u pitanju je Focus 2002 1.6 Benzin,Karavan
Nedavno sam imao nemili dogadjaj , jer mi je neki neandertalac pokidao bravu suvozacevih vrata dok mi je obijao auto , iz nepoznatog razloga jer unutra nije bio nista vredno sto bi mogao da odnese.
Naravno, nije otvorio ta vrata ali mi je zato naneo stetu i sada moram da promenim rucicu , a mislim da mi je i brava otisla jer je batica gurao nekakav srafciger i totalno je razvalio.
Imam centralno zakljucavanje , i sve funkcionise (to hvala bogu nije uspeo da pokida ili pokvari) , ali mi je rucicu brave totalni iskidao.
Gepek vrata mi je otvorio , i odneo neki alat , opet , nista toliko vredno,i tu je isto ugurao srafciger i malo ostetio bravu ali ona funkcionise na kljuc se otvara kao i na daljinsku komandu.
Evo kako to izgleda sada:
Prednja, suvozaceva brava:

Gepek brava(koja radi, samo je malo izdeformisana, izgrebana od srafcigera):

pitanja:
Da li neko mozda zna (ili ne daj Boze imao iskustva sa ovim problemom) da mi preporuci majstora (Auto bravara) koji vrsi ovakve popravke, i da je naravno dobar u tome ?
Da li neko zna dobrog majstora za Auto alarme i koji alarm je dobro ugraditi u Focusa ?
Da li bih morao da menjam kljuc ako je suvozaceva brava ostecena (napomena imam centralnu i ne treba mi da mogu da otkljucavam rucno , ali bi bilo lepo)?
Kolika bi mozda okvirna cena bila (po vasim iskustvima, pretpostavkama ili saznanjima) za svaki od ova dva problema?
Unapred hvala svim Fordovcima , i onima koji mogu i zele da pomognu.
P.S. Ah , da

Hvala jos jednom.