C-mac 1.6tdci - "nedovoljan dotok goriva"
Moderator: Dragomir
- nnnradunovic
- Poruka: 14
- Član foruma od: petak, 10. feb. 2012. u 12:48h
C-mac 1.6tdci - "nedovoljan dotok goriva"
Dragi Forimaši, nisam baš vičan u korišćenju ovog foruma ali imam problem pa ga evo delim sa Vama. Pazario sam Ford Focus C max 1.6 TDCI 2004, i odmah nakon startovanja ( na placu ) izbacivao mi je grešku na displeju ( u prevodu nedovoljan dotok goriva ). Od tada je u tzv. safe modu jer ne da preko 3000 obrtaja i upalio je check engine lampicu. Na dijagnostici ( čitaj: jedini "majstor" u Požarevcu koji ima dijagnostiku za ford i koji na svaki način pokušava da te navede da ponovo doteraš auto da te odere ) utvrdio je greške koje su vezane za EGR ventil. Umesto da obriše gerške pa da vidim kako će se ponašati i da li će ponovo da ih izbaci, "majstor" je ostavio stanje kakvo jeste ( moja pretpostavka je da bih se ponovo vratio ). Molim vas da mi pomognete i preporučite šta da radim. Da li imate neku preporuku za dobar servis bar u blizini Požarevca ili ako je neko imao sličnih problama da podeli svoje iskustvo sa mnom.
Unapred hvala svima!
Unapred hvala svima!
- dule0911
-
- Poruka: 13649
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Re: C-mac 1.6tdci - "nedovoljan dotok goriva"
Za resenje problema ne znam, ali u tvojoj okolini (doduse ne znam koliko ti je to blizu), imas Matketa: http://www.fordclubserbia.org/forum/mem ... ile&u=1167
On je u Smederevu, kontaktiraj ga pa se dogovorite.
Takodje, tema prebacena gde treba.
On je u Smederevu, kontaktiraj ga pa se dogovorite.
Takodje, tema prebacena gde treba.
Fiesta!!
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Ako izbacuje gresku EGR ventila prva stvar treba oprati ventil a ako ni to ne pomogne onda se mora zamenuti.postoje dva modela EGR ventila
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- nnnradunovic
Dragomire, hvala na savetu. Koliko sam ja uspeo da se informišem preko interneta ( na licu mesta nisam mogao da se uverim jer vreme baš i nedozvoljava da se priđe autu a kampoli da se pogleda motor ) u pitanju je elektronski EGR a ne vakuumski. Da li i taj elektronski može da se čisti i koliko je komplikovana ta "operacija"?
Hvala unapred!
Hvala unapred!
- Dragomir
- Oficijalni serviser
malo se teze dolazi do njega ali moze da se cisti u ultra zvucnoj kadi.Od 5 EGR ventila 4 je potrebno zamenuti
- nnnradunovic
Dragomire, kolika je cena novog EGR-a i da li je racionalno možda potražiti dobar polovan ( i koliko se kreću cene polovnih )? 

- Dragomir
- Oficijalni serviser
nov 250-350e a za polovan neznam
- nnnradunovic
Dragomire,bio sam juče na dijagnostici i izbacila je grešku P1412. Da li je to EGR ventil ili protokomer?
- Dragomir
- Oficijalni serviser
EGR ventil
izgleda da ces morati da ga zamenis
izgleda da ces morati da ga zamenis
- nnnradunovic
Dragomire,
da li na Focus C max-u postoji mogućnost da se trajno zatvori EGR ventil? Ukoliko je moguće da li će to imati neke posledice po rad motora, da li će motor tada izaći iz sadašnjeg "safe moda-a" ( ili limp mod-a kako sam negde pročitao da ga nazivaju )?
da li na Focus C max-u postoji mogućnost da se trajno zatvori EGR ventil? Ukoliko je moguće da li će to imati neke posledice po rad motora, da li će motor tada izaći iz sadašnjeg "safe moda-a" ( ili limp mod-a kako sam negde pročitao da ga nazivaju )?
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9932
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
drugar,a sto si uopste kupio auto koji je vec na placu izbacivao greske na boardu?
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
- dax92
-
- Poruka: 7632
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Na euro4 motoru ne mozes zatvoriti EGR, a da auto normalno funkcionise.
I slazem se sa macanelijem.
Pre nekoliko dana sam gledao Mondea kom svetli 5 lampica (check engine, za vazdusni jastuk, rezerva...). Nema sile da bih takav auto kupio, sem ako ga ne daje za 2-3 000 evra.
I slazem se sa macanelijem.

Pre nekoliko dana sam gledao Mondea kom svetli 5 lampica (check engine, za vazdusni jastuk, rezerva...). Nema sile da bih takav auto kupio, sem ako ga ne daje za 2-3 000 evra.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- macaneli
- VIP
kako je milangt zatvorio i radi mu motor kako treba?
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Nije u stvari pitanje Euro standarda nego tip EGR-a, kod EuroIV Mondea je vakumski pa moze da se zatvori, samo prijavljuje gresku jer, za razliku od EuroIII Mondea, pored vakuma ima i elektroniku...
- dax92
-
- Poruka: 7632
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Mislio sam na paljenje check engine lampice. Nisam se dobro "odrazio".macaneli piše:kako je milangt zatvorio i radi mu motor kako treba?

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- macaneli
- VIP
pa njemu sija stalno lampica,ali je to on resio tako sto je zalepio zvaku cunga lunga preko nje 

- nnnradunovic
Samo da vas obavestim:
problem sam rešio - zamenio sam EGR ventil ( ugrađen olovan ). Auto je "prodisao", zamenjen je i ceo softver nakon zamene, auto je za neprepoznati ...
Sve pohvale za servis "NS fokus group" iz Veternika kod Novog Sada i za majstor Dejana.
Hvala i svima vama na savetima!
problem sam rešio - zamenio sam EGR ventil ( ugrađen olovan ). Auto je "prodisao", zamenjen je i ceo softver nakon zamene, auto je za neprepoznati ...
Sve pohvale za servis "NS fokus group" iz Veternika kod Novog Sada i za majstor Dejana.

Hvala i svima vama na savetima!