Nakon prestanka rada motora nesto uji
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 8
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 10:34h
Nakon prestanka rada motora nesto uji
Postovani prijatelji molio bih za pomoc ako neko moze da pomogne.
Naime o cemu se radi,prilikom gasenja motora nesto uji par sekungi kao da je u pitanju ventilator ili neka pumpa.
Bez obzira dli je motor vruc ili hladan to se cuje u voznji se normalno ponasa i motor i vozilo,samo znaci kada
ugasim motor nesto jos par sekundi uji,interesuje me dali tako treba ili bi moglo biti kakvih problema ?
Naime o cemu se radi,prilikom gasenja motora nesto uji par sekungi kao da je u pitanju ventilator ili neka pumpa.
Bez obzira dli je motor vruc ili hladan to se cuje u voznji se normalno ponasa i motor i vozilo,samo znaci kada
ugasim motor nesto jos par sekundi uji,interesuje me dali tako treba ili bi moglo biti kakvih problema ?
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Nakon prestanka rada motora nesto uji
Reci slobodno koji je auto u pitanju,koji motor,koje godište.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- m_peki
- Poruka: 561
- Član foruma od: nedelja, 6. sep. 2009. u 15:01h
Evo ja cu. Focus TDCI 2002.
-
Izvinjavam se radi se o Ford Fokus 1.8 TDCI karavan 2002 god.
- m_peki
PA jel ti se to cuje bas svaki put kad ugasis auto. Da li se cuje samo kad digne na radnu temperaturu ili i kada je hladan. Ako sad upalis auto da radi, lupam, pola minuta i ugasis da li se cuje. I na kraju otvori haubu, upali, malo ga zagrej, ugasi, i vidi odakle dolazi to "ujanje" tj. da li je od ventilatora ako na njega sumnjas. Tesko je ovako.
-
To se cuje uvek bez obzira koliko dugo radi,slusao sam i cuje se odmh tu na pocetku haube ja bi rekao da je ventilator.
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
-
Haha duhovito nema sta,ali kako da resim taj problem?
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
izvini, sala..
kod majstora..
kod majstora..
- dax92
-
- Poruka: 7632
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Mozda uopste i nije neki problem. 
Ne znamo o kakvom ujanju je rec, ni koliko tacno traje... Npr, na Fiesti 1.4 TDCI kad ugasis auto, turbina se cuje jos nekih 1-2 sekunde, dok se ne zaustavi.

Ne znamo o kakvom ujanju je rec, ni koliko tacno traje... Npr, na Fiesti 1.4 TDCI kad ugasis auto, turbina se cuje jos nekih 1-2 sekunde, dok se ne zaustavi.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
-
Ma nije problem ,ja uvek prihvatam salu Milane,ne pravi mi to nekakav problem nego ,voleo bi da mi neko kaze
sta je u pitanju ako je imao slican problem,veruj mi da me je strah kod majstora otici za neku sitnici cim doteras auto samo sto ne kaze treba
raditi generalnu,ja sam resio ako dodje do nekekvih ozbiljnijih problema otici samo kod Dragomira,coveka ne poznajem uopste ali
svaka mu cast vidim da je ekspert za Fordova vozila.
sta je u pitanju ako je imao slican problem,veruj mi da me je strah kod majstora otici za neku sitnici cim doteras auto samo sto ne kaze treba
raditi generalnu,ja sam resio ako dodje do nekekvih ozbiljnijih problema otici samo kod Dragomira,coveka ne poznajem uopste ali
svaka mu cast vidim da je ekspert za Fordova vozila.
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Uz rizik da lupnem... mislim da ti je najlakše da angažuješ nekog pomagača da ugasi motor a ti dotle turiš glavu pod haubu (otvorenu
) i oslušni deder odakle se čuje to što 'uji. 

pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
-
Hvala Bojane na pomoci,probat cu i to. 

- batarihter
- Poruka: 473
- Član foruma od: utorak, 5. okt. 2010. u 17:38h
Ako se cuje kao kad se "otvaraju i zatvaraju vrata od autobusa",samo tise,otisao ti servo!!!!Meni je bar bilo tako!!!I to uvek kad ugasim auto!!
5 dana sam pokusavao da provalim odakle "uji"!!!
Poz 

Ford Sierra 2.0i DOHC
...kakvih ljudi ima na planeti - dobro se i vrti...
...kakvih ljudi ima na planeti - dobro se i vrti...
- m_peki
milan_gt ti je slikovito opisao kako svako od nas dozivljava to "ujanje"
Bojan ti je rekao isto kako bi i jauradio. Ako je ventilator pa brate i cuces i videces. Ako nije ventilator cuces tacno gde se cuje. Ne moras odma kod majstora. A mozes i da snimis ako ti bas gori pa nakaci video.
Bojan ti je rekao isto kako bi i jauradio. Ako je ventilator pa brate i cuces i videces. Ako nije ventilator cuces tacno gde se cuje. Ne moras odma kod majstora. A mozes i da snimis ako ti bas gori pa nakaci video.
-
Hvala vam prijatelji svima sto ste se potrudili da mi pomognete.
Znam ja da se nemoze tako otkloniti kvar,ali nisam znao kako to da bolje objasnim.
Danas u razgovoru sa komsijom ustanovili smo da se cuje klima,e sad da opisem sta mi je se desilo
u toku zime.Kada su bile temperature - 20 i nesto palio sam ventilator koji duva vazduh u kabinu,
jedno vreme je radio i posle je stao,sada mi prekidac ne radi na podeoku 1,2 i 3 samo na 4 radi,
neznam dali je sta povezano sa klimom pa je mozda ukljucena ostala ,u svakom slucaju moram kod elektricara da to pregleda,
ja sam pokusao da je ugasim na dugmetu za klimu ali i dalje se cuje taj zvuk .
Neki su me slatko nasmejali neki su se potrudili da mi pomognu u svakom slucaju vam se zahvaljujem!!!
Znam ja da se nemoze tako otkloniti kvar,ali nisam znao kako to da bolje objasnim.
Danas u razgovoru sa komsijom ustanovili smo da se cuje klima,e sad da opisem sta mi je se desilo
u toku zime.Kada su bile temperature - 20 i nesto palio sam ventilator koji duva vazduh u kabinu,
jedno vreme je radio i posle je stao,sada mi prekidac ne radi na podeoku 1,2 i 3 samo na 4 radi,
neznam dali je sta povezano sa klimom pa je mozda ukljucena ostala ,u svakom slucaju moram kod elektricara da to pregleda,
ja sam pokusao da je ugasim na dugmetu za klimu ali i dalje se cuje taj zvuk .
Neki su me slatko nasmejali neki su se potrudili da mi pomognu u svakom slucaju vam se zahvaljujem!!!