Mondeo benzinac, potrosnja ulja???
Moderator: Dragomir
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Re: Mondeo benzinac, potrosnja ulja???
nece nista da dobije
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
- Poruka: 30
- Član foruma od: sreda, 21. sep. 2011. u 20:58h
Nikakakav piše:Ajd i ja da kazem nesto:)
Imao sam i ja ovaj problem. Na zalost, karike se moraju promeniti. To me je izaslo kod drugara oko 750Eura.
Sada ne trosi ni kap.
U pitanju je 1.8 benzin 16v 2001
Poz.
Mozes li da napises specifikaciju, ako se secas, delova i cene, kako njih tako i rada. Hvala unapred!
- Boza
- Poruka: 19
- Član foruma od: utorak, 27. dec. 2011. u 22:29h
Izvinjavam se sto podizem staru temu ali moram nesto da napisem.
U planu mi je kupovina slicnog mondea. Pre mese dana sam gledao jedan na placu koji je identican ovom o kojem se prica u ovoj temi. Skupio sam parice, dogovorio se s gazdom sve i dan pre nego sto sam otisao da ga kupim otvorim ovu temu. Taj mondeo je isto 2001, 1.8, tamno siva boja, ista konjaza, plin stavljen ove godine, kilometraza 118000km znaci samo 2000km vise od ovog iz teme taman koliko moze da traje opisana proba za potrosnju ulja, registrovan je i gazda kaze kako je taj mondeo dobio u zamenu od nekog drugara novembra meseca. Kako se danas tesko zaradjuju pare javi mi se pomisao da je to bas ovaj primerak i ja odustadoh od kupovine.
Trenutno mi drugar trazi mondea za mene u inostranstvu tako da se ne kajem sto sam tad odustao od mondea sa placa.
Postavljacu teme: Jel mozes da napises sta si uradio sa kolima i da li su kola jos kod tebe ili si ih zamenio za neka druga?
sifra: To sto sam paranoican ne znaci da me ne prate.
U planu mi je kupovina slicnog mondea. Pre mese dana sam gledao jedan na placu koji je identican ovom o kojem se prica u ovoj temi. Skupio sam parice, dogovorio se s gazdom sve i dan pre nego sto sam otisao da ga kupim otvorim ovu temu. Taj mondeo je isto 2001, 1.8, tamno siva boja, ista konjaza, plin stavljen ove godine, kilometraza 118000km znaci samo 2000km vise od ovog iz teme taman koliko moze da traje opisana proba za potrosnju ulja, registrovan je i gazda kaze kako je taj mondeo dobio u zamenu od nekog drugara novembra meseca. Kako se danas tesko zaradjuju pare javi mi se pomisao da je to bas ovaj primerak i ja odustadoh od kupovine.
Trenutno mi drugar trazi mondea za mene u inostranstvu tako da se ne kajem sto sam tad odustao od mondea sa placa.
Postavljacu teme: Jel mozes da napises sta si uradio sa kolima i da li su kola jos kod tebe ili si ih zamenio za neka druga?

-
- Poruka: 145
- Član foruma od: petak, 28. avg. 2009. u 22:31h
Nije ni cudo sto si odustao od kupovine istog....ipak je to ogromna mana takvog motora
takav propust nije smeo da se desi pogotovo posle priznavanja greske su trebali da puste u prodaju delove za reparaciju ovako je to sve bez delova jos veca greska
doduse svako vozilo koje ne trosi ulje na benzin ili ga jako malo trosi na plin ce ga trositi malo vise
provereno sa par vozila iz iskustva.Poruka nasem drugaru sa foruma je da batali TNG i da vozi malo na BENZIN pa da vidi razliku u potrosnji ulja 

- Boza
- Poruka: 19
- Član foruma od: utorak, 27. dec. 2011. u 22:29h
srki 81 piše:Nije ni cudo sto si odustao od kupovine istog....ipak je to ogromna mana takvog motoratakav propust nije smeo da se desi pogotovo posle priznavanja greske su trebali da puste u prodaju delove za reparaciju ovako je to sve bez delova jos veca greska
doduse svako vozilo koje ne trosi ulje na benzin ili ga jako malo trosi na plin ce ga trositi malo vise
provereno sa par vozila iz iskustva.Poruka nasem drugaru sa foruma je da batali TNG i da vozi malo na BENZIN pa da vidi razliku u potrosnji ulja
Ma nisam odustao ja od benzinca nego od tog konkretnog primerka posto postoji teoretska sansa da je to bas ovaj iz teme. Jedino sam odustao od 1.8. Sad samo 2.0 dolazi u obzir. Cim ga uzmem otvoricu temu u automobili clanova.
-
- Poruka: 30
- Član foruma od: sreda, 21. sep. 2011. u 20:58h
Boza piše:Izvinjavam se sto podizem staru temu ali moram nesto da napisem.
Sa malim zakasnjenjem... Auto je jos uvek kod mene. I teget je boje.... Vozim ga i uzivam. Potosnja ulja na 1000 km po gradu, oko 0,5 lit. Nemam nikakvih problema (kuc, kuc) i ne nameravam da ga menjam.