Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus1,6 16v Veliki broj obrtaja u leru i povecana potrosnja

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
AndrejM
Poruka: 50
Član foruma od: sreda, 11. jan. 2012. u 13:44h

Focus1,6 16v Veliki broj obrtaja u leru i povecana potrosnja

Poruka od AndrejM » sreda, 11. jan. 2012. u 14:19h

Pozdrav fordaši i srecni praznici.

Imam problem sa Focusom 2001 godiste, 1,6 16v. Kada upalim motor broj obrtaja skače na 2000 obrtaja nekad i vise i svaki put kada je auto u leru to mi se desava. Kada stanem na semafore nakon pola minuta pocne da se spusta broj obrtaja polako i onda normalno radi na nekih 800-900. Isto mi se desava kad saltam brzinu cim stisnem kvacilo skacu obrtaji sto me mnogo nervira :ozid: Majstor mi kaze da je to normalno dok se zagrije motor, ali meni kazaljka pokazuje da je motor zagrijan a to se i dalje desava. Tek nakon nekih sat vremena voznje vrati se u normalu. Desava mi se i ljeti i zimi. i primjetio sam da mi je potrosnja skocila na skoro 12l/100km sign0007 po gradu, a bila je max 10-10,5. :eek:

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Re: Focus1,6 16v Veliki broj obrtaja u leru i povecana potro

Poruka od totti » sreda, 11. jan. 2012. u 14:41h

Za početak pogledaj ovu temu:
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 38&t=10417

Čoveku se otpr. isto manifestuje kao kod tebe i videćeš u Dragomirovom odgovoru šta sve može da bude thumbsuph
Slika

AndrejM

Poruka od AndrejM » sreda, 11. jan. 2012. u 14:49h

Hvala, ali citao sam ovu temu i jos nekoliko slicnih i niko nije naveo da li je rjesio problem i kako. Postavio sam pitanje na onoj temi pa valjda ce da odgovori. Ne bih bas da zamjenim regulator ler gasa koji je oko 150e , a da ne rjesim problem.

Hvala puno :beer:

oristic
Poruka: 1035
Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h

Poruka od oristic » sreda, 11. jan. 2012. u 18:46h

Ja sam imao slican problem, resio sam ga bez dinara...za pola minuta, e sad nadajmo se da je i kod tebe tako! Do duse sve se poklapa osim sto se to kod mene manifestovalo uvek....i potrosnja skocila
Kod mene se izvuklo crevo za vakuum iz necega sto ja ne znam kako se zove ali izgleda kao pljosnati cilindar, plasticno je i nalazi se zakaceno sa leve strane motornog prostora (kad gledas u motor) na vrhu gore neposredno ispod haube na onom delu koji se nalazi izmedju motora i instrument table (uh al ga objasni), dakle gornje levo cose! U njeha ulaze i izlaze neka creva za vakuum pa se jedno neprimetno izvuklo. Ima neku komplikovanu zabicu za pricvrscivanje koju smo resili vezivanjem sa zicom, naravno....

AndrejM

Poruka od AndrejM » sreda, 11. jan. 2012. u 23:26h

hahahaha thumbsuph za objasnjavanje. Eeee kad bi to bilo, mislim da znam na sta mislis, pogledat cu ujutro pa javim jesam li rjesio ista.
Hvala na odgovoru.

van
VIP
Poruka: 9044
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » četvrtak, 12. jan. 2012. u 11:07h

Преконтролиши за почетак сва црева која иду на усину грану . Ако усисна грана негде вуче фалш ваздух , лер ће скочити .

oristic

Poruka od oristic » četvrtak, 12. jan. 2012. u 14:49h

neka neko osluskuje sa otvorenom haubom kad ugasis auto da li se cuje neko sistanje, to je znak da sa vakuumima negde postoji problem, tj. sa vazduhom!

van
VIP
Poruka: 9044
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » četvrtak, 12. jan. 2012. u 20:46h

Тако не може . Чим угасиш мотор нема вакума .

djokki
Poruka: 11
Član foruma od: utorak, 20. dec. 2011. u 18:23h

Poruka od djokki » petak, 13. jan. 2012. u 19:10h

Ja sam taj problem resio ciscenjem regulatora ler gasa u ultrazvucnoj kadici i sad radi kao singerica :)

mbole
Poruka: 14982
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » subota, 14. jan. 2012. u 03:32h

AndrejM piše: Majstor mi kaze da je to normalno dok se zagrije motor,
Za pocetak promni majstora. Normalno je da broj obrtaja na hladnom motoru bude malo visi (reda 200 obrtaja visi), ali nije normalno da to bude 2000 obrtaja. I isto tako nije normalno da bude povisen i na zagrejanom motoru, ako nije upaljena klima (sto cisto sumnjam u Januaru).
Djak pesak :)

AndrejM

Poruka od AndrejM » nedelja, 15. jan. 2012. u 00:27h

Provjerio sam sve sto ste naveli i rekao bi da je sve u redu :wtf: . Jedino jos nisam pokusao da čisim regulator ler gasa, ako neko od lokalnih majstora bude imao ultrazvučnu kadicu i to cu da isprobam. Hvala vam, ako nesto sredim javljam. :D

oristic

Poruka od oristic » nedelja, 15. jan. 2012. u 17:36h

Probaj ipak ono sto sam ti reko, jer ako je neko vakuum crevo iskocilo negde ili naprslo moglo bi da se cuje blago kratkotrajno sustanje kad gasis auto, kao kod mene sto je bilo pa je majstor cim je otvorio haubu oslusnuo kad ja gasim auto i odma locirao crevce po zvuku. E sad, ako cu sva creva OK onda ti ne preostaje nista drugo nego da se pozabavis regulatorom lera ili necim trecim, ali za to ipak neko strucniji od mene.....

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“