Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Problem s obaranjem sedišta

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
shicko
Poruka: 4
Član foruma od: utorak, 8. nov. 2011. u 14:08h

Problem s obaranjem sedišta

Poruka od shicko » utorak, 8. nov. 2011. u 14:40h

Moj auto je Ford fiesta 1.4 TDCI 2007 godište uvezen iz Francuske, troja vrata.

Problem koji imam se sastoji u tome da mi se polomila bravica za obaranje suvozačevog sedišta, dok mi je na vozačevov
sedištu postavljena neka fabrička blokada kako deca ne bi mogla da izlaze na kolovoz.
Pošto i sam imam malo dete i obavezno dečije sedište zbog navedenih problema više nemam nikakav pristup zadnjoj klupi.

Bravicu sam naručio (oko 30 eura) ali bih voleo da znam kako je moguće ukloniti blokadu sa vozačevog sedišta dok ova nova ne stigne.

Čak je i montaža nove bravice problem u Smederevu iako kao postoje dva Fordova servisa.
Dakle kako je moguće skinuti blokadu za obaranje sedišta, i gde bih mogao da montiram novu bravicu u blizini Smedereva a da nisu neki priučeni uradi sam majstori?

Unapred hvala i još jedan pozdrav.

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Re: Problem s obaranjem sedišta

Poruka od BojanM » utorak, 8. nov. 2011. u 17:39h

Nisam nailazio na takvu blokadu do sada, ali nije ni BGD predaleko od Smedereva, a tamo je već pristojno bolji izbor majstora, ako misliš da je to izvan mogućnosti rešavanja u poznatim servisima u tvom gradu.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » utorak, 8. nov. 2011. u 18:22h

JA nemam problema sa obaranjem sedista, IMAM KRAVAN :P hahahaha

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » utorak, 8. nov. 2011. u 18:40h

Vidi sa kolegom Matketom u vezi montiranja bravice, on je iz Smedereva
063/323-611
Slika

shicko

Poruka od shicko » utorak, 8. nov. 2011. u 20:28h

Hvala svima na dobrodošlici a posebno totti - ju na najkonstruktivnijem predlogu do sada. . . .obavezno zovem sutra, a opet ni BGD zaista nija daleko tako da. . . .inače na vozačevom sedištu je neka "Child safety" blokada kako bi deca uvek pri izlasku bila upućena na tratoar, tako bar kažu. . . .

shicko

Poruka od shicko » utorak, 15. nov. 2011. u 12:10h

Nažalost Matke je jedan od servisa koje sam obišao ranije, kao što sam i naveo u prvom postu, i čovek mi je rekao da to do sada nije radio, ili jednostavno nije bio zainteresovan da se zeza, tako da sam s - Matić ford servisom - završio i u buduće. . . snalaziću se negde drugde. Reći ću samo i to da nisam jedini koji ovako razmišlja, ali šta reći sem SD tužna priča.

Ali da ne budem suviše negativan, evo i jedne pohvale i to za Mond auto koji mi je od dana narudžbe četvrtog dana post ekspresom poslao pomenutu bravicu pa mi sada ostaje samo da se snađem oko ugradnje. . .

Mond auto 062 285 285

Intertic
Poruka: 182
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 22:43h

Poruka od Intertic » utorak, 15. nov. 2011. u 16:12h

Mislim da to nije blokada zbog djece nego je to bilo dostavno auto. Kod njih se vozacevo sjediste uglavnom ne podize, a i bijelo je auto tako da...

matke
VIP
Poruka: 308
Član foruma od: subota, 17. okt. 2009. u 21:45h

Poruka od matke » utorak, 15. nov. 2011. u 23:06h

naravno red je da se javim povodom ove price.naravno da je ova doticna fijesta bila van,video sam na licu mesta,a namestanje rucice na sedistu koje je vec par nadri majstora zezalo stvarno nije nimalo naivno.naravno sve najbolje u resavanju problema,samo stvarno nemam vremena za ovu zezalicu i pored najbolje namere: thumbsup

shicko

Poruka od shicko » četvrtak, 17. nov. 2011. u 15:24h

Sve i da auto jeste bio van jedan od običnih smederevskih automehaničara, ili ako tako već hoćete nadri - majstora mi je za nekih 2 sata
osposobio oba obaranja i to za 1000 dinara. Istina na vozačevom nije bila u pitanju nikakva dečija blokada već raspertlana i umršena sajlica koju sam radio ručno prema uzorku, dok je na suvozačevom samo menjao bravicu. Još jednom hvala svima na uključenju u problematiku.

sandra25
Poruka: 6
Član foruma od: četvrtak, 23. feb. 2012. u 21:19h

Poruka od sandra25 » nedelja, 11. mar. 2012. u 02:43h

Da li neko zna ko namesta rucice na sedistu, na jednom je pukla a na drugom imam rucicu ali ne moze da se podigne.Bas bi mi znacilo da mi neko kaze gde u Bgd_u mogu to da popravim.Pozdrav

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » nedelja, 11. mar. 2012. u 10:53h

Kod ovog čike ovde...

http://www.fordclubserbia.org/forum/mem ... file&u=357

063-8056-422... čika Dragomir :D
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3