Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.
Moderator: Dragomir
-
sOmir
- Poruka: 165
- Član foruma od: subota, 8. okt. 2011. u 23:45h
Poruka
od sOmir » petak, 25. nov. 2011. u 18:31h
Intertic piše:Nove muke... Pored toga sto auto slabije vuce nego prije, sad mi curi gorivo cini mi se negdje na pumpi? Je li pumpu moglo zeznuti pucanje zupcastog?
Ne mogu naci sliku, ali i meni je prije dvije sedmice isto curilo s pumpe, solenoid sa zicama na sebi, montiran je s prednje strane na pumpu i vidi se, imao kao kapicu na sebi. Nisam ni obracao paznju dok nije lokvica ostajala ispod auta, te sam odvezao boschisti i izasla me zamjena tog solenoida s rukama 40€. Ne kaplje vise gorivo, ne trza kada drzim gas na jednom mjestu (mislio do EGR-a), pali pez problema kada je hladnije, i drugovi govore da bolje vuce, mada ja nisam toliko primijetio. Uglavnom pogledaj oko pumpe taj solenoid

-
Intertic
- Poruka: 182
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 22:43h
Poruka
od Intertic » subota, 26. nov. 2011. u 09:45h
Samire, otprilike iste simptome imamo. Pokusacu danas vidjeti da ne kapa kod solenoida, mislim da znam o kojem dijelu je rijec. Citajuci neke druge teme naisao sam na podtaka da u slucaju da pumpa nije uzupcena za posljedicu moze imati slabiju vucu, te curenje goriva...
-
sOmir
Poruka
od sOmir » subota, 26. nov. 2011. u 16:33h
Neko je postavljao bas sliku ovdje, u temi Mondea 1.8 TD i teskog paljenja, samo je ja nisam mogao naci, ali taj solenoid se vidi kada podignes haubu. Mene je bar to zezalo, i auto se drasticno popravilo u svim poljima, a još mi ostaje da vidim kako će na -10 paliti. Znam da me prošle zime zezao i kada je bila čista 0, to je bilo za plakati. Nadam se da ćeš to riješiti, samo nađi dobrog majstora, to je najteže danas.
-
PivaraPivara
- Poruka: 239
- Član foruma od: nedelja, 16. okt. 2011. u 12:34h
Poruka
od PivaraPivara » sreda, 8. feb. 2012. u 22:50h
Evo nasao sam ovu temu o tucanju zapcastog pa ja reko da dodam nesto. Naime malopre sam upalio auto i nisam cekao da se auto malo ugreje nego sam odma kreno i auto se sam od sebe ugasio i kad sam ga zaverglo bez veze i nije mogao da upali. E sad da pitam da li je moguce da mi je preskocio zupcasti pa nece da upali? Upitanju je ford eskort 1989 god 1,8D Pozdrav

-
sOmir
Poruka
od sOmir » četvrtak, 9. feb. 2012. u 04:14h
Da li je verglao samo, koliko si ga držao ? Kad si zadnji put mjenjao filter goriva ? Moguće da je tu problem, kao što i većina nas ovdje ima taj problem na ovim minusima, pa auto ne dobiva dovoljno goriva. Opet će se javiti neko stručniji u vezi tog preskakanja

-
PivaraPivara
Poruka
od PivaraPivara » četvrtak, 9. feb. 2012. u 07:39h
Motor mu je vrhunski, nijedno jutro me nije izneverio, pred zimu mu je uradjen mali servis, filter goriva, vazduha i ulje sa filterom... Verglo sam jedno 2 sekunde, posto je cale bio pored mene on mi reko da prestam.. E da kazem malopre sam isao da vidim kais, i imao sam sta da vidim skroz mi se otpustio spane, i kais je toloko labav da ga skoro rukom mogu skinuti... A imam snimak kako je motor palio pre 2 dana, cim prebacim u komp okacinju ovde da vidite...
-
Lale
- Domacin foruma

- Poruka: 2787
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
Poruka
od Lale » četvrtak, 9. feb. 2012. u 10:05h
A koliko si prešao km sa tim kaišem?
-
PivaraPivara
Poruka
od PivaraPivara » četvrtak, 9. feb. 2012. u 18:31h
Pa nemam ni ja pojma, kod mene je taj motor sa tim kajisem presko oko 10000 km.. A posto je na satu sa kog bilo 45000 km, verovatno to nikad nije bilo menjano, a ti je moja greska sto nisam uradio...

E ovako sad sam stigo od majstora, glavu smo skinuli, klip je slomio samo jedan ventil, ujutru nosim da mi se nameste ventili i ako bog da da ga oko 12 upalim. Kupio sam nove zapcaste kaiseve ima ih dva, spaner, ulje GM 10-40 i filter ulja, filter vazduha i filter goriva, zaptivac glave i cetiri litre 100% antifriza!

-
Reppa
- Poruka: 977
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
-
Kontakt:
Poruka
od Reppa » četvrtak, 9. feb. 2012. u 20:11h
GM ulje....

-
PivaraPivara
Poruka
od PivaraPivara » četvrtak, 9. feb. 2012. u 21:30h
A znam da je to opelovo ulje, hteo sam neko kvalitetnije a jeftinije ulje pa mi je prodavac to preporucio...

A nemaju takvo ulje sto sam prosli put kupio, tako da sam morao menjati ulje!

-
mbole
- Poruka: 14982
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Poruka
od mbole » utorak, 14. feb. 2012. u 01:44h
PivaraPivara piše:Pa nemam ni ja pojma, kod mene je taj motor sa tim kajisem presko oko 10000 km.. A posto je na satu sa kog bilo 45000 km, verovatno to nikad nije bilo menjano
Pa na satu jeste 45000 al samo zato sto nema 6 cifara. Posto je 1989 godiste, cenim jedno 345000 mada bez problema moze da bude i 545000
Djak pesak

-
mbole
- Poruka: 14982
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Poruka
od mbole » sreda, 15. feb. 2012. u 01:20h
Prijatelju 1989 je bila pre 23 godina. 1991 pre 21. U ta doba meni su se jos uvek obracali sa "mladicu"

Ovaj auto iz kog je izvadjen motor ako je presao ispod 200.000, mora da je par slonova sedelo na prednjim sedistima.
Daj da ne lazemo sami sebe, svi bi mi voleli da su nam aute vozile babe do pijace i za 8 godina presle 10.000 kilometara, al to ne biva. Nema dovoljno baba

Djak pesak