, i nadam se da nije nista ozbiljno.
Jedna mala napomena, zimus je drzao temperaturu, kada dostigne, tacno na pola, i nije bilo ovakvih a ni slicnih problema.
Jedna mala napomena, zimus je drzao temperaturu, kada dostigne, tacno na pola, i nije bilo ovakvih a ni slicnih problema.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
- milanbil
- Poruka: 779
- Član foruma od: utorak, 2. nov. 2010. u 08:20h
Re: Focus tdci-problem sa radnom temperaturom
Osnovno je u ovakvim slučajevima prvo proveriti termostat koji je verovatno stalno otrvoren (zaglavio)...
-
- Poruka: 234
- Član foruma od: nedelja, 12. feb. 2012. u 12:36h
Ja sam na sieri, posle saveta ovde na foruomu, promenio termostat i termo prekidač, i sada funkcioniše lepo. Da ga ne ureknem. Imao sam isti problem. Kada sam izvadio termostat, bio je otvoren i nije bio original motokraftov. Probaj i ti da promeniš termostat, ali uzmi original. Pitaj ovde "goran-mond" na furumu da li ima i kad može da ti nabavi. čovek ti odmah odgovori i to je to. Pozdrav.

- nikola_focus
- Poruka: 1497
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Hvala na odgovorima, sutra idem do servisa da se to sve proveri. Kao sto rekoh odmah sam posumnjao na termostat, ali me bas cudilo to sto kad upalim klimu (bez obzira da li je grejanje ili hladjenje) on odmah krene da spusta temperaturu. Verovatno zbog ventilatora klime, sta ti ja znam, ovo mi je prvi auto sa klimom.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
- milanbil
- Poruka: 779
- Član foruma od: utorak, 2. nov. 2010. u 08:20h
Dad upališ klimu, automatski ti se pale ventilatori za hladnjak pa se i temperatura spušta...
Moj savet za termostat ti je da odeš u grand motors i platiš 2000 dinara koliko tamo košta,
tj da ne kupuješ u drugim radnjama neko sr..nje koje će ti trajati godinu dana...(kao meni na primer)
Moj savet za termostat ti je da odeš u grand motors i platiš 2000 dinara koliko tamo košta,
tj da ne kupuješ u drugim radnjama neko sr..nje koje će ti trajati godinu dana...(kao meni na primer)
- oristic
- Poruka: 1035
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
I ja sam kupio u Grandu u Nisu cak za 1000 din, ima vise sorta tih termostata i cene se razlikuju, prezadovoljan sam istim je radi savrseno, za cas digne temp. i ukuca se na pola skale i ne mrda uopste sta god da radim. Savet je da kupis tamo jer to niej skupo, e sad ugradnja je tad bila preskupa pa sam ja ugradio u sopstvenoj reziji kod svastara....
-
- Poruka: 23
- Član foruma od: petak, 28. maj 2010. u 20:06h
Heh, a ja mislio samo moj Fordinho sporo dize temperaturu.
Isto kao sto je gore navedeno, 10-12km do posla svakog jutra, i tek kad sam skoro tu a on se tad javlja. Ali ako mu dam po gasu, i malo zustrije vozim, ocas pocne da se penje temp. Ako vozim penzionerski, trebalo bi mu 100km da dostigne polovinu.
Naravoucenije: dajte malo po gasu svom ljubimcu kad vec trazi.

Naravoucenije: dajte malo po gasu svom ljubimcu kad vec trazi.

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Naravoučenije... zameni termostat 

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!