Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo 1.8td lose pali - snimak

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

riddick
Poruka: 364
Član foruma od: utorak, 30. mar. 2010. u 19:33h

Re: Mondeo 1.8td lose pali - snimak

Poruka od riddick » subota, 5. nov. 2011. u 16:22h

original nosac za filter su zamijenili zato sto su kontali da na membranu vuce zrak! Znaci dobro ispitati crijeva,jedno je negdje naceto cim ti vraca naftu znaci da vuce zraka 100% (to je ono sto sam rekao da ostane zrak poslije nepovratnog) zato nepovratni ventil stavi prije filtera!
Endura DE

Mosha
Poruka: 272
Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 21:39h
Kontakt:

Poruka od Mosha » subota, 5. nov. 2011. u 18:13h

riddick piše:Znaci dobro ispitati crijeva,jedno je negdje naceto cim ti vraca naftu znaci da vuce zraka 100% (to je ono sto sam rekao da ostane zrak poslije nepovratnog) zato nepovratni ventil stavi prije filtera!
Bas tako, sad kad sam stavio nepovratni pre filtera crevo je puno nafte, nema vazduha, medjutim vrlo moguce je da u filteru i dalje ima malo vazduha, ima li nacin da to proverim / odstranim vazduh iz njega? Takodje, ima li mozda neki sistem sa kojim se izbacuje vazduh iz pumpe?
Sutra sam slobodan pa se bacam na problematiku sa crevima pa javljam.
darko darko piše:zna zbog ulja sto nije menjano kada je hladno da zeza ....
Njega cu da menjam uskoro ionako je vreme.

@ Mbole

Auto je '97 godiste, a inace se apsolutno slazem sa tobom, ima tu svega i svacega sto je po propisima vec zrelo za menjanje ali bas to sto ti kazes, sad da se ispruzim za recimo dizne, opa bato, cak ni ne znam koliko kostaju ali sigurno nisu jeftine i onda guras dok nesto ne crkne. Ja prvi gledam da odrzavam auto kako treba, sa odgovarajcim delovima, uljima itd, kad nesto " uji, zuji i bruji" menja se (sto verujem nije uobicajena praksa kod nas :) ), ali sad kad bi hteo da izmenjam sve sto "mozda" treba da se menja kostalo bi vise nego sto kosta auto.

riddick
Poruka: 364
Član foruma od: utorak, 30. mar. 2010. u 19:33h

Poruka od riddick » subota, 5. nov. 2011. u 22:44h

a nisu ni skupe, 100e! Ako ima zraka u filteru,pumpa to povuce,ali od nekud dolazi novi,to trebas provjeriti! Samo ti prebaci ventil prije filtera i palice stalno!
Endura DE

Mosha
Poruka: 272
Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 21:39h
Kontakt:

Poruka od Mosha » četvrtak, 29. dec. 2011. u 18:38h

Evo proslo je neko vreme, temperature su padale i do -6 ovde pa sad sa sigurnoscu mogu reci da je razlog ovog kvara bilo - zupcenje, pa ako neko ima slican problem eto sta moze biti uzrok (pored ostalih 158.365 uzroka koje moze imati ovaj motor :vid budale: ).
Sad pali ko mina na ovih -6 bez problema, kao i na +30 kuc-kuc lol

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“