Kada je hladan upali odma, posle toga šanse nema..
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 4
- Član foruma od: utorak, 17. jan. 2012. u 15:19h
Kada je hladan upali odma, posle toga šanse nema..
Evo ovako, u pitanju je ford mondeo 1995 godište, benzin-plin. Ujtro kad ga prvi put upalim, odmah upali, na benizin, posle tog paljenja napravim mali krug, kad se ugasi šanse više nema da upali na benzin, samo vergla, jedino mogu da ga upalim na plin, stiskam ono dugme za plin, plin je lovato, inače ga nikad nisam palio na plin, nego samo na benz i kad dam jači gas on sam prebaci na plin, ali evo sad sam morao ovako da ga palim. Kad upali radi odlično, kao sat. evo kako je očelo: Prvo je bio problem što mi je trzao i pucao na plin, i majstori su otvorili i konstatovali da je puštao varnicu na bobinu, stavio sam drugu, nije bila nova nego na auto otpad, i kad su napravili radio je kao sat, i palio i sve, ma nikad bolje auto nije bilo, i koliko sam ga hvalio posle 5 dana samo odjednom poče da trza u vožnji i ugasi se, onda sam menjao 5 bobina drugih i evo sad šta je problem, znači prvu put upali kao mina na benzin, posle toga više šanse nema nego mora onako na plin, kad upali radi odlično. i još jedan problem, ventilator radi čim se upali auto iako je sad napolje blizu nule, pa sam ga isključio skroz jer niko od majstora ne zna šta mu je, neki mi rekoše da je problem možda sa kompjuterom... eto nadam se da ste shvatili problem...
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Kada je hladan upali odma, posle toga šanse nema..
Imaš problem sa instalacijom... konkretno sa tablom osigurača (oksidirali neki kontakti) i verovatno sa samim žicama u instalaciji... tih godina mondeo ima očajnu struju,kruni se izolacija na žicama i pravi karambol.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
a kako je moguce onda da upali ujtro ako su mu zice oguljene, i zasto pali na plin ?
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
jel imaš sequent ili običan plin ?

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
eh kad bi ja znao šta je to sequen
, plin je bio kad sam kupio auto, lovato, ispod volana imam dva prekidača, crni prekdač na koji određujem oću li na benzin, ili na plin, ali kad je stavljeno na plin on ga pali na benzin i tek kad dam gas prebaci ga na plin, i još ima crveno dugme koje kad škljocnem odma prebacuje na plin, tako da sa tim dugmetom mogu da ga palim na plin...e sad ako po ovome možete zaključiti koji je plin
bilo bi dobro

- peki_92
- Poruka: 465
- Član foruma od: utorak, 10. nov. 2009. u 17:19h
ne moze da se zakljuci po tome. sekvent plin je onaj koji ima posebne dovode goriva do cilindara, multipoint ubrizgavanje, dok je obican plin onaj ako imas karburator ili mono point ubrizgavanje. sta imas od toga? 

L A V
- joksi
- Poruka: 39
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 21:53h
da li si skoro menjao filter za vazduh?
- Neša
- VIP
- Poruka: 5055
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Imas obican plin. Markedjani je u pravu,treba prekontrolisati elektroinstalaciju i tablu sa osiguracima
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v