Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

mala pomoc

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Tasic
Poruka: 15
Član foruma od: utorak, 6. sep. 2011. u 14:21h

mala pomoc

Poruka od Tasic » sreda, 28. dec. 2011. u 20:15h

Pozdrav svima. unapred se zahvaljujem na saslusanju. u pitanju je siera 89 god 1.6

U levom prednjem tocku, preko lezecih, rupa. cuje se zvuk kao da padaju "serpe lonci, kasike itd" majstori kazu, silen blokovi, lezaj... takodju kazu da mi to cepa gumu. Zanima me da li je sve tacno od navedenog? i sta treba da uradim?

takodje jako mnogo trosi ulje, radio sam osvezenje motora , promenio karike i dva usisna, svecice kablove.. kad kazem mnogo to znaci da litar ulja potrosim na 100km. prvo jutarnje ili popodnevno paljenje ne bitno, auto mnogo dimi, takodje mi dimi ispod haube. to moze da bude na grani nesto ili ? ovom auto u takvim stanju se ne isplati full generalna, zar ne? preporuicuju mi aditive i da sipam 20-60 neko Optima ulje. koje u sebi vec sadrzi aditive? Vas misljenje i predlog?

Mnogo trosi goriva, obicno mi gorivo sluzi za prvo paljenje ili eventualno da ga provozam na 5 km do kuce s benzinom. prosle godine sam mu promenio sve membrane i procistio dizne. Ler gas mi je totalno budzen. neko je to vezivao, jebavao ale. uglavnom kad bi hteo da stelujem ler gas, auto bi sam po sebi dobijao ler.

To bi bilo to mene muci kod mog ljubimca trenutno.

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Re: mala pomoc

Poruka od darko darko » sreda, 28. dec. 2011. u 20:58h

ja bi ga prodao tako, pa koju cenu da dobijem, bilo sta da ulozis i sredjujes, za te pare mozes da kupi i mladji i bolji, tako sam ja uradio...
koliko ga vozis dugo???

DULEmajstor
Poruka: 206
Član foruma od: ponedeljak, 21. nov. 2011. u 08:37h

Poruka od DULEmajstor » sreda, 28. dec. 2011. u 22:27h

Ne isplati ti se ulagati u takav auto , a ne isplati ti se ni voziti ga . . .

Probaj da nadjes motor sa nekog slupanog npr . . .

Kolko je preso ?

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » sreda, 28. dec. 2011. u 22:35h

dule, brzo si postao strucnjak :D

sent from white land..

dekysa
Poruka: 26
Član foruma od: nedelja, 12. jun 2011. u 22:13h

Poruka od dekysa » sreda, 28. dec. 2011. u 23:12h

Neće tu Optima da
Poslednja izmena: dekysa, na dan sreda, 4. jan. 2012. u 22:26h. Ukupno izmenjeno 1 put.

srki 81
Poruka: 145
Član foruma od: petak, 28. avg. 2009. u 22:31h

Poruka od srki 81 » sreda, 28. dec. 2011. u 23:52h

Zameni gumice ventila preporodice ti se motor veruj mi na rec a nije skupo :)samo 30eur bez skidanja glave ima nekakav alat za to, i kod mene je toliko trosio ulja dok mu covek kome sam prodao nije zamenio gumice na ventilima,potrosnja ulja spala na pola litre na 5000km optima 15/40 a benzina je trosio posle zamene gumica 6/7lit 1.6 pinto karburator.Sto se lupkanja tice idi da ti pregledaju trap i to ti nije puno ulaganja maksimalno 30/40 eura i posle si opet miran duzi period.Moj prijateljski savet...nemoj da je prodajes jer u takvom stanju neces dobiti nikakvu cenu za nju a sa malom cenom sta mozes da kupis?:( neces valda sa Siere na Yuga :lele: :suicide:

DULEmajstor
Poruka: 206
Član foruma od: ponedeljak, 21. nov. 2011. u 08:37h

Poruka od DULEmajstor » četvrtak, 29. dec. 2011. u 08:22h

milan_gt piše:dule, brzo si postao strucnjak :D

sent from white land..
Jes vido . . . Brzo se covek nauci. . . Ja zmam mog starog golfa da rasklopim skroz i da ga sastavim , sve mu cake znam , ali ovi noviji imaju samo neke senzore , sto klinaca , strah me jedan sraf da im odvijem . . .
hahahaha hahahaha hahahaha

Tasic
Poruka: 15
Član foruma od: utorak, 6. sep. 2011. u 14:21h

Poruka od Tasic » četvrtak, 29. dec. 2011. u 11:46h

srki 81 piše:Zameni gumice ventila preporodice ti se motor veruj mi na rec a nije skupo :)samo 30eur bez skidanja glave ima nekakav alat za to, i kod mene je toliko trosio ulja dok mu covek kome sam prodao nije zamenio gumice na ventilima,potrosnja ulja spala na pola litre na 5000km optima 15/40 a benzina je trosio posle zamene gumica 6/7lit 1.6 pinto karburator.Sto se lupkanja tice idi da ti pregledaju trap i to ti nije puno ulaganja maksimalno 30/40 eura i posle si opet miran duzi period.Moj prijateljski savet...nemoj da je prodajes jer u takvom stanju neces dobiti nikakvu cenu za nju a sa malom cenom sta mozes da kupis?:( neces valda sa Siere na Yuga :lele: :suicide:
Pitao sam coveka sto mi otvaro motor on kaze da je zamenio gumice, ali nisu te od 30e kako ti kazes, vec nesto 300 po komadu....
DULEmajstor piše:Ne isplati ti se ulagati u takav auto , a ne isplati ti se ni voziti ga . . .

Probaj da nadjes motor sa nekog slupanog npr . . .

Kolko je preso ?
Skala mu je ona sa 5 brojeva, racunaj da je sigurno vec jednom obrnuta, a sad je na 56000. MAjstor mi kaze da je mozda negde pukla glava. Zar on kad je otvaro motor nije mogao to da vidi, ili to mora na detaljna ispitivanja?

sOmir
Poruka: 165
Član foruma od: subota, 8. okt. 2011. u 23:45h

Poruka od sOmir » četvrtak, 29. dec. 2011. u 17:40h

To mora na hidrostest, iako ne vidiš pukotinu golim okom, ona može postojati. Nemoj da ti neko kaže da to ne treba raditi, jer se to podrazumijeva, no očito ne kod svakih "majstora".

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“