sijera 2.0 dohc
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 8
- Član foruma od: ponedeljak, 10. jan. 2011. u 22:28h
sijera 2.0 dohc
Zna li neko koji je to sraf za luftiranje tecnosti jer mi ne radi grejanje od kako sam dolivao tecnost
- pavke_88
- Poruka: 209
- Član foruma od: utorak, 22. dec. 2009. u 16:54h
Re: sijera 2.0 dohc
Ako si menjao antifriz, tj ispustao svu tecnost iz sistema, nakon dolivanja ti se sigurno pojavio vazusni cep, stoga i nemas grejanje... Upali auto, otvori cep gde dolivas tecnost, cep prelivne posude, pusti da sistem odradi svoje, tj. da se upali ventilator, nakon toga zatvori cep i to je to, vozis dalje... 

Ford Sierra 2.0i GL DOHC - zakon. 

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Provozaj se par puta pod velikim gasom u visokim obrtajima, ne moraš skidati čep.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
- Poruka: 234
- Član foruma od: nedelja, 12. feb. 2012. u 12:36h
pozdrav. i ja da se uključim sa malim zakašnjenjem.zar nijje malo štetno za motor da auto radi bez čepa, ili sam ja tu nešto pobrkao. pitam jer ću i ja imati uskoro istu stvar zbog menjanja termostata.
ps- ono čep mislim na poklopac plastične boce.

- stefan milanov
- Poruka: 798
- Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h
nije stetno..
- mbole
- Poruka: 14984
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
NIje stetno u ovakvim uslovima.
Nije dobro voziti tako (mislim na redovnu voznju), posto sistem treba da je pod pritiskom, jer izmedju ostalog tecnost kljuca na visoj temperaturi kada je pod pritiskom nego kada nije. Drugim recima, otvoreni sistem prokuva na nizoj temperaturi.
Nije dobro voziti tako (mislim na redovnu voznju), posto sistem treba da je pod pritiskom, jer izmedju ostalog tecnost kljuca na visoj temperaturi kada je pod pritiskom nego kada nije. Drugim recima, otvoreni sistem prokuva na nizoj temperaturi.
Djak pesak 

-
hvala. ja sam nešto prebacio ali uvek se nešto nauči. da ikoristi priliku i da pitam da ne otvarm novu temu ako može pošto se radi o istom motoru; na koliko stepeni se uključuju ventilatori 

- Scorpio 696
- Poruka: 1382
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h
Pogledaj na senzoru na kucistu termostata (ima raznih boja/temp. razlika)
Leva slika oznacava temperaturu

Leva slika oznacava temperaturu

-
hvala scorpio, pogledaću 

-
nisam uspeo da vidim vrednosti jer su verovatno okrenute na dole, ali je definitivno iste boje.pozdrav